Caravana filmului românesc debutează în perioada 12 – 14 mai 2023 la Jimbolia

Poate, la fel cum oamenii se alăturau pe vremuri circului ce performa prin țară din oraș în oraș, la fel m-aș alătura și eu Caravanei filmului românesc. „Caravana filmului românesc – Cartea şi filmul”, ediția a X-a, pornește din nou la drum, iar primele proiecții din 2023 vor avea loc la Jimbolia. Timp de trei seri, în intervalul 12 – 14 mai, în Piațeta Sfântul Florian, cu începere de la ora 21.00, copiii, părinții și bunicii sunt invitați să vizioneze unele dintre cele mai frumoase filme clasice românești.

Dacă nu ai mai auzit de Caravana filmului românesc, trebuie să îți spun că la toate proiecțiile din cadrul „Caravanei filmului românesc” accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile!

Ce filme vedem?

Vineri, 12 mai, programul începe un film pentru cei mai importanți cinefili, cei tineri, cinefilii în devenire care vor fi încântați de povestea regizată de Elisabeta Bostan, „Veronica”. 90 de minute de magie și imaginație transpusă pe marele ecran! Dacă vremea nu va ține cu cinefilii, sper că nu vom auzi „Vai de mine, vai, mi-e frică! Trebuie să fug acasă” pentru că dacă asta se va întâmpla, ne vom retrage cu toții în Casa de Cultură a Orașului.

„Dați-mi voie doar o clipă!”

Sâmbătă, 13 mai, poți să te delectezi cu un film din 2019 cu o poveste bazată pe fapte reale, filmul Maria, Regina României, regizat de Alexis Sweet Cahill.

Duminică, 14 mai, vom încheia weekendul și această oprire a caravanei cu un film pe care putem să îl considerăm clasic, Nea Mărin Miliardar își va lua papornița și ne va arăta cum se trăiește sănătos. „Nea Mărin miliardar” a fost regizat de Sergiu Nicolaescu, după un scenariu scris de Vintilă Corbul, Eugen Burada şi Amza Pellea. Potrivit unui unui clasament realizat, în 2006, de către Uniunea Autorilor și Realizatorilor de film din România, „Nea Mărin miliardar” se află pe primul loc în topul celor mai vizionate filme românești din toate timpurile. Alături de Amza Pellea, mai pot fi văzuți Draga Olteanu Matei, Jean Constantin, Ştefan Mihăilescu Brăila, Sebastian Papaiani și Stela Popescu.

Dacă te întrebi de ce să vezi filmele acestea la acest eveniment, decât să le vezi acasă, răspunsul meu este simplu: pentru atmosferă, pentru că altfel vezi un film când știi că nu îi poți pune pauză și pentru că atunci când vezi filmul cu mai mulți cinefili, chiar ai și cu cine discuta după aceea.

Vizionare plăcută și, dacă ai auzit de la noi de Caravană, spune și la un vecin, poate mergeți împreună. Dacă ai ajuns la unul dintre filme, lasă-ne un comentariu să ne spui cum a fost.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.