Caravana filmului românesc fuge la mare în Eforie Sud la Cinemascop

A venit vara, iar cinefilii, la fel ca și restul lumii, prind dorul de plajă, de apa sărată și revigorantă a mării. Poți scoate un cinefil din cinematograf și să îl duci la mare, dar tot cinefil va rămâne. Dacă nu poți sta departe de filme, am o veste bună. Caravana filmului românesc ajunge la Eforie Sud, în cadrul proiectului Eforie Colorat, organizat de Asociaţia Forumul Artelor Vizuale la Grădina de Vară Cinemascop.

Știi terasele în aer liber organizate în curțile clădirilor vechi? Cinemascop este o astfel de grădină de vară readusă la viață pentru deja a patra ediție a unui eveniment menit să readucă cinematograful în aer liber în viețile noastre. Grădina de vară găzduiește, pe lângă cinematograf, și expoziţii de fotografie şi de artă, ateliere creative, o bibliotecă pop-up, o zonă de realitate virtuală, concerte, şi momente artistice, pe tot parcursul verii. În plus, vor fi organizate şi tururi ghidate prin Eforie Sud, menite să ofere participanţilor o imagine de ansamblu asupra arhitecturii şi istoriei locale.

Grădina de vară va fi deschisă zilnic, între 14 iunie – 12 septembrie 2021, începând cu ora 18:00, iar programul va fi publicat săptămânal, pe pagina de Facebook, Instagram şi pe site-ul Eforie Colorat, iar biletele se pot achizitiona prin Eventbook.

Revenind la filme, în cadrul proiectului Eforie Colorat, organizat de Asociaţia Forumul Artelor Vizuale, fiecare săptămână a verii ce urmează va aduce în prim plan filme de scurt şi lungmetraj, proiectate în colaborare cu institute culturale europene şi festivaluri de film internaţionale. În cadrul acestui program diversificat, serile de miercuri vor fi dedicate filmelor româneşti, oferite de „Caravana Filmului Românesc”.

În luna iunie, „Caravana filmului românesc – Cartea și filmul” va oferi spectatorilor filme de toate genurile pentru toate vârstele.

La toate proiecțiile din cadrul „Caravanei filmului românesc” accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile!

Iată care este planul de bătaie pentru luna iunie pentru cinefilii care ajung la mare (filmele încep la ora 21:15)

Pe 16 iunie, cine nu a apucat să vadă filmele din lista noastră Filme românești istorice și Unirea… poate să descopere pentru prima dată de ce râd Dacii înainte de a muri?

Primul film istoric realizat de Sergiu Nicolaescu, Dacii, este o dovadă de documentare asupra vieții în acea perioadă și o mărturie a curajului dat de Zamolxe.

În film au jucat Amza Pellea, Pierre Brice, Emil Botta, Mircea Albulescu și mulți alți actori minunați care au adus la viață trecutul românesc.

Pe 23 iunie, Elisabeta Bostan ne poartă în Amintiri din copilărie alături de Nică în ecranizarea romanului scris de Ion Creangă.

Parcă deja aud copii trăgând de prosoapele părinților: „- Mamuca, iacata-ma-s! nu mergem la film?” și cum poți tu ca părinte să refuzi copilul cu părul bălai care iese afară şi râde la soare, că doar s-a îndreptat vremea! Acuma este numa bine de un film în aer liber. Unde mai pui că joacă actori de numa-numa Ştefan Ciubotăraşu, Ion Bocancea, Corina Constantinescu, Emanoil Petruţ ș.a.

Pe 30 iunie, ca să se închie luna frumos, o vom pune de petrecere! O Nuntă Mută, ca să nu deranjăm copiii obosiți care deja sforăie în camerele în care sunt cazați. Filmul regizat de Horațiu Mălăele este atât de expresiv, simplist și în același timp plin de simbolistică încât vei fi puțin trist că nu poți petrece cu mesenii, adică cu Meda Victor, Alexandru Potocean, Valentin Teodosiu și Horațiu Mălăele. Dacă nu ai tu timp să ajungi la unul dintre filme, te rugăm să transmiți vestea ca în jocul „telefonul fără fir”, și, dacă auzim de la cineva că a aflat în modul acesta, suntem curioși cât de modificat a ajuns mesajul final.

Desfășurarea evenimentului implică respectarea tuturor măsurilor de siguranță pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.