Ai văzut Zăpadă, Ceai și Dragoste și nici nu a venit iarna!

Nici nu a venit bine tomana și deja avem parte de Zăpadă, Ceai și Dragostedin plin.

Prea complex apropoul? Vreau să spun că filmul Zăpadă, Ceai și Dragoste este în cinematografe…

Dacă nu vrei sa îți bați capul cu un film în limba engleză, dar ai poftă de un râs puternic de la o comedie românească, Zăpadă, Ceai și Dragoste este exact ce ai nevoie. Este un film ușor, numai bun de un popcorn cu suc și gașca din dotare.

Pentru că nu ne place să ne dăm cu părerea despre un film fără să îl vedem (lucru pe care ți-l recomandăm și ție), am fost până la cel mai apropiat cinematograf (acum Movieplex cinema din Mall Plaza București) am luat o pungă mare de popcorn și un pahar de suc (apropo, aici au și la 1 litru) și ne-am lăsat așteptările la ușa sălii de cinema.

Bine am făcut că am văzut acest film fără să am așteptări deoarece comedia regizată de Cătălin Bugean ne-a surprins plăcut. În film joacă Liviu Vârciu, Angel Popescu, Levent Sali, Dragos Dumitru, Monica Anghel, Florin Busuioc, Paula Chirilă, Sergiu Costache, Anca Dinicu, Cristian Iacob și mulți alți actori care au avut o prestație mai bună decât speram. Filmul și-a amânat lansarea în 2020 din cauza pandemiei și nu s-a dorit distribuirea lui pe platforme online.

Din primele minute ale filmului se poate constata că este ceva aparte față de ce am mai văzut în ultimii ani din punct de vedere al producției. Tenta de efecte speciale SF este frumos integrată în scenariu și nu pare low-budget

Cu toate că titlul filmului îți amintește de englezescul Gheață, Ceai, Picior, ce vei vedea nu are nici o legatură cu unde ți-a fugit mintea. Realitatea este că pornești într-o aventură cu 3 băieți descurcăreți care evadează din închisoare folosind o licoare de teleportare, producție românească, atât de valoroasă încât nu aș sta să număr banii dați pe ea.

Spoiler: Nu este prezentată metoda de producere a licorii de teleportare, așa că poți să renunți la speranța de a o reproduce. Vizual, licoarea arată ca un Mountain Dew radioactiv. Iar metoda de utilizare o vei putea urmari chiar în film… e una inedită.

Cel 3 băieți descurcăreți, Zăpadă, Ceai și Dragoste (vezi poza de mai sus), scapă din închisoare și încearcă să mulțumească Boss-ului care i-a ajutat printr-un jaf organizat pentru sustragerea unui diamant. Vestea bună este că Zăpadă, Ceai și Dragoste promite să fie un film mai bun decât… să punem… Miami Bici, ceea ce și reușește.

Glumele din film nu se simt la fel de reciclate din producții vechi, dar se simte inspirația oferită de filme precum seriile Oceans sau Brigada Diverse.

Iată câteva momente din culisele filmărilor.

Așa cum se poate vedea și din aceste șcene, momentele par naturale și nu solicită intelectul pentru a oferi un umor bazat pe situații și pe neînțelegerile comunicative dintre cei trei.

Poate Zăpadă, Ceai și Dragoste nu sunt cele mai deștepte personaje, dar au acea înțelepciune a străzii de care au nevoie pentru a supraviețui în cadrul social în care se învârt. Comicul peste prezent în majoritatea scenelor și are farmecul său aparte.

Eu te invit să îți cumperi o sticlă de Mountain Dew, să te uiți mai jos la trailerul filmului, și să te duci să îți descrețești fruntea cât mai curând. Uneori avem nevoie și de acest gen de comedii, și privită la momentul potrivit chiar poate fi relaxantă.

Filmul este distribuit în România de Vertical Entertainment și momentan nu sunt zvonuri că ar ajunge să fie difuzat pe HBO sau Netflix.

Ai văzut Zăpadă, Ceai și Dragoste în cinematografe? Cum ți s-a părut?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.