Recenzie After We Fell – al treilea film, cu răsturnări serioase de situație

A trecut și ziua de vineri, 3 septembrie 2021, data lansării After 3 – După ce ne-am îndrăgostit în Romania, cel de al treilea film al francizei. După cum am aflat încă din anul precedent, s-a confirmat deja (chiar și filmat) apariția celui de al patrulea film ce întruchipează povestea de dragoste dintre Tessa Young și Hardin Scott.

Vrei să știi dacă merită sau nu să dai fuga la cinematograf și să vezi noul film? Te afli în locul potrivit! În continuare îți voi explica de ce este După ce ne-am îndrăgostit mai reușit decât filmele anterioare și, totuși, pe mine nu m-a cucerit total.

În cazul în care nu ai vizionat primele două filme sau îți vine greu să îți amintești acțiunea și actorii, te invit să citești articolele Recenzie After – un film al lui 2019 mult așteptat de adolescenți și Recenzie After we collided – filmul din 2020 ce a redeschis cinematografele.

Evident că anul viitor ne vom „revedea” pentru ultimul film al seriei After, care, conform surselor, nu va reprezenta finalul poveștii. Colecția After va avea un prequel și un sequel. Vom discuta despre ele la momentul potrivit, pentru că acum ne concentrăm atenția asupra filmului After We Fell.

Povestea (și drama) continuă

Încă din prima clipă intrăm cu „bocancii” în copilăria Tessei, care, trebuie să recunoaștem, nu a fost una lipsită de întâmplări nefericite. Carol Young, mama fetei, și-a dat soțul alcoolic afară din casă, iar micuța, ce ținea enorm de mult la el, nu a ajuns niciodată să îi poarte cu adevărat pică pentru că a renunțat la ea.

Așa se face că, atunci când îl întâlnește împreună cu Hardin pe bărbat, Tessa nu stă pe gânduri și îl ia să stea câteva zile la ei. Normal că Hardin nu se simte confortabil cu acest lucru… și altfel izbucnește primul conflict dintre ei. Urmează multe altele pe parcursul filmului.

Uimitor este faptul că tatăl fetei descoperă până la urmă în aliat în tânăr, căci, după cum afirmă chiar ea, amândoi au probleme cu băutura.

Totuși, nu se insistă prea mult asupra acestui fir narativ, pentru că Tessa acceptă un transfer de job la Vance Publishing din Seattle. Este atât locul de muncă ideal, cât și orașul visurilor ei. Singurul inconvenient, desigur, este acela că Hardin nu îi va fi alături.

El are propriile lui planuri, care o includ pe Tessa, dar nu în SUA, ci în Marea Britanie. Cei doi tineri așteaptă parcă unul de la celălalt să își abandoneze aspirațiile de dragul relației lor. În plus, geloziile băiatului sunt mai puternice ca oricând.

Ce se va întâmpla cu iubirea lor? Va supraviețui indiferent de piedici și circumstanțe? Cât de multe poate ierta fata în numele sentimentelor?

Evoluție vs. involuție

Filmul After We Fell vine cu o acțiune mai liniară, în opinia mea, decât After We Collided. Evenimentele se petrec logic și în mare parte li se acordă timpul necesar. Chimia este la locul ei, vocea lui Hero Fiennes-Tiffin este la fel de profundă și fundalul, precum și muzica, sunt la înălțime.

Cu toate acestea, nu l-am simțit pe protagonist implicat ca înainte, când era de-a dreptul entuziasmat. Mare parte din peliculă am avut senzația că Josephine Langford este singura care dă tot ce e mai bun din ea.

M-am gândit până și că Hero o fi intrat prea bine în pielea personajului, dar am fost încântată în ultimele 15 minute ale filmului. I-am redescoperit pasiunea de a interpreta rolul. Efectiv pot zice că a compensat întreaga lui letargie de dinainte.

Cât despre celelalte personaje, avem o grămadă de actori noi în roluri vechi. Aici se numeră, printre alții: Arielle Kebbel drept Kimberly, Chance Perdomo ca London și Stephen Moyer în rolul lui Christian Vance.

Schimbările acestea majore i se datorează regizoarei, Castille Landon, care a hotărât să facă filmările în Sofia, Bulgaria, locație ce acum un an avea un număr relativ scăzut de cazuri COVID-19.

Castille Landon a regizat filmele After 3 și 4, ajungând să se ocupe și de prequel și sequel. A avut doar 29 de ani la data semnării contractului, însă în cadrul acestui proiect tinerețea ei a fost un real avantaj.

Detaliile care fac diferența

Recunosc că în topul preferințelor mele rămâne primul film After, cel din 2019. Am îndrăgit inocența lui și veselia pe care o transmit prin toți porii protagoniștii. S-au maturizat însă și scenele au devenit din ce în ce mai fierbinți.

After 3 După ce ne-am îndrăgostit respectă povestea cărților scrise de Anna Todd, având doar anumite situații și personaje noi, din nevoia de adaptare la condițiile impuse de pandemie.

Tensiunea crește Ia altitudini culminante și știi că va exploda o bombă, dar nu și cum sau când. Poți să îți spun să te aștepți la o surpriză de proporții. E suficient să te avertizez că nu e implicată numai familia Tessei. Iar cum avem experiență cu reacțiile lui Hardin în momentele de criză…

De data aceasta, au rareori parte de intimitate totală, fiind mai mereu cel puțin în casă cu altă persoană.

Întrebarea de final, care este una foarte grea și ne dă tuturor de gândit este: ce te faci în clipa în care realizezi că ai fost trădat de cei mai importanți oameni din viața ta? Vei mai fi vreodată la fel cum erai?

Cum ți se pare, așadar, filmul After We Fell? Ai fost la cinema pentru el sau vei merge? Unde îl situezi în comparație cu celelalte pelicule din seria After? Mie mi-a plăcut mai mult decât cel din 2020 și abia aștept să savurez sfârșitul, care trebuie să fie incendiar.

Urmărește filmul After We Fell complet, la cinema, iar înainte fă-ți o idee despre el din trailerul de mai jos.

 

Dacă îți place cum scriu și vrei să afli ce îmi mai trece prin mintea asta colorată, te invit să „mă” citești: Be Special, Be You.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.