Blogosfera cinefilă: 3 – 9 iunie 2019

Bună dimineața! Valul de căldură a venit între noi cu filme proaspete și pline de povești interesante. Săptâmâna trecută a fost una dintre cele mai aglomerate din punct de vedere cinefil din ultima vreme, iar filme care mai de care mai interesante si-au etalat poveștile. Iată ce a punctat internetul despre apariția lor.

Adriana Gionea scrie pe PostModern despre Cyrano, mon amour

Subiectul filmului este inspirat chiar de frământările autorului Edmond Rostand, care a dat naştere piesei Cyrano de Bergerac, poate una dintre cele mai iubite şi jucate pe scenele din Franţa. De fapt, filmul te face să-ţi imaginezi încercarea lui Rostand, aflat în pragul eşecului, de a evita sărăcia prin scrierea unei piese cu succes la public. Tentativa de a crea piesa perfectă oferită unui public pretenţios ia forma unor peripeţii simpatice, din care nu lipsesc oscilaţia între muza sentimentală şi visătoare şi nevasta devotată, cu picioarele pe pământ, periplul prin stabilimente ce ofereau plăceri erotice de lux, prieteniile durabile, idealurile, rivalităţile din culise, entuziasmul ce alternează cu teama de eşec.

Cristina Mitrea scrie pe 4 arte despre trauma adolescentină din filmul Ma

Cum Octavia Spencer mi-a plăcut în toate rolurile în care am văzut-o (Minny în „The Help”, Karen în „Instant Family” etc.), am decis să merg la avanpremiera „Ma” doar de dragul ei – citisem că filmul e horror, chestie care nu mă cucerise, deoarece simt că anul ăsta mi-am depășit porția de horror-uri. Totuși, „Ma” s-a dovedit destul de ușor digerabil, deoarece e mai mult dramă decât horror.

Ana Marin scrie la Cinemil despre filmul Ma

Filmul MA este dur și poate fi o palmă peste sistemul de învățământ, dar și peste a părinților care nu sunt atenți la schimbările comportamentale pe care tânărul sau tânăra din casa lor le manifestă. Vei vedea manifestări criminale, sadice și intenții meschine doar pentru o clipă de hlizeală pe seama cuiva ingenuu care nu se încadrează în tiparele cerute de „majoritatea socială” a liceului. Nu ești ca ei, ești ceva ce trebuie „distrus” pentru a ști unde îi e locul. Vezi filmul cu cineva care nu e slab de inimă și gândește-te că fiecare acțiune are și o reacțiune!

Diana Duca a analizat filmul Ma

Impresie generala – o idee foarte buna, o interpretare de exceptie, dar scenariul ar fi putut merge mai in detaliu
Mie mi-a bifat asteptarile: motiv credibil si expus gradual, cat sa starneasca interes si curiozitate, interpretarea Octaviei Spencer pur si simplu grozava (nu stiu daca o s-o mai pot privi vreodata interpretand un personaj pozitiv) iar schitarea personajului Sue Ann inspirata si inspaimantatoare.

Nici NiPeMi nu se putea abține să nu scrie despre filmul Ma

Filmul era suficient de terifiant chiar și când Ma nu făcea nimic (prea) ieșit din comun, dar ultima treime mi-a depășit orice așteptări, când Ma se dezlănțuie și își arată adevărata față.

În mare parte Ma este un thriller, dar nu lipsesc secvențele de horror pur însă am fost scutit de porcăriile de jumpscares.

Este ritmul destul de lent în prima oră și ceva, dar niciodată Ma nu devine un film plictisitor pentru că am fost captivat de interpretarea senzațională a Octaviei Spencer

Cristian Mihalea recenzează și el filmul Ma

Imaginile și cadrele se completează perfect, detaliile, imaginile, peisajele fiind nelipsite din această peliculă.
Sunetele și muzica sunt extrem de bine alese și cu ajutorul lor se formează atmosfera dorită, ori una de petrecere și distracție ori cea de teroare și suspans.
Sunt momente în care spectatorul tresare pe scaunul din cinematograf și multe altele în care nu știe la ce să se aștepte. Este un film imprevizibil și fiecare noua secvență este complet neașteptată.

Sorin Mincă scrie despre filmul Ma pe IGN

Cea mai bună parte a filmului mi se pare, culmea, lipsa unor caracteristici deosebite ale personajelor. Adolescenții, părinții lor dar și Ma sunt niște personaje destul de simple și umane, plauzibile (mai puțin Ma, dar nu știi niciodată). Cred că se simte nevoia de așa ceva printre avalanșele de povești cu personaje cu capacități extraordinare.

Andreea scrie pe Bucharest journal despre filmul Godzilla

Interesant este faptul că deși filmul se numește Godzilla, avem parte de cadre impresionante cu mai mulți monștri sau titani (cum sunt numiți în film) și cu scene interminabile de distrugere în masă a celor mai importante orașe de pe planetă. Deseori, veți observa asemănarea cu Jurassic Park.

NiPeMI recunoaște că a găsit alt film gingaș, The sun is also a star, pe care să-l calce cu barosul pe falange.

Filmul este realizat de așa natură încât este pur și simplu fad, nici nu are scene să te emoționeze până la inundație oculară, dar nici nu sare la interval cu secvențe din alea debile, care te invită să faci caterincă maximă de film.

Este ca soia, nu are niciun gust.

Din păcate, The sun is also a star este complet lipsit de emoții, nu este nici romantic, să oftezi cu poftă la schimburile de dulcegării dintre cei doi, nu este nici dramatic, să îți iei pulsul la fiecare minut să fii sigur că nu îți intră inima în comă de durere și nici măcar amuzant nu este, să mai ridezi un pic colțurile gurii.

Bianca Sterie scrie la Moviecore despre Booksmart

De la bun început, toată lumea a știut că filmul nu va fi credibil dacă în distribuție nu se regăsește un duo credibil de prietene bune. Povestea se hrănește din chimia celor două bune prietene, Molly și Amy, iar actrițele Beanie Fedstein și Kaitlyn Dever redau asta perfect.

Diana Duca vorbeşte despre povestea lansării filmului Pokémon Detective Pikachu

Inainte ca filmul sa ma aduca la cinema, campania lui de lansare a facut diferenta: aparent, fusese incarcat pe net, insa video-ul ce pornea ca o adevarata pelicula era un loop al lui Pikachu. Smart move!

De altfel, simpla prezenta a lui Ryan Reynolds, ce-i imprumuta vocea lui Pikachu, este suficienta sa te atraga. Daca-l urmaresti pe Twitter pe actor, stii ca umorul lui e garantia unei runde sanatoase de ras. Un mic secret? Dany de Vito fusese ales inaintea lui Ryan Reynolds, dar n-a fost sa fie.

Sorin Mincă scrie pe Movienews despre Pokémon Detective Pikachu

Întreaga aventură este acompaniată de o coloană sonoră pe atât de potrivită fiecărui moment, pe atât de greu de ținut minte după vizionare. Fiindcă narațiunea nu se referă la turneele de pokémoni, nici nu vei auzi clasica melodie decât într-un moment neașteptat, un higlight al laturii comice a filmului chiar.

Adrian Solomon de la Filme Recomandate prezintă așteptările acestui film

Pentru fani va fi o adevărată plăcere să își vadă creaturile preferate în toată pufoșenia lor tri-dimensională, fie că vorbim despre Bulbasaur, Psyduck sau Mewtwo. Povestea încearcă să te surprindă și să îți ofere câteva momente neprevăzute dar să nu vă așteptați la ceva foarte profund, de fapt cine merge să vadă Pokemon pentru o poveste complexă și o profunzime a personajelor?

Cristian Mihalea se declară impresionat de drăgălășenia lui Pikachu

Cireașa de pe tort este însă Pikachu, cu un simț al umorului foarte bine dezvoltat (ajutat firește și de tonul vocii amuzantului Ryan Reynolds), extrem dar extrem de simpatic, iubăreț și absolut superb prin reprezentarea de pe marele ecran. Te vei îndrăgosti pe loc de el în momentul când îl vei vedea, este adorabil!

Andreea de la Bucharest journal este și ea captivată de Pikachu

Filmul este plin de răsturnări de situație, fiind interesant de urmărit evoluția personajelor și cât de ușor băieții răi devin de fapt băieții buni și viceversa. Apar mulți pokémoni, mai ales din prima generație și sunt destule scene drăgălașe pe care mai mult ca sigur le-ați reperat încă din trailer.

NiPeMi prezintă filmul All the president`s men

All the president`s men ne prezintă cu lux de amănunte modul în care a ieșit la lumină afacerea Watergate care a dus la demisia președintelui Richard Nixon.

Nu avem deloc acțiune, totul se reduce la interviuri peste interviuri, telefoane peste telefoane (instrumente care devin parte integrantă din ființa jurnaliștilor) și o permanentă fugă pentru confirmări peste confirmări, iar tensiunea crește din cauza/datorită senzației de paranoia care coboară încet, dar implacabil, peste capetele jurnaliștilor cu cât aceștia se apropie de miezul nevralgic al schemei puse la cale de înalte oficialități americane.

Radu Bodei de la IGN consideră noul X-men un final de drum

Acestea sunt personaje de care, teoretic, ar trebui să ne pese după atâtea filme și totuși lipsește acea conexiune prezentă la filmele Marvel, de exemplu. Poate pentru că totul este parcă pe repede înainte și nu avem timp să digerăm ce se întâmplă cu eroii noștri. Lupta interioară a lui Jean, frica pe care o simte atunci când realziează că a devenit un pericol pentru cei pe care îi iubește, frica lui Charles Xavier când vede că tot pentru ce a muncit atâția ani se prăbușește în jurul lui, toate aceste elemente se petrec puțin prea repede.

NiPeMi se declară nemulțumit de filmul X-Men: Dark Phoenix

Dar de unde, Dark Phoenix este format dintr-o îndelungă secvență reluată de câteva ori și care constă în niște indivizi urmărind-o pe Jean Grey, o porție de taclale de genul: Hai cu noi, ne pare rău, îți dăm ție felia de tort cea mai bună, ăsteia îi mai pocnește o venă, mai nivelează ceva cât să nu adormim de plictiseală, o taie în altă parte, și ciclul se reia.

Sorin Mincă scrie pe StarFilme despre X-Men: Dark Phoenix

E un final totuși nesatisfăcător. Da, firele narative sunt încheiate frumos în mare parte, și ai un sentiment de pace. Finalul este unul destul de închis, mai ales că nu există vreo scenă after-credits. Desigur că poți face continuări cam din orice, dar sentimentul oferit este unul de finalitate. Păcat că potențialul puterilor lui Phoenix este irosit, e păcat ca cel mai puternic mutant să nu-și arate puțin mai mult din capacități.

Silviu Tănase de la Movienews nu prea crede în noul film X-Men

E dificil de discutat fără a intra în spoilere însă deja am început acest film cu stângul, dintr-un motiv evident, trailer-ul a spus mai mult din poveste decât trebuia. La baza lui da, este o altă perspectivă asupra personajului Phoenix în care se transformă Jean Grey, lucru pe care l-am văzut deja într-un film anterior, X-Men 3: The Last Stand, însă în această variantă există mai multe fire şi plot-uri care îmbogăţesc acest personaj, interpretat de Sophie Turner, pe care o cunoaştem din Game Of Thrones, că Sansa Stark. Revin toate personajele din celelalte filme însă au un rol mai de fundal în timp ce în film urmărim personajul lui Jean Grey în mod exclusiv cu câteva momente în care filmul revine asupra lui James McAvoy care reintră în piele personajului Charles Xavier.

Cristian Mihalea pare mulțumit de filmul X-Men: Dark Phoenix

Prin urmare, fie că este filmul care încheie sau nu legendara serie “X-Men”, “Dark Phoenix” va oferi un final epic demn de prestigiul îndrăgitei serii cu super-eroi. Vor exista multe momente de acțiune intensă, confruntări între personaje dar și momente extrem de emoționante în care vom înțelege legătură dintre persoanje și ceea ce înseamnă cu adevărat să faci parte din “X-Men”.

Și Brothers Reviews analizează filmul X-men

Pentru un film cu super-eroi in 2019, efectele speciale nu prea mai reprezinta un avantaj, povestea fiind ceva mai importanta. Intr-adevar, vizual filmul este reusit, actorii foarte buni, insa scenariul dezamageste teribil. In primul rand, anumite caractere nu sunt exploatate la nivelul care trebuie. Quicksilver apare in primele scene, participa la misiune din spatiu, apoi dispare si numai apare deloc, desi in final exista nevoie si de ajutorul lui. In ultimele 2 filme X-Men, a existat o scena speciala in care Quicksilver opreste efectiv timpul si salveaza situatia. Aici insa, nu avem parte de acest moment special.

Diana Ducă scrie și ea despre X-Men: Dark Phoenix

Partea buna a faptului ca nu sunt fan X-Men este ca nu tineam atat de mult la povestile personajelor si modul cum ele evoluau sau procentajul in care apareau pe ecran. Asa ca m-am bucurat ca de un film independent, pentru ca mi se pare ca intriga si evolutia protagonistei au fost credibile si interactive. In plus, m-a topit povestea de la inceputul filmului, cand Xavier ii explica micutei Jean ca ea detine controlul: ii daruieste un creion, ii spune ca e un dar, insa doar ea poate decide modul cum il va folosi – sa scrie o poveste frumoasa sau sa ii scoata ochii cuiva, ca analogie a puterilor ei de mutant.

Alexandru Ion se declară total nemulțumit de X-Men: Dark Phoenix

Important e că, în contextul în care Disney are planuri, fie ele și de termen lung, cu universul mutanților, cineva trebuia să pună punct cumva unei francize care le-a făcut mai mult rău. Acel cineva se numește Simon Kinberg, omul care se află la primul lui proiect regizoral, dar care și-a trecut numele în calitate de producător pe multe alte producții Marvel, precum ambele filme Deadpool, Fantastic 4, serialul The Gifted, Logan și, bineînțeles, precedentele filme X-Men.

Dan Romascanu de la Filme-Cărți scrie despre filmul Lost Highway

Ca orice film sau operă de artă complexă, putem aborda ‘Lost Highway’ din mai multe puncte de vedere. Este un ‘film noir’ în care avem de-a face cu crime, gangsteri, polițiști, violență și erotism. Este un film de artă în care vom regăsi estetica cinematografică a filmelor lui David Lynch pe care în momentul lansării filmului o cunoaștem deja bine din ‘Blue Velvet’ și ‘Twin Peaks’.

 

Diana Ducă recunoaște că The Secret Life of Pets 2 – a intrat în topul animațiilor sale preferate

Daca as fi la scoala, as spune ca Life of Pets 2 este o fabula. Daca as fi in social media (oh, cred ca de acolo ai citit, deci sunt), as spune la filmul are potential viral. Daca as fi pe Tinder, as da Swipe Right. Iar daca as fi la cinema din nou cu el pe ecran, as spune “bine ai venit in topul animatiilor mele preferate”. Pur si simplu le are pe toate: umor, personaje bine conturate, actiune diversificata dar legata perfect, grafica de aww-urile ies din stoc si o logica impecabila, astfel incat sa iti dai seama ca scenaristii au avut alta inspiratie pentru poveste decat iarba.

Anca Rusu ne propune pe Film Si două teme de vară: 10 filme însoțite de ghinion și accidente, considerate blestemate și Cele mai așteptate 10 filme ale verii

Chiar dacă nu credeți în fenomene paranormale, anumite evenimente stranii petrecute pe platourile de filmare nu pot fi explicate în mod rațional. Accidente ciudate, chiar decese, au determinat publicul să considere că anumite filme sunt blestemate. Iar întâmplarea face ca aceste filme să aibă o tematică religioasă sau să aparțină domeniului horror/ supranatural.

Vă lăsăm pe voi să decideți dacă aceste filme sunt blestemate, luând în considerare evenimentele de la filmări.

Vara 2019 aduce pe marile ecrane o mulțime de blockbustere, comedii, animații și filme horror pe care le așteptăm cu sufletul la gură. Iată care sunt cele mai bune filme ale verii.

Raftul cu filme face o listă cu 19 cele mai bune filme de văzut și cărți de citit dacă ți-a plăcut serialul Chernobyl

Dacă ți-a plăcut serialul Chernobyl, lansat în anul 2019, iată o listă cu 19 cele mai potrivite filme de vizionat și cele mai bune cărți de citit dacă ți-a plăcut mini-seria istorică. Iată, așadar, lista de cărți, documentare și filme publicată de creatorul serialului HBO, Craig Mazin, care l-a ajutat să se documenteze în timp ce a lucrat la celebrul serial „Chernobyl”, devenit cel mai de succes serial din istorie, conform IMDb.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.