Recenzie After we collided – filmul din 2020 ce a redeschis cinematografele

After 2 este poate cel mai așteptat film al lui 2020. Și nu, asta nu se datorează numai fanilor (mai degrabă fanelor) extaziați să vadă cum continuă povestea Tessei și a lui Hardin, ci și a faptului că e primul blockbuster apărut de la redeschiderea cinematografelor.

Filmul a fost lansat pentru prima dată pe 2 septembrie, iar azi (11.09.2020) a ajuns și pe marile ecrane din România. Deci, în sfârșit, întrebarea de pe buzele tuturor, „când apare After 2 în România?”, și-a găsit răspunsul și dacă consideri că suprizele se termină aici, iată un mesaj de la Anna Todd special pentru fanii din România.

Are un succes internațional fantastic, chit că părerile sunt împărțite – ori e iubit până la Dumnezeu și înapoi, ori considerat extrem de prost. Eu mă situez undeva la mijloc… Fii fără grijă, împărtășesc cu tine în cele ce urmează de ce.

Ne întoarcem de unde am plecat?

Hmmm, nu chiar. În ciuda finalului primului film, când părea că Tessa (Josephine Langford) e dispusă să îl ierte pe Hardin (Hero Fiennes-Tiffin), noua peliculă începe cu o abordare diferită.

Nu numai că fata nu e dispusă să se împace cu băiatul, ci și face tot posibilul să își vadă de viață, respectiv carieră. Așa obține un internship la Vance Publishing Company, căruia i se dedică trup și suflet.

Pe de altă parte, Hardin n-a reușit să depășească prea bine despărțirea și o caută insistent… în zadar. Tot atunci apare în peisaj și Trevor (Dylan Sprouse), colegul de muncă al Tessei, care se apropie cu pași timizi de ea.

Orice șanse ar fi avut atunci, pare că dispar cu desăvârșire într-o delegație în care Tessa îl sună beată, dintr-un club, pe Hardin. Evident că el își face apariția câteva ore mai târziu la ușa camerei de hotel a acesteia (Trevor fiind acolo) și… ies scântei – în toate sensurile posibile.

Trecem pe urmă prin fel de fel de peripeții ce întăresc atât dragostea, cât și ura. Uneori nici măcar nu e vorba de relația dintre protagoniști. Acțiunea nu mai e în totalitate despre iubirea lor. Facem cunoștință mai bine și cu dramele familiale.

Cu toate acestea, de câte ori se pot despărți și împăca doi oameni? E mereu iubirea îndeajuns pentru a trece peste orice obstacol? Și acum îi va prinde finalul pe picior de război? Răspunsurile la aceste întrebări și la multe altele le vei afla vizionând After (2) We Collided subtitrat în română la cinema.

Noii actori aduc prospețime și culoare

Dylan Sprouse nu a mai rezistat să stea în umbra fratelui său când ne referim la dramele adolescentine (Cole face furori în serialul Riverdale). A decis, așadar, să cucerească publicul feminin prin rolul unui tânăr serios, muncitor și nemaipomenit de amuzant. El a dat un suflu nou peliculei datorită reacțiilor caraghioase pe care le pune în scenă.

Shane Paul McGhie (Landon) nu a fost la fel de prezent ca data trecută, precum nici gașca de prieteni ai lui Hardin. Acesta este un semn că tinerii noștri se îndreaptă încet-încet spre maturitate și petrec mai mult timp în preajma adulților.

Peter Gallagher a fost înlocuit cu Rob Estes în rolul lui Ken Scott și Jennifer Beals cu Karimah Westbrook în cel al lui Karen. Restul distribuției este neschimbat, însă s-au adăugat personaje, respectiv roluri noi.

Printre alții, Candice King (Kim) ne-a arătat că a trecut de perioada „vampirismului” (The Vampire Diaries) și poate fi o mamă vitregă fermecătoare.

Dragostea adolescentină rămâne, inocența nu

Dacă în After – un film al lui 2019 mult așteptat de adolescenți iubirea era relativ pură și scenele destul de cuminți, situația se schimbă la 180 de grade în After 2. Fanii s-au plâns că vor mai mult… și au primit exact ce au cerut.

Nu neg că Hero Fiennes-Tiffin are ce arăta, dar am văzut-o de prea multe ori pe Josephine Langford desfăcându-i șlițul pantalonilor. Problemele dintre protagoniști nu se rezolvă, însă scenele de sex se repetă. Iar și iar.

Totuși, cel puțin există o pasiune electrizantă între ei, ce te ține prezent în moment. De altfel, în acest mod putem spune că regizorul Roger Kumble a și făcut dreptate cărții ecranizate (After – După ce ne-am certat).

Roger Kumble s-a ocupat, acum mulți ani (1999), și de Cruel Intentions, motiv pentru care știe foarte bine cu ce se „mănâncă” filmele adolescentine ale genului.

Una-mi place, alta ba

Cum cartea este respectată, la fel se întâmplă și cu relația toxică dintre Tessa și Hardin. E greu să crezi că aceste lucruri se petrec și în realitate, dar unii adolescenți sunt tentați să urmeze astfel de modele.

Mi-a plăcut mult, în schimb, faptul că filmul începe și se termină ca o poveste, avându-l drept narator pe Hero Fiennes-Tiffin. Ce pot să spun, nu ignor nicio șansă de a-i asculta accentul care m-a cucerit încă de la After-ul din 2019.

Unele scene sunt pe repede înainte în special în prima parte a peliculei (apoi te și obișnuiești cu ritmul). Acum ești într-un loc și totul pare relativ clar, pe urmă te trezești într-altul.

Recunosc, în primele 30 de minute m-am uitat de mai multe ori la ceas. Pe urmă a reușit să mă captiveze și am uitat de oră. Doar e vorba despre o dramă romantică… și așteptările nu ne sunt înșelate.

M-a impresionat suferința autentică de pe fața lui Hero Fiennes-Tiffin. Băiatul ăsta știe să joace! Cearta dintre Hardin și tatăl său a fost unul dintre cele mai memorabile momente din întregul film. Chiar am rezonat cu Hardin și cu durerea lui acumulată de-a lungul anilor.

Bineînțeles, asta nu explică în niciun fel comportamentul lui față de Tessa. El a fost eroul absolut și de această dată, demonstrând fără doar și poate că fata trebuie să danseze pe muzica impusă de el. Și da, avem muzică și pe fundal.

E un film ușurel, plin de clișee, dar e exact ceea ce se aștepta de la el. Nu consider că e un timp pierdut vizionatul, cu atât mai mult cu cât pot fi extrase lecții din el. Una dintre ele se referă la rezolvarea problemelor personale înainte de a târî pe cineva după tine în centrul lor.

Din multe puncte de vedere, After 2 e un film mult mai bun decât predecesorul său. Dacă ne gândim însă la povestea de iubire în sine, eu una aleg fără să clipesc primul film.

Protagoniștii au dezvăluit recent că au semnat deja contractele pentru apariția ultimelor două filme ale seriei. Oare de ce surprize vom mai avea parte?

Până una-alta, te sfătuiesc să nu stai până ce vei găsi After 2 online subtitrat în română, la o calitate bună, fiindcă riști să treacă 2020.

Recreează-te chiar acum și delectează-te cu o vizită la cinema! Ca să te convingi că ai ce vedea la After 2, urmărește trailerul de mai jos.

Dacă îți place cum scriu și vrei să afli ce îmi mai trece prin mintea asta colorată, te invit să „mă” citești: Be Special, Be You.

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rămâi aproape

6,844FaniÎmi place
10,674CititoriConectați-vă
100CititoriConectați-vă
4,001CititoriConectați-vă
62CititoriConectați-vă
90AbonațiAbonați-vă

Poate te vor fascina și...