Blogosfera cinefilă: 10 – 16 iunie 2019

Sper că aceste ultime patru zile au fost pentru mulți dintre voi o mini-vacanță. Unii au avut liber vineri, alții au astăzi. Unii sunt mai puțin norocoși fiind obligați să meargă la muncă. Pentru toți, indiferent cat de mult timp liber a fost la dispoziție, vă prezentăm ce a mai fost scris în Blogosfera Cinefilă a săptămânii trecute. Enjoy!

Lui NiPeMi i-a plăcut puțin mai mult The Secret Life Of Pets 2 decât primul film din serie:

Personajele sunt drăgălașe și adorabile, nu ai cum să nu le îndrăgești, totul se desfășoară cu o repeziciune ce se poate dovedi, din când în când, obositoare pentru sufletele mai domoale, cele trei povești separate mi-au ținut trează atenția și totul se rezolvă foarte repede într-un film foarte scurt.

Cristian Mihalea apreciază latura tehnică din The Secret Life Of Pets 2:

Cadrele și imaginile sunt atent lucrate, detaliile fiind cele mai importante. Îmi place explozia de culoare întâlnită în film și rapiditatea mișcărilor personajelor și a imaginilor, ceea ce înseamnă că animația a fost atent lucrată, iar timpul de execuție a fost lung. De asemenea, detaliile animației sunt un punct forte.
Muzica și sunetele se completează inedit cu secvențele, iar vocile personajelor sunt mai mult decât potrivite.

Iosif Prodan recunoaște pe FilmSi că nu prea este un mare fan al animăluțelor de casă, însă i-a plăcut The Secret Life Of Pets 2

Filmul funcționează perfect atît pentru copii cît și pentru adulți (cu sau fără animale de companie pe-acasă), e în definitiv o comedie, cu umor decent și chiar dacă apelează la niște clișee narative pe care le-am văzut de suficiente ori cît să nu ne mai dea pe spate, e totuși drăguț și ușor de urmărit pînă la final.

Brothers Review privesc Pokémon Detective Pikachu ca o poartă către un nou univers de filme pe această temă:

Felul in care filmul incepe si se termina, da impresia ca o sa avem parte un nou univers de filme. Chiar daca scenariul este unul simplu si previzibil, Pokemon demonstreaza ca se poate elibera de greselile altor filme de acest gen. Ryan Reynolds trece astfel, de la personajul Deadpool, unul plin de vulgaritati, la un personaj adorat de milioane de copii, Pikachu. Pare sa fie o alegere inspirata, desi la prima vedere iti poate da impresia ca Reynolds este si va fi intotdeauna Deadpool. Insa, Justice Smith( Tim Goodman) face si el un rol foarte bun, iar absenta lui Ash in rolul principal pare sa fie deja uitata.

NiPeMi a vizionat și el Pokémon Detective Pikachu:

Apropo de spectatori, este clar că nu am înțeles mare lucru pentru că privitorii avizați identificau numele pokemonilor ce apăreau pe ecran mai rapid decât un pitstop de Formula 1 în timp ce eu mă cruceam la ce nume străine și ciudate rosteau cei mici.

Ana Marin a scris la CinEmil despre Pokemon Detectiv Pikachu

Mi-a placut faptul ca sala era plina de generatii diferite de fani si la aparitia fiecarui pokemon, numele lui era spus pe mai multe voci uneori mai in soapta, alteori mai pe un ton ridicat insa mereu cu admitatie – asta inseamna sa creezi ceva de calitate care sa dainuiasca peste ani!

Adrian Solomon scrie pe Filme Recomandate despre noul X-Men:

Of, ce ocazie imensă au ratat cei de la Fox, de a încheia seria X-Men într-o manieră epică. Dark Phoenix, una din cele mai bune povești spuse într-o serie de comics, este pentru a doua oară maltratată pe marile ecrane de către același om, și anume Simon Kinberg, cel responsabil pentru scenariul dezastruos al primei tentative, întitulată The Last Stand.

NiPeMi continuă topul AFI 100 cu locul 076 – Forrest Gump

Vă vine a crede sau nu, însă până acum nu am văzut Forrest Gump, deși aproape că știu filmul pe dinafară, cel puțin secvențele antologice care au intrat definitiv în istoria cinematografiei.

Așa că am avut un sentiment de deja vu urmărind acest film.

Dar dincolo de interpretări, filmul este unul motivațional, care ne învață că viața merită trăită chiar și atunci când greutățile te îngroapă, și că armele cele mai puternice, deși nu par așa la prima vedere, sunt iubirea, inocența și adevărul. Toate se regăsesc în Forrest Gump, personaj simplu care poate că nu știe prea multe, dar care este întruchiparea devotamentului și loialității, chiar cu orice preț, care nu cunoaște sentimente ca ură și nu este interesat de superficialități care ne conduc viața precum avuția și pofta de putere.

Dan Romascanu scrie pe Filme-cărți despre Hoți nepricepuți: Bande à part (1964)

‘Bande à part’ este un film care oferă multe motive de plăcere spectatorilor, chiar dacă este și el împânzit de elemente de cinematografie inovativă și de excentricități, așa cum sunt cam toate filmele lui Godard din anii ’60.

Răzvan Gabriel Nistor povestește pe Gazeta de Film despre Godzilla care este cu adevărat Regele Monștrilor:

Și iată că am ajuns și la partea care contează cu adevărat, Titanii și efectele vizuale. Din acest punct de vedere, Godzilla Regele Monștrilor livrează din plin. Grandoarea și măreția monștrilor sunt surprinse în fiecare cadru în care apar. De la înfiorătorul Ghidorah, la maiestuoasa Mothra, la sălbaticul Rodan și până la preferatul nostru, Godzilla. Și nu doar că echipele de VFX au lucrat la cele mai mici detalii pentru acești monștri, dar sunt construiți și cu o anume personalitate.

NiPeMi a scris și despre filmul de pe Netflix Murder mystery cu Adam Sandler și Jennifer Aniston:

Misterul lipsește cu desăvârșire pentru că povestea este previzibilă și urmează fiecare etapă specifică unei astfel de premise și atinge cu succes toate clișeele fumate care nu mai surprind pe nimeni.

Aparent filmul este și o comedie, dar nu am râs deloc pe parcursul lui pentru că ideea de umor a scenaristului a reprezentat-o constanta ciondăneală conjugală dintre cei doi soți care nu avea niciun haz.

Singurul moment cu adevărat incitant, și aici ține 100% de gustul personal, a fost o secvență de la finalul filmului, cu o urmărire de mașini cu Jennifer Aniston în centrul ei care, deși are o anumită vârstă, a fost o desfătare pentru ochii mei.

Ioana Epure a scris pe Press One despre Chernobyl din experiența ei ca locuitoare a orașului Cernavodă.

Dar mesajul filmului este corect. Și întreaga construcție – chiar lipsită de eleganță și stângace pe alocuri, după părerea mea – funcționează bine; ca un reminder al tuturor lucrurilor care pot să meargă prost într-o societate în care accesul la informație este controlat de câțiva oameni; niște oameni care, la rândul lor, sunt la fel de prost informați.

Tudor-Costin Sicomas scrie pe Filme-cărți despre Un dezastru, o prăbuşire şi un succes artistic: „Chernobyl” (2019)

Apariţia unei producţii artistice americane de televiziune care are curajul şi bunul-simţ de a prezenta nişte adevăruri incomode, şocante pe alocuri, în ceea ce priveşte fosta URSS este o binecuvântare şi că nu poate fi primită altfel decât cu aplauze şi recunoştinţă. Şi când mai adaugi şi o doză imensă de talent din partea actorilor, un scenariu aproape perfect, o imagine analizată şi realizată cu atenţie la cele mai mici detalii şi cu o coloană sonoră impecabilă, nu poate decât să rezulte cel mai bine cotat serial din istoria televiziunii – „Chernobyl”, producţia HBO şi Sky Atlantic ce a însumat deja 9.6 din 10 pe celebrul IMDb.

NiPeMi a scris și despre filmul Hotel Mumbai

Nu știu cât de apropiate de realitate sunt evenimentele prezentate în film, mai ales în ceea ce privește personajele pe care le urmărim de-a lungul acestei situații terifiante, probabil multe sunt fictive, dar nici nu contează asta, importante sunt semnalele de alarmă pe care filmul le trage, semnale pe care oamenii zdraveni la cap ar trebui să le bage la cap.

Pseudokinematikos s-a gândit ce răspunsuri s-ar putea da în cazul cinema-ului românesc la întrebarea: „Care a fost filmul cel mai greu de privit?”

Toată lumea din familia noastră (2012) – Radu Jude surprinde semnele celui mai cumplit război, declanșat de părinții adulți (însă imaturi) asupra propriului copil, pe care și-l dispută ca pe o minge de football… La o citire mai atentă, demersul lui Jude este o (implicită) declarație de dragoste adusă familiei „ne-extinse” prin destrămare și ireversibile, nechibzuite, complicații…

Cristian Mihalea scrie despre noua producție Neftlix: I Am Mother

Cadrele și imaginile sunt inedite, peisajele surprinse completează perfect atmosfera dorită. Filmările sunt făcute în mare parte în acel buncăr/complex care este de-a dreptul impresionant. Totul este tehnologizat, modern, adus parcă din viitor. Inclusiv roboții din film sunt impresionanti întrucât au mișcările foarte naturale si rapide asemenea oamenilor.

NiPeMi a scris și despre filmul Captive state

Captive state nu este un film SF de acțiune, așa că nu vă udați la prospectul unor cafteli epice între cele două specii. Filmul este unul din ăla greu, gânditor, în care se pălăvrăgește mult și nu se întâmplă mai nimic incitant.

Uneori astfel de filme sunt interesant pentru că sunt ajutate de un scenariu bun, alteori te plictisesc de moarte. Captive state intră în a doua categorie.

Angela Alexandra a realizat o lista  pe CineAmator cu 15+ filme romantice care te vor cuceri definitiv

Motivata de premiera filmului „The Sun is Also a Star” am zis ca e rost sa termin articolul asta care zacea ca ciorna. A fost o idee rasarita cu mult timp in urma, iar cand mi-am dat seama ca sunt mai multe astfel de filme care impart aceeasi tema mi-am propus sa duc la sfarsit proiectul. Ma refer aici la filmele de dragoste care au, in principiu, in rolurile principale doar doua personaje care sunt urmarite pe parcursul unei singure zile cum se cunosc, se imprietenesc, se indragostesc si…. ei bine, la final vedem noi ce se intampla. Ca ne ramane sa ne intrebam: raman impreuna sau se despart? Cel putin la nivel conceptual. Sa incepem zic – si daca aveti completari, rogu-va spuneti-mi, ca asa imi plac dramele astea romantice!

Alexandra Malachi a făcut și ea o listă pe FilmSI cu 8 filme cu care să te bucuri că a început vacanţa de vară

În sfârşit a venit vacanţa mare, aşa că e momentul să te bucuri de vacanţă, iar pentru rarele momente în care vei vrea să te relaxezi şi acasă, la un film bun, după toate ieşirile în natură, avem câteva recomandări care să te păstreze în starea de relaxare la soare.

În onoarea dorinţei noastre colective de eliberare de stres, aventuri în soare şi leneveală la mare, dedicăm acest material filmelor care se învârt într-un fel sau altul în jurul vacanţelor de vară. Am ales câteva clasice, dar şi câteva mici surprize.

Anca Hromadnik prezintă pe Din filme o listă cu Cele mai bune 12 filme ruseşti lansate după 1990.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.