Caravana filmului românesc revine la Tulcea în perioada 17 – 23 iulie

Caravana filmului românesc revine anul acesta într-un loc plin de viață și înconjurat de natură. Pe malul dunării, puțintel mai încolo, pe brațul Sfantu Gheorghe, ne aștepta Tulcea și românii dornici de cultură și filme bune românești.

Dacă nu ești de-al locului, dar te-ai nimenit într-o escapadă în această perioadă, după ce vizitezi cel mai mare acvariu din România – Centrul Muzeal Eco-Turistic Delta Dunârii, îți recomandăm să îți arunci un ochi pe programul de filme.

„Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naționale” revine la Scena din Piața Civică din Municipiul Tulcea în perioada 17 – 23 iulie, cu filme pentru toate gusturile și pentru toate vârstele.

Astăzi, 17 iulie, de la ora 20.30, programul demarează cu hohote de râs și voie bună, cu recitalul „E vremea să ne întâlnim” susținut de invitații speciali Vasile Muraru și Valentina Fătu.

În continuare, este progrmată comedia „Melodii la Costinești”, cu Horațiu Mălăele, Vasile Muraru, George Mihăiță și Bogdan Stanoevici în rolurile principale. Filmul transpune pe marele ecran realitatea acelor vremuri în care cel mai mare vis al unei formații de muzică era să urce pe scena festivalului de la Costinești și să exceleze. Bogată coloană sonoră este în mare parte creată de compozitorul Vasile Șirli. Majoritatea pieselor cu solist vocal au acompaniamentele asigurate de formația Post Scriptum.

Pentru discuțiile cu publicul, la proiecție va participa regizorul acestui film, Constantin Păun.

18 și 19 iulie ora 21:00 – Serile de luni și marți le sunt dedicate copiilor, aceștia fiind așteptați, împreună cu părinții și bunicii, pentru a viziona filmul muzical „Mama” (regia: Elisabeta Bostan), o ecranizare după „Capra cu trei iezi” a lui Ion Creangă (programat luni) și filmul de animație „Strada speranței (Mercy Street)”, programat marți.

Miercuri, 20 iulie ora 21:00, publicul este invitat să vizioneze filmul Maria, Regina României (regia: Alexis Sweet Cahill), o poveste bazată pe fapte reale ce are în prim plan figura marcantă a Reginei Maria.

Joi, 21 iulie ora 21:00, ne vom bucura de filmul de acțiune regizat de Sergiu Nicolaescu – Supraviețuitorul, ultimul film din seria Comisarului Moldovan.

Vineri, de la ora 20.30, invitatul special al „Caravanei filmului românesc” este Dorel Vișan, care va susține un recital de poezie ca preambul al proiecției filmului „Un bulgăre de humă” (regia Nicolae Mărgineanu). Acesta este singurul film care abordează prietenia dintre Ion Creangă (Dorel Vișan) și Mihai Eminescu (Adrian Pintea).

Programul se încheie sâmbătă, 23 iulie ora 21:00, cu proiecția filmului „Filantropica”, regia Nae Caranfil, al cărui protagonist, Mircea Diaconu, se va afla în fața publicului pentru o sesiune de întrebări și răpunsuri.

Nu se poaaaatee, sa nu participi la festival! Nu se poaaate!

La Tulcea, proiectul este cofinanțat din bugetul local al Municipiului Tulcea, iar accesul publicului este liber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.