Ce am învățat în 3 ani de cinefilia

3 ani. Atât am scris pentru Cinefilia, un proiect drag sufletului meu. Viața ne duce însă în direcții pe care nu ni le-am fi imaginat, și vin responsabilități noi – din ce în ce mai multe, așa că uneori trebuie să ne reorganizăm perspectivele și să ne amintim să mai și respirăm. Asta trebuie să fac în clipa de față.

De aceea, mă văd nevoită acum să spun „adio” acestui site minunat, care e o adevărată familie – Andreea și Doru – și din care spun cu mândrie că mă bucur că am făcut parte.

Au fost 3 ani frumoși, plini și provocatori, care m-au „călit” și introdus în lumea filmelor bune. Sinceră să fiu, înainte de Cinefilia mă uitam din când în când la câte un film și asta era.

Drumul meu în Cinefilia – de la lecții învățate la evoluție

Acum apreciez altfel o peliculă de calitate, privesc dincolo de povestea de pe ecran și reușesc să îi înțeleg la un alt nivel esența. Ba mai mult, îmi dau seama de munca din spatele ecranului și de greutățile cu care se confruntă actorii cu fiecare rol pe care îl interpretează.

Dacă e să fiu total sinceră (e un secret știut doar de familia mea), mereu mi-am dorit puțin acolo să devin actriță. Mi se părea genial să poți trăi 1000 de vieți într-una singură, să îți lași amprenta personală asupra fiecărui rol și să ai oportunitatea de a învăța lecții nenumărate oarecum prin propria experiență… să fii bun și rău fără regrete.

Cinefilia m-a adus aproape de acest vis. Mi-a dat voie să văd că nu e atât de simplu precum pare, și că nu e vorba numai de memorarea replicilor. Un film extraordinar are o mulțime de elemente ce doar împreună îl fac perfect. Dar, Doamne, cât de frumos poate fi totul!

Îmi amintesc cu nostalgie emoția pe care am simțit-o atunci când i-am trimis Andreei primul meu articol – Viață de star: Află totul despre Anthony Hopkins și filmele lui. Filmele nu erau nici pe departe specialitatea mea, dar mereu am iubit provocările și pot zice că trăiesc pentru a-mi depăși limitele. Deci, cum să nu încerc și această experiență?

Din acel moment și până în prezent, au urmat 43 de alte articole, fiecare special în felul său pentru mine și cu un impact diferit asupra publicului. Eu nu pot să aleg unul anume, însă cifrele (accesările articolelor) au făcut-o: Recenzie After – un film al lui 2019 mult așteptat de adolescenți. Eh, voi rămâne pentru totdeauna o copilă romantică incurabilă, n-am nimic de zis în apărarea mea.

Ce pot spune în schimb e că am devenit mai critică. Nu mă mai mulțumesc cu orice film și, dacă văd din primele minute că nu întrunește anumite cerințe, îl opresc fără regrete. Am pretenții când văd nume mari de regizori și actori, putând face comparații.

Prin Cinefilia m-am descoperit din anumite privințe inclusiv și pe mine. Am învățat să și primesc critici fără să le mai iau personal (încă lucrez la asta câteodată). E ok să mai și greșești. Nu poți fi în permanență la înălțime și garantat mai dai cu capul.

Am învățat să nu mă supăr când mi se atrage atenția că am făcut o „nefăcută”, ci să mă documentez mai mult. Am învățat că nu poți deveni expert într-un domeniu peste noapte (în cazul nostru – filmele), fiind nevoie de multă muncă și chiar mai multă perseverență.

Am învățat… să las prejudecățile la o parte și să mă bucur de scena din fața mea, fie ea pe ecran sau în realitate. Marile frumuseți cinefile și nu numai se ascund în detalii.

Iar cum învățatul e imposibil fără cunoaștere, recunosc cu mâna pe inimă că am avut parte din plin de ea. Am cunoscut informații inedite din lumea cinematografică și oameni fantastici.

Nu credeam că doi oameni se pot completa la un asemenea nivel până ce am avut ocazia să-i întâlnesc (online deocamdată) pe Andreea și Doru. Sunt geniali amândoi și le mulțumesc pe această cale pentru întreg sprijinul acordat!

Rar mi-a fost dat să văd o chimie ca a lor, care trece de granița sentimentelor și ajunge în cea a pasiunilor. Au ridicat grav ștacheta și mi-au demonstrat că despre asta este iubirea de fapt.

Concluziile unei visătoare devenite cinefile

Te sfătuiesc să îți reamintești constant că limitele ni le impunem noi, ele nu există pe bune. Noi suntem singurii care decidem ce putem înfăptui. Prin urmare, încearcă lucruri noi ce par ireale, urmează-ți visurile și fii de neoprit!

Dacă te pasionează filmele sau vrei să te dezvolți pe această latură, să-ți îmbogățești cultura cinematografică, îți recomand din tot sufletul să te alături echipei Cinefilia. Te va schimba în moduri în care nici nu-ți poți imagina, doar vei realiza că ai devenit o versiune mai bună a ta. În acest stadiu mă aflu eu.

Îți mulțumesc Cinefilia pentru cei 3 ani revelatori, magici și incredibili! Mulțumesc Andreea și Doru pentru răbdare, încredere și ajutorul necondiționat! Sunt extrem de recunoscătoare pentru prietenia voastră!

Și în final, îți mulțumesc ție, cinefilule, pentru că te-ai oprit să citești sutele de rânduri scrise de-a lungul timpului de mine! Tu ai făcut să merite oboseala, osteneala și panica de deadline-uri. Aprecierile tale m-au „ridicat” și criticile constructive m-au făcut mai puternică.

Mă poți găsi oricând pe blog – Be special, Be you, respectiv pe Facebook – Dana Mierluț – și Instagram – @dana.mierlut.

Îți doresc un final de an liniștit și încărcat de speranță, iar un 2022 prosper pe toate planurile, vesel și plin de filme la superlativ!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.