Alita: Battle Angel – Același film, păreri diferite

Alita: Battle Angel a debutat la sfârșitul săptămanii în întreaga lume aducând un suflu puternic din estul extrem al planetei, din cultura manga si stilul anime care a cucerit o multime de oameni, însă pe care nu mulți l-au înțeles în totalitate. Poate și din acest motiv filmul a fost întâmpinat de recenzii mixte.

Personal, nouă ne-a plăcut mult filmul și suntem entuziasmați de apariția sa în cinematografe, însă blogosfera și presa cinefilă a împărțit păreri pro și contra în privința filmului. Am luat pulsul cinefililor și în cele ce urmează îți vom prezenta cele mai interesante recenzii despre filmul Alita: Battle Angel.

Daniela Bojincă o găsește pe Alita ca fiind foarte drăgălasă și sensibilă, însă un personaj dur.

Și vreau să-ți spun că m-a ținut cu sufletul la gură, iar la sfârșit mi-a dat toată lumea peste cap. Ce toată lumea, întregul Univers. Bine, pe scurt, mie mi-a plăcut foarte tare. …  Apoi, mi-au plăcut efectele din IMAX. Îmbinarea CGI-ului cu realitatea. Trecerea rapidă de la una la alta. Suprapunerea lor. Părea totul aproape real, iar tu parte din poveste.

Victor Stefanescu a scris pe blogul unei cinefile despre detaliile atent scoase în evidență, dar și despre personaje.

Aici am simtit insa contrastul dintre un personaj artificial jucat foarte bine de actrita „din spatele punctelor” si un actor real, dar la inceput de cariera.

Firele narative ale filmului nu o impresionează foarte mult pe Foxy de la Palarisme.ro, însă și ea apreciază spectacolul vizual.

Se spune că ori de câte ori James Cameron atinge un film, acesta se transformă inevitabil în 3D. La fel stau lucrurile și în cazul Alitei, Îngerul Războinic căzut la datorie, care este un impresionant spectacol vizual, compus din imagini care pe alocuri îți taie răsuflarea, dar cu multe fire narative ce lasă câteva semne de întrebare. Avem parte de acțiune din belșug, dar, din păcate, lipsește coerența în desfășurare, Alita trecând rapid de la o adolescentă îndrăgostită la vânătoare de răufăcători.

Cristina Mirtea de la 4 arte.ro atrage atenția părinților că acesta nu este un film animat și clar nu pentru copii mici pentru că are un grad moderat de violență.

„Alita, îngerul războinic” NU este un film pentru copii mici. Dacă au 13-14 ani, însă, cred că nu mai sunt în pericol să rămână traumatizați, ba chiar o să le placă acțiunea la nebunie. Pentru că filmul are și o poveste ușor de digerat pentru tineri, precum și un regal vizual care să le stimuleze retina și dorința de aventură. În plus, părinții n-au de ce să se teamă: sângele nu curge în valuri, și oricum e mai mult albastru-verzui decât roșu…

Blog de cinema se declară ușor dezamăgit de film simțind că a văzut un trailer de două ore pentru un film care urmează să apară.

Filmul rezultat nu este deloc rău, are câteva scene de acțiune captivante, are niște efecte vizuale uimitoare, dar n-are absolut nimic care să-l scoată în evidență din multitudinea de filme de acțiune de genul acesta care se lansează cel puțin lunar.

Emil Călinescu de la Cinemil.ro compară filmul Alita: Battle Angel cu un Sin City japonez young-adult și analizează la rece puterea filmului de a crește popularitatea persoajului Alita din seria de benzi desenate manga.

Scena emblematica a filmului Alita: Ingerul Razboinic este cea in care personajul principal taie in 2 o lacrima cu sabia. Scena ne este prezentata atat de frumos vizual incat (aproape) te da pe spate. Dupa ce treci de acel moment, pe care TREBUIE sa-l aplauzi pentru realizarea artistica, incepi sa te intrebi DE CE? Este exact ca-n zicala: daca ai vointa poti muta muntii din loc; daca ai creier, ii lasi acolo, ca stau bine unde stau.

Scoasa din context, scena asta poate parea o metafora interesanta, bine realizata. Poate parea, pana la un punct, chiar inteligenta. Problema e astfel de scene, nu e singura, convietuiesc cu metafore mult prea evidente. 

Silviu Tanase oferă pe movienews.ro o recenzie plină de entuziasm asupra filmului pe care îl aștepta de multa vreme fiind familiarizat cu materialele sursă.

Nu ştiu de unde să încep să spun ceva despre acest film care este în dezvoltare de cam 20 de ani. De la Guillermo del Toro, la James Cameron la actualul regizor Robert Rodriguez. Alita este un manga de la începutul anilor ’90 care a ajuns undeva prin 2000 în mana arhicunoscutului regizor James Cameron, pe care îl ştim ca omul din spatele filmelor mari precum Aliens, Titanic, Terminator 2 şi filmul care a avut preferinţă acum mulţi ani urmă în defavoarea Alitei, Avatar. 10 ani mai târziu şi cu tehnologia actualizată, în poziţie de producător şi cu o amplă dezvoltare în lumea filmului, atât pe partea 3D-ului cât şi a tehnologiei CGI, James Cameron l-a susţinut pe Robert Rodriguez în a ne aduce, nouă, cinefililor de rând, unul dintre cele mai bune filme de acţiune pe care le-am văzut în ultimii ani, bazat pe o bandă desenată, care nu e Marvel sau DC. 

Lucian Ceuca a scris câteva gânduri la cald despre Alita: Battle Angel pe cefilmevad.blog.

Este si nu este…iti starneste sentimente contradictorii, am inceput fara mari asteptari, nu mi-a placut, apoi mi-a placut din ce in ce mai mult, apoi m-a enervat finalul dar inteleg ca vor sa faca una sau doua continuari. Pe alocuri  am identificat multe clisee pe care le-am mai intalnit in alte filme sci-fi, dar e totusi bun, vizual e superb, deosebit, vizunea este interesanta, cred ca va avea destui fani, criticii insa cred ca il vor desfiinta.

Alexandru Ion de la malaezu.ro a văzut Alita: Battle Angel și îi oferă o caracterizare succintă.

În fine, cel mai mișto lucru la filmul ăsta nu e povestea, ci aspectul său vizual. Are niște imagini și niște efecte demențiale, eu l-am văzut în IMAX, poate m-a influențat și ecranul ăla, dar e bine de tot produsul final.

NoPeMi.ro trăncănește despre Alita: Battle Angel pe un ton foarte sincer și realist.

Ah, să nu uit, mă doare sufletul pentru că eram convins că avându-l pe James Cameron ca producător și unul din scenariști, voi primi o poveste închegată, dar nu am avut parte de așa ceva, și ăsta este singurul lucru pe care îl aduc ca reproș filmului, dar este o bubă destul de mare, ca atare, sunt nevoit să cobor nota la 7. Filmul este bun, dar se putea mult mai bine pe partea de poveste, trebuia să se concentreze pe un fir narativ, dar prezentat cum trebuie, nu pe o mie de fire dezlânate.

Dan Coscai de la Călătoria Perfectă s-a declarat total nemulțumit de film dat fiind faptul că avea așteptări mult mai mari cu privire la o producție marca James Cameron si Robert Rodriguez.

Este unul dintre cele mai frustrante filme văzute vreodată. Ca și cum dorința principala a fost  – trebuie sa vezi partea a doua!

Pe Cinemap poți citi o recenzie foarte interesantă despre cum a ajuns acest film să fie scrisă de Ioan Big.

Personal, consider însă că James Cameron și-a asumat o provocare mult, mult mai mare încercând să redea într-un mod inteligibil imaginea unei societăţi care nu poate fi ancorată în profunzime în trecutul sau în prezentul nostru palpabil, iar asta mă face convins de cel puţin un lucru și anume că “Alita: Îngerul războinic” va oferi fiecăruia dintre noi o cyberexperienţă cu totul şi cu totul ieșită din comun.

Andra Costa a fost extrem de fascinată de realismul oferit de CGI.

După cum menționam încă de la început, la capitolul efecte speciale filmul a fost maxim. Mi-a plăcut mult lumea viitorului pe care au construit-o (ca și imagine). Mi-a plăcut CGI-ul pentru Alita. Ea a fost construită după chipul și asemănarea Rosei Salazar, în cel mai minuțios mod cu putință. De la expresii faciale, la mișcările corporale, totul la Alita se armoniza perfect. CGI-ul este, oficial, cea mai tare chestie ever. Și vă dați seama că după acest film sunt din ce în ce mai curioasă de filmele ce urmează să apară.

Radu Bordei scrie pe IGN.ro o recenzie savuroasă, care îți deschide apetitlul către stilul cyberpunk al cinematografiei.

Alita este un spectacol, un adevărat festin. Am vorbit deja de universul vibrant, plin de viață, dar care ascunde disperarea din spate. Orașul în ruină este prezentat foarte bine iar toate personajele se miscă natural, totul arată excelent. Scenele de acțiune sunt diverse, explozive, spectaculoase și nu te vei plictisi în niciun moment. De la lupte din baruri, la adevărate curse ale morții, Alita le are pe toate și te vei simți ca într-un joc video ce te aruncă în tot felul de situații incredibile care te țin cu sufletul la gură.

Ca să închei într-o notă conclusivă:

Filmul Alita: Battle Angel a reusit să atraga majoritatea cinefililor prin atenția la detalii si efectele speciale realizate surprinzător de bine.

Cei inițiati în arta manga au fost cumva mai entuziasmați de film.

Am fost surprinsă în mod pozitiv de faptul că nu am observat nicio recenzie care să se ia de primul lucru care îi deranja la apariția trailerului... și anume ochii mari ai Alitei.

Mulți au reproșat povestea tratata în mod facil pe alocuri, însă mă gandesc totusi că Alita este o poveste de 30 de ani. Este firesc să apară lucruri superioare ei în 30 de ani. Filmul, desi este bazat pe o bandă desenata, tot un soi de remake se poate numi... căci este o aceași poveste ... dar trasnspusă în alt mediu. Asta e o chestie care pe mine mă mâhnește... că filme originale se fac tot mai putine.

Filmul este complex și fiecare om îl percepe diferit. Sunt curioasa și de alte păreri.

Ei bine. Per total filmul are o notă pozitivă și sunt sigură că te va fascina și pe tine. Astept cu mare interes părerea ta despre film în comentarii.

One thought on “Alita: Battle Angel – Același film, păreri diferite

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.