20 vrăjitoare din filme și seriale pe care le vei îndrăgi

Halloweenul este în această seară și, fie că preferi magia din Harry Potter sau Magie în Manhattan, sunt sigură că vei aprecia lista noastră cu filme cu vrăjitoare pe care să le urmărești cu întreaga familie sau gașcă în această perioadă.

Am ales filme și seriale în general accesibile pentru întreg publicul. Unele ar putea fi puțin mai dure, însă nu am trecut granița către horror. Există și vrăjitoare bune și vrăjitoare rele, iar cum eu am o afinitate pentru aceste specialiste și m-am gândit să deschid primul Halloween Cinefilia cu 20 de filme cu puțină magie.

Toate aceste filme merită o recenzie sau un articol complet și sper să reușesc acest lucru cândva. As fi scris la fiecare dintre ele întrebări precum: Care este personajul tău favorit sau scena ta favorită. Imaginează-ți că am făcut-o și scrie-ne în comentarii care este filmul tău preferat din listă, ce personaje te-au speriat când erai mic sau orice îți vine să ne povestești despre relația ta cu filmele cu vrăjitoare. Tu ce filme cu vrăjitoare ai recomanda? Am ratat ceva de introdus în listă?

The Wizard of Oz (1939)

Este filmul care a început totul acum fix 80 de ani. Vrăjitorul din Oz este un film clasic despre care se spune că este influencer. Din punct de vedere științific s-a dovedit că The Wizard of Oz a influențat cel mai mult industria cinematografică. Dincolo de tortura prin care au trecut actorii pentru a reuși să filmeze tot filmul color (căldură infernală, machiaje experimentale și diverse accidente), filmul a reușit să fie unul magic de fiecare dată când este vizionat. Nu ai cum să nu o iubești pe Vrăjitoarea Bună, dar până și Vrăjitoarea Rea are farmecul ei în această adaptare a cărții lui L. Frank Baum.

Oz the Great and Powerful (2013)

Acest fim este un prequel față de povestea pe care o știm și ilustrează cum a sosit vrăjitorul nostru în acestă lume magică cu 20 de ani înainte de Dorothy. Aici el le întâlnește pe cele trei vrăjitoare Theodora, Evanora și Glinda și încearcă să aducă pace în lumea magică. Adaptarea aduce un omagiu față de filmul din 1939.

Seria Wizarding World

Cred că puțini sunt cei care nu au citit vreo carte sau au văzut vreun film cu povestea lui Harry Potter. Noi obișnuiam în ultimii ani să facem un maraton complet de câte ori apărea un nou film din serie. Acum facem câte un maraton de căte ori ne este dor de această magică poveste. Interesant este că atunci când le vezi unul după altul poți observa mai bine cum au evoluat personajele între 2001 și  2011

A fost evident să fiu entuziasmată atunci când seria Fanastic Beasts a apărut în peisaj. Lumea lui JK Rowling este una fascinantă și această serie e plasată înainte de aventurile din cărți. Primele două filme au apărut în 2016 și 2018, iar cel de-al treilea va apărea, din ce informații avem până în prezent, pe 12 noiembrie 2021. Se pare că filmul al treilea ne va introduce mai mult în peisajul școlii de vrăjitorie din SUA, Ilvermorny. Până una-alta, primele două filme sunt clar de văzut sau de revăzut pentru că sunt absolut fascinante.

Care este filmul tău favorit din serie?

Hocus Pocus (1993)

Acest clasic al filmelor de Halloween este considerată de mulți o poveste de speriat copiii, și chestia este că până și vrăjitoarele din film se cred înfricoșătoare. Doar că să fii vrăjitoare și să te întorci printre oameni fix de Halloween și fix în America zilelor noastre, când Halloweenul este un bal mascat este o banalitate. Bette Midler, Kathy Najimy și Sarah Jessica Parker sunt cele trei vrăjitoare care se străduiesc să ne sperie în această comedie fantasy de familie.

 

 

Stardust (2007)

Am citit cartea lui Neil Gaiman și lumea mea s-a schimbat. Filmul este și el plin de magie. Vrăjitoarele sunt rele în această poveste, însă acțiunea este mult peste ce ai visa. Ai si pirați zburători, ai și o Stea, un tânăr chipeș și îndrăgostit, o mamă iubitoare și prințesă, un castel cu mulți moștenitori la tron. Stardust este o călătorie uluitoare pe care nu trebuie să o ratezi.

Into the Woods (2014)

Disney a adaptat mai multe povești în una singură în această aventură magică și muzicală înțesată numai cu nume mari ale cinematografiei. Meryl Streep este vrăjitoarea filmului și inerpretează minunat alături de Emily Blunt, James Corden, Anna Kendrick, Chris Pine, Tracey Ullman, Christine Baranski, Lilla Crawford, Daniel Huttlestone, MacKenzie Mauzy, Billy Magnussen și Johnny Depp. Toți au numere muzicale memorabile în acest film. Mai ales Chris Pine care și-a primit de la mine porecla de „agony man”.

Maleficent (2014 și 2019)

Aceasta este poate cea mai puțin vrăjitoare dintre cele prezentate aici, pentru că Maleficent este mai degrabă un soi de zână… dar hai să spunem că este foarte aproape și tot magia îi curge prin vene. Anjelina Jolie înterpretează un rol deosebit în această adaptare Disney complet diferită a poveștii Frumoasei Adormite. De fapt, schimbarea firului narativ al poveștii este ceea ce m-a făcut să iubesc aceste filme. Primul a fost fascinant, iar al doilea, Maleficent: Suverana răului nu a fost rău.

Iată trailerul primului film căci despre al doilea ți-am povestit în recenzie.

Bewitched(1964-1972)

Serialul acesta mi-a plăcut foarte mult. L-am văzut de două ori și l-aș revedea. Povestea este una știută de toți. Samantha este o vrăjitoare bună care se îndrăgostește și se mărită cu un muritor. Mama ei nu e de acord și îi face viata destul de grea lui Darrin. Dar iubirea triumfă de fiecare dată în această comedie bestială. Serialul are mereu un ton pozitiv și plin de dinamism. Ce mi-a plăcut să observ de fiecare dată a fost felul în care putem observa cum arătau anii ’60.  Bewitched a fost gândit ca o poveste instructivă pentru femeile vremii… pentru a le inspira în gospodărie și modă. Și uneori se simte acest aspect și cumva îl găsesc atrăgător. În plus, Darrin lucrează în publicitate, ceea ce mi se pare super tare pentru că vedem cam care era dinamica în advertising în acele vremuri. Ps. Primele două sezoane sunt alb negru, dar au fost colorizate în 2005 când au apărut dvd-urile cu serialul. Dacă tot sunt aici, pot recomanda și serialul care îi servea drept concurență, I Dream of Jeannie (1965–1970), care spunea povestea unui duh din lamă feminin care se îndrăgostește de un astronaut. Mi-a plăcut și acest serial foarte mult… dar duhul nu e vrăjitoare… oricât de multă magie ar avea.

Bewitched(2005)

Serialul s-a bucurat de o adaptare cumva înteresantă într-un film din 2005 cu Nicole Kidman în rol principal. Ea este o vrăjitoare reală care vrea să trăiască o viață normală și este angajată pentru a juca rolul Samanthei într-un remake al serialului. Îmi plac filmele despre filme și cu siguranță povestea mă binedispune oricând ca orice comedie romantică.

I Married A Witch (1942)

Această comedie romantică este considerată drept inspirație pentru Bewitched și sunt tare curioasă să il vizionez. Nu știu prea multe despre el, însă din trailer pe mine m-au convins și știu ce vizionez diseară.

Bell, Book and Candle (1958)

Această comedie romantică este considerată drept inspirație pentru Bewitched și sunt tare curioasă să il vizionez. Nu știu prea multe despre el, însă din trailer pe mine m-au convins și știu ce vizionez diseară.

Bedknobs and Broomsticks (1971)

Disney a realizat și acest film în stilul fascinant al predecesorului Mary Poppins care îl readuce pe David Tomlinson în atenția noastră.  Angela Lansbury joacă și ea în această poveste veselă, muzicală și magică numai bună pentru o seară în familie.

Practical Magic (1998)

Sandra Bullock și Nicole Kidman interpretează rolurile a două vrăjitoare în această comedie magică. Cele două surori caută o metodă prin care să-și pastreze iubiții și să îi protejeze de un blestem care nu le dă pace.

The Sorcerer’s Apprentice (2010)

Nicolas Cage și Jay Baruchel se aventurează în lumea magică într-un film inspirat din secțiunea cu același nume din filmul animat din 1940, Fantasia. Ucenicul Vrăjitor trebuie să învețe să își folosească puterile pentru că pe urmele sale este un vrăjitor malefic. Contemporanitatea acestui film este interesantă, iar stilul filmului este unul care îmi aduce aminte pe alocuri despre Seria Spiderman, nu știu exact de ce. Mi-ar fi plăcut oricum o continuare a poveștii.

Sabrina the Teenage Witch (1996–2003)

Acesta este un alt serial cu vrăjitoare pe care îl urmăream în copilărie la TV. Era amuzant și vesel, în stilul sitcomurilor cu adolescenți din acea perioadă. Au mai apărut și trei filme pentru TV cu aceeași actriță, Melissa Joan Hart. O nouă serie, Chilling Adventures of Sabrina, a apărut anul trecut pe Netflix și pare să prindă la public. Într-un mod magic nu reușesc să găsesc un trailer pentru seria din 1996-2003, așa că voi pune un filmulet care face comparație între cele două producții.

Charmed (1998–2006)

Acesta este poate serialul meu favorit cu vrăjitoare. L-am văzut de 3 ori și nu mă satur de el. Este despre trei surori care află că au puteri magice și încearcă să își croiască o viață obișnuită deși se luptă cu demoni ca hobby. Și acest serial a avut parte recent de un remake. Nu am avut inima să mă uit la noua serie și poate ar trebui să o fac de dragul comparației. Poate facem un articol Old vs. New

Merlin (2008–2012)

Acesta este un serial care m-a uns pe suflet și despre care mi-a părut rău că a avut numai 5 sezoane. Actori carismatici, poveste fascinantă, dragoni, magie, iubire, trădare, a avut din toate. Este inspirat din povestea Regelui Arthur și îl prezintă pe Merlin în pregătire pentru a deveni cel mai puternic vrăjitor și a-l proteja pe Arthur de forțele răului.

The Witches (1990)

Alt film de familie misterios care ne-a cucerit inimile. Vrăjitoarele sunt de data aceasta… cam rele, însă știm că binele învinge întotdeauna. Poate că ai văzut filmul în copilărie, sau poate că îl descoperi chiar acum, The Witches prezintă ce se întâmplă când un copil descoperă o convenție a vrăjitoarelor. Anjelica Huston, Mai Zetterling, Jasen Fisher și Rowan Atkinson fac parte din distribuție.  Fantezia acestui film mă determină să ți-l recomand cu drag.

 

The Witches of Eastwick (1987)

Am văzut acest film în copilărie și îmi amintesc că deși era puțin înfricoșător Jack Nicholson, le-am adorat pe Cher, Michelle Pfeiffer și Susan Sarandon în rolurile de vrăjitoare. Este o comedie fantasy cu tente usor înfricoșătoare. Kind of Spooky, but ooki. 🙂

The Craft (1996)

Acesta este filmul poate cel mai înfricoșător din listă. Este marcat cu Interzis sub 16 ani la noi datorită scenelor de violență și limbaj moderate. Patru fete de liceu încep să se joace cu magia. Însă magia are și ea propriile ei reguli și la un moment dat lucrurile pot să o ia pe un drum greșit. Mi-a plăcut filmul, însă are câteva momente într-adevăr înspăimântătoare.

Articole similare

1 COMENTARIU

  1. […] Acest film cu vrăjitoare este un clasic care poate unor copii le-a marcat copilăria. Conducătoarea vrăjitoarelor a transformat un copil într-un șoricel drăgălaș care reușește să evadeze și să le facă viața amară vrăjitoarelor. Vrăjitoarele sunt de data aceasta… cam rele, însă știm că binele învinge întotdeauna. Am mai povestit despre el și în lista noastră de filme cu vrăjitoare. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rămâi aproape

6,844FaniÎmi place
10,674CititoriConectați-vă
100CititoriConectați-vă
4,001CititoriConectați-vă
62CititoriConectați-vă
90AbonațiAbonați-vă

Poate te vor fascina și...