Blogosfera cinefila: retrospectiva lunii Decembrie

Luna Decembrie ne-a adus o gramada de filme frumoase si, la fel ca de fiecare data de sarbatori, scriitorii cinefili au cadorisit cititorii cu articole frumoase.

Astazi trecem firav in revista cateva articole care ne-au taiat calea si noua:

ATENTIONARE: Urmatorul articol va suferi o recurenta saptamanala incepand in anul 2019.

Vom anunta ulterior ziua in care o sa reapara.

Deci, sa incepem:

Saramon scrie despre Un om la locul lui

O adaptare liberă după romanul Firesc al lui Petru Cimpoeşu, Un om la locul lui reprezintă debutul în lungmetraj al lui Hadrian Marcu, un debut care respectă estetica realistă a așa-zisului nou-val românesc.

Sincer, nici nu auzisem de el, dar, multumita lui Saramon, acum nu doar ca stiu ca exista dar, doresc sa il si vizionez.

CinE mi l-a citit pe Cinemil.ro a descoperit ca Robin Hood este un film cu mesaje interpretabile

Robin Hood 2018 este un film bun strict cinematografic, care contine, insa, o propaganda socialista, neomarxista, anti-crestina, foarte accentuata. Gretoasa de la un punct incolo. Nici macar ascunsa, ci directa. Unii, pentru ca sunt de acord cu ea, rezonand cu mesajele, nu vor fi deranjati. Altii vor fi oripilati de ea. Eu tin doar s-o semnalez, fiecare va interpreta filmul si mesajele acestuia asa cum doreste, asa cum crede.

filme-carti.ro ne invita in lumea magiei muzicale alaturi de Mary Poppins, care se intoarce!

Mary Poppins revine este fermecător nu numai prin muzică, design, exuberanța molipsitoare, dar și prin flirtul neobosit cu moda veche, care se echilibrează perfect în toate părțile intrigii.

“ultimul mohican” e Waka_X (Felix Petrescu) prin mareleecran.net ne invata ce este filmul

“ZAMA”

Fara sa ma gandesc prea mult, favoritul meu in 2018. Un alt film cu adevarat puternic si bantuitor venit din Lucrecia Martel. Kafkian si Catch-22-ian si adevarata masina a timpului. Un film despre valoarea sperantei (curva parsiva) si cum moare ea ultima daca nu avem puterea sa o ucidem la timp, cu sacrificiile de rigoare. O bijuterie de film pe toate etajele.

Gazeta de film ne ofera detalii despre Aquaman

Overall, Aquaman is a solid superhero movie! It knows what it wants to make us feel and never strays from the path it chose. When I left the cinema I felt good, I felt entertained and pleasantly surprised, as I was cautious, it being a DC movie. Aquaman made me feel that spirit of adventure, awe and wonder that I haven’t felt since I was a kid and stayed up late to watch The Wizard of Oz or The Clash of Titans on TCM and that makes it one of the best comicbook movies. Because, in the end, as much as we want drama and profound lessons, we need superheroes and their stories to make us feel better, to take our minds away from our daily lives and our problems and transport us into a fantastical world brimming with adventures, heroes, monsters and the hope of a better world.

marculescu.ro ne aminteste ca suntem daci si romani si ne indeamna la 7 filme romanesti din 2018 printre care:

141AD: Misiune în Dacia  

Anul fiind 141 niște centurioni și legionari romani caută o plantă care să-l vindece pe șeful de garnizoană. Ocazie de explorare a DACIEI. Câteva chestii sunt certe: Octavian Repede are talent la regie, și da este unul din ăia care pot să facă și cadre și scevențe. Dar cu actorii și actoria lucrurile stau tragic. Debut, independent, deci promite. Dar și face niște chestii, respectiv regizează.

Pentru a finaliza, va ofer si ultima pastila a acestei retrospective:

Film-bun.ro scrie despre Épouse-moi mon pote (2017) (aparut la noi in 2018)

Comedia franceza Épouse-moi mon pote il are ca personaj principal pe Yassine, un emigrant marocan ajuns la studii in Paris. Un pas gresit facut de acesta este suficient pentru a-i pune in pericol viitorul si pentru a-l face candidat la deportare. In disperare de situatie si in pana de idei, Yassine gaseste salvare in casatoria cu prietenul sau Fred. Aceasta solutie inedita ii pune pe cei doi in siatuatii amuzante care fac deliciul publicului. O comedie reusita ce are in spate aceeasi echipa care a adus pe ecrane si comedia Alibi.com .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.