Aice-n Pașcani, pe la noi, lumea se adună de-abia pe la nouă ceasuri…

-Aice-n Pașcani, pe la noi, lumea se adună de-abia pe la nouă ceasuri…

-Ș-acum să știi că filmele sunt cu începere de la ora opt.

Și anul acesta, Caravana filmului românesc se va afla la Pașcani, în perioada 11 – 13 septembrie, cu o nouă serie de filme clasice românești. Ca și în anii anteriori, spectatorii sunt invitați să vizioneze filmele în Piața din fața Primăriei Municipiului Pașcani, cu începere de la ora 20.00. De la comedia clasică la filmul istoric, spectatorii vor savura trei creaţii cinematografice româneşti, care au trecut testul timpului și au rămas în memoria spectatorilor.

Aș! obiceiurile cele bune se pierd pe toată ziua… dar, pe înserat ești așteptat la film.

Comedia muzicală „CHIRIȚA ÎN IAȘI” regizată de Mircea Drăgan, pe scenariul realizat de Draga Olteanu Matei, după scrierile lui Vasile Alecsandri este programată vineri pe 11 septembrie. Publicul se va reîntâlni cu Dem Rădulescu, Ileana Stana Ionescu, Marin Moraru, Cezara Dafinescu și Jean Constantin.

Și dacă ești obosit după muncă și nu vrei să ieși afară?

Poate c-o fi dormind după prânz… obiceiul pământului, dar la evenimentele culturale nu ai cum să lipsești așa că nu mai umbla după pisici pe pereții site-urilor de socializare și ieși la o gura de aer.

Nu îți plac comediile muzicale? Canta fals Gogule, fuge lumea din gradina. Da, ca potarnichile.

Atunci așteaptă ziua de sâmbătă, 12 septembrie, când vei ajunge în piață și te vei întreba „Ce avem noi aici?

Aventurile lui Trandafir (Puiu Călinescu), Patraulea (Jean Constantin), Gogu (Dem Rădulescu), pe urmele cărora se află plutonierul Căpșună (Sebastian Papaiani), căpitanul Panait (Toma Caragiu) sau sergentul-major Cristoloveanu (Dumitru Furdui). Te-ai prins?

Este „BRIGADA DIVERSE – LA MUNTE ȘI LA MARE”.

Descoperirea și anihilarea întregului sistem de lenevie pe canapea este obiectivul misiunii noastre și pentru că nu ne permitem să eșuăm vom asalta scaunele precum Dacii dealurile în ziua de duminică 13 septembrie. Din distribuția filmului, coproducție franco-română, realizată în anul 1967, în regia lui Sergiu Nicolaescu fac parte: Amza Pellea, Pierre Brice, Emil Botta, György Kovács, Georges Marchal, Geo Barton, Septimiu Sever, Mircea Albulescu și Marie-José Nat. Dacă îți plac filmele istorice românești iată câteva recomandări aici

Caravana filmului românesc te așteaptă cu frumoase filme româneşti şi cu intrarea liberă, rugându-te să respecți măsurile impuse pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2!

Amin și într-un ceas bun!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.