7 aprilie 2019

Știați că…?

Astăzi îl aniversăm pe Jackie Chan, actor, artist al artelor marțiale, regizor, producător, cântăreț și director de cascadorii. Pentru început, numele său este Chan Kong-sang (Chan Kong înseamnă născut în Hong Kong). El a primit numele de Jackie de la colegii lui care nu îi puteau pronunța numele când lucra într-un șantier de construcții în Australia.

Tatăl lui a fost spion pentru Guvernul Naționalist Chinez și mama sa, Lee-Lee, era actriță de teatru și vânzătoare de opiu. Jackie a început cariera la frageda vârstă de 5 ani și de atunci și-a rupt nasul de 3 ori, și-a rănit genunchii, dislocat ambii umeri, pelvisul și sternul și și-a presat gambele între două vehicule. Eforturile sale i-au adus în anul 2012 două recorduri Guinness după filmul Chinese Zodiac: unul pentru “Cele mai multe cascadorii realizate de un actor în viață”  și unul pentru “Cele mai multe credite din genereic pentru un singur film (15)”.

Pe vremea când Jackie lucra la un club de noapte ca paznic, el a stat doua zile după o luptă pentru a încerca să își introducă înapoi osul în pumn. Mai încolo a constatat că osul nu era al său, era dintele celui cu care s-a bătut.

Viața de actor nu este întotdeauna ușoară. În anii 80″-90″, el era nevoit să poarte la el mai multe arme și chiar o grenadă pentru a se proteja pe sine și pe alți artiști căutați de Triade.

Viața de actor poate fi riscantă și în fața camerelor de filmat. Pentru filmul Armour of God, Jackie a sărit dintr-un avion și a aterizat pe un balon cu aer cald.

Lui Jackie Chan nu ii place seria de filme Rush Hour pentru că nu apreciază scenele de acțiune și nu înțelege umorul American. El a revenit pentru partea a doua a seriei pentru că i-a fost oferită o sumă de bani irezistibilă.

 

Vezi ce a fost ieri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.