Același film, Păreri diferite: Spider-Man: Far from home

Marea lansare a săptămânii trecute este Spider-Man: Far from home care a acaparat blogosfera câștigând atenție deosebită și o analiza specială în cadrul rubricii Același film, păreri diferite. Și nu este de mirare că am ales să pun acest film în această categorie pentru că blogosfera cinefilă a avut păreri complet diferite despre film. Cât despre recenzia mea… e pe drum… azi-mâine o vei citi … a fost un film cu atat de multe lucruri de procesat încat cuvintele mi-au curs destul de greu și în plus, ca de fiecare data, doresc să fac o recenzie cat mai completă.

Radu Bordei analizează filmul pe IGN:

Nu cred că a fost ușor pentru cei de la Marvel să decidă ce film va primi „onoarea” ingrată de a restarta întregul univers cinematografic, după epopeea din Infinity Wars și Endgame. Însă Spider-Man: Far From Home demonstrează încă o dată că cei de la Marvel au ajuns la un nivel aproape imposibil de egalat. Pare că nu prea mai pot face nimic greșit, cel puțin acum. Iar alegerea lui Spider-Man este una perfectă. Peter Parker reprezintă viitorul, dar în același timp face și legătura cu Răzbunătorii originali.

Raluca Garbea scrie pe StarFilme despre acțiunea filmului

Fiind vacanţa de vară, tânărul nu vrea decât să se bucure de călătoria sa în Europa, împreună cu colegii său de liceu. De asemenea, el speră că, în această vacanţă, va avea oportunitatea de a îi mărturisi lui MJ ceea ce simte pentru ea.

Înainte de plecare, mătuşa lui Peter îi aminteşte acestuia să îşi ia costumul lui Spider-Man, pentru orice eventualitate, însă Peter nu vrea să se întoarcă la viaţa de supererou şi respinge apelurile lui Nick Fury, spre dezaprobarea lui Happy Hogan.

NiPeMi a fost vizibil dezamăgit de experiența filmului, mult prea complexa și întortocheată, mult prea parodică și puerilă

Am mai închis ochii la alte filme slabe din MCU, fiind prea subiectiv, dar Far from home mi-a pus capac, nici eu nu îl mai pot apăra.

Singurele lucruri din film care merită sunt după finalul acestuia, cele două scene de după film care ridică Far from home la un 5, scene cu adevărat cutremurătoare care mă fac să aștept cu interes următoarele filme MCU, pentru că altfel, Far from home mi-a ucis orice poftă de acest univers.

Ionuț Pavel analizează filmul pe CinFan punând ceva accent și pe filmele anterioare cu Spider-Man

De la început trebuie menționat că filmul nu se adresează persoanelor care despică firu-n patru la capitolul scenariul și logică a poveștii, ci mai degrabă celor tineri dornici de aventură, comedie și atmosferă pozitivă – până la urmă publicul ţintă al filmelor Marvel.

La capitolul calităţi, filmul nostru are marele avantaj că scenariștii nu au mai fost nevoiți să piardă minute bune cu prezentarea personajelor, a motivației acestora și a contextului în care se desfășoară acţiunea și au putut să pună accentul pe latura emoțională a lui Peter Parker, pe poveste și dezvoltarea corectă și progresivă a acestuia.

Adrian Solomon scrie pe Filme Recomandate despre felul in care a evoluat seria nouă Spider-Man de la Homecoming la Far from Home.

Și filmul funcționează, atingând toate obiectivele trasate, chiar dacă villanul se simte unul din categoria „villain of the week”. Cu toate astea, Gyllenhall și Holland fac echipă bună, primul părând un înlocuitor bun pentru figura părintească pe care Peter încă o caută cu disperare. Există câteva momente de elogiere a celor mai importanți eroi, Peter însuși devenind tot mai mult un mini Tony Stark, pentru ca în timpul unei lupte încinse, să avem o referire foarte mișto la Captain America și noua sa armă, ciocanul Mjolnir. Filmul, de altfel, e presărat cu astfel de momente, care fac deliciul fanilor atenți.

Iulian Fira observă un fenoment interesant asupra distorsionării realității care este prezentat interesant în film

Există o modă în rândul producţiilor cinematografice ale căror subiecte depăşesc graniţele naturalului – utilizarea unor destinaţii celebre. Spider-Man: Far from Home o urmează întocmai şi ne poartă prin Veneţia, Praga, Berlin sau Londra, iar dacă aţi avut privilegiul de a le fi vizitat pe unele dintre ele, veţi simţi o încântarea aparte văzându-l pe Omul-Păianjen ţopăind şi sărind prin locuri pe unde v-au purtat paşii în realitate.

Alexandru Ion compară pe Malaezu.ro filmul cu animațiile și a fost cucerit de efectele vizuale

Far From Home e plin de referințe la filme mai vechi produse de Marvel pe care n-are rost să ți le dezvălui acum, dar pe care îmi place să cred că le vei descoperi singur. Până la un punct povestea e aia pe care ți-o imaginezi și tu, că știu c-ai strâmbat din nas atunci când ai văzut în trailer că Mysterio e personaj pozitiv.

E o secvență la un moment dat care e scoasă 1 la 1 din seria animată Spider-Man din ’94. Are niște efecte vizuale demențiale, sunt niște cadre montate impecabil, îmi e greu să găsesc un film care-ar putea lua Oscarul pe efecte speciale și să-l merite mai mult decât filmul ăsta.

Și Ștefan Apostol de la MovieNews bate fierul cald pe benzile desenate construind o recenzie completă

Spider-Man: Far From Home este cel mai bine văzut ca desert la sfârșitul unui meniu de degustare elaborat și over indulgent. Ați mâncat deja șase cursuri, sunteți complet umpluți și fără nici o dispoziție pentru mai multă mâncare, iar apoi vor da proba de gătit cu opt tipuri diferite de dulciuri de casă și bineînțeles că o mâncați și că sunteți chiar mai plin, dar a meritat, deoarece sampler-ul cookie-urilor este uimitor. Cam așa s-ar putea descrie acest film.

Brothers Reviews susțin că Spider-Man: Far From Home este exact ceea ce trebuia să apară după Avengers: Endgame.

Durata filmului este de 2 ore si 9 minute, adica fix 3000 de minute pentru toate filmele din MCU. O strategie care se pare ca functioneaza perfect. John Watts se intoarce ca regizor pentru acest film si continua ceea ce a inceput in Homecoming, adica produce un film de calitate. Imbina aceste momente de comedie cu altele mai serioase, cam in nota filmelor din MCU. Spider-Man este un personaj ce trebuie sa fie amuzant uneori, pe placul copiilor si Tom Holland reuseste sa fie exact ce trebuie.

Andreea Giuroiu a savurat acest film

Cred că ăsta e al 3-lea film Marvel pe care îl văd la cinema, după Endgame și Captain Marvel, fapt prin care vreau să subliniez că e tare bine să le vezi la cinema, atmosfera aia din sala de cinema nu se compară cu experiența de pe canapeaua de acasă.

Coloana sonoră e încă un aspect cool, asta fiind deja o regulă cu filmele Marvel (scena de început este absolut savuroasă).

Fie că sunteți sau nu fani ai acestui univers, filmul ăsta e perfect pentru vară. Mie mi-a plăcut foarte, foarte mult și sunt cu atât mai curioasă de noul capitol Marvel.

În continuare îi poti urmări pe Dorin, Vlad și Încă ceva cu recenzii video. Ultimul video este recenzia cu Spoilere a lui Vlad care este foarte nervos cu privire la film.

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rămâi aproape

6,844FaniÎmi place
10,674CititoriConectați-vă
100CititoriConectați-vă
4,001CititoriConectați-vă
62CititoriConectați-vă
90AbonațiAbonați-vă

Poate te vor fascina și...