Ce filme îți recomand de pe Happy Cinema Play

Cinematografele online au devenit o bună alternativă dacă te-ai plictisit de oferta Netflix sau HBO Go. Au filme diferite și inedite și ti-am povestit zilele trecute care sunt opțiunile în privința cinematografelor online de la noi.

Azi mă voi apleca asupra ofertei Happy Cinema Play care a adus o mulțime de filme de cinema pe lângă proiectele lor consacrate: documentarele de artă și spectacolele de teatru pentru copii. Poate nu le-ai văzut până acum, sau poate le vei redescoperi, cert este că sunt filme care mi-au placut în mod special și vreau sa ți le recomand. Unele ți le-am mai recomandat la vremea apariției lor în cinematografe, dar sunt filme foarte faine… așa că ar fi trist să le ratezi. Prețul pentru acces la film timp de 24 de ore este 12 LEI.

Știu că sunt dificile aceste vremuri în care nu putem merge la cinema și știu că e ciudat să te obișnuiești cu metoda de vizionare VOD (video on demand), însă în condițiile în care cinematografele se luptă să reziste, vizionarea unui film prin această metodă este o sursă de venit la care poți contribui și tu în mod constructiv. În fond, sperăm cu toții la menținerea cinematografelor pentru redeschiderea în condiții optime atunci când vremurile o vor permite.

Hai să ne întoarcem la lista noastră care cuprinde filme pentru absolut toate vârstele și gusturile. Nu spun că acestea sunt singurele filme faine din portofoliul Happy Cinema Play, însă aceste filme le-am văzut, mi-au plăcut, le-aș recomanda oricând și le-aș revedea cu siguranță.

Profu’ (2019)

Proaspăt intrat pe platformă, am văzut Profu’ la Astra film festival anul trecut unde a câștigat premiul pentru cel mai bun documentar românesc și am fost surprinsă plăcut de acest documentar despre un profesor de matematică mai atipic. Sătul de sistemul de învățământ românesc, el și-a deschis un cabinet privat de matematică inedit și și-a câștigat simpatia elevolor care i-au trecut pragul. Filmul este o lecție… nu numai de matematică, ci și de viață. Mai multe despre film poți citi în recenzia noastră la Profu’.

Soții de militari (2020)

Bazat pe o poveste reală, filmul prezintă un grup de soții ale unor militari plecați în Afganistan. Presiunea este mare pe umerii lor plăpânzi, iar fiecare telefon le face inima să accelereze. Muzica este cea care le unește și le transmite iubirea soților aflați departe. Un film emoțional și inspirațional, cu o muzică pe care o tot am în minte din septembrie, când am vazut filmul. Poți citi mai multe în recenzia Cinefilia pentru filmul Soții de militari.

Parazit – Parasite (2019)

Premiul Oscar pentru cel mai bun film a fost câștigat de Parasite, un film sud-corean. Când am văzut filmul am înțeles de ce a câștigat și ți-l recomand cu fascinație. Nu e un film cu care te vei obișnui ușor, barajul cultural iși va face simțită prezența, însă până la finalul filmului vei înțelege complet cât de metaforic și de încărcat simbolic este acest film.

Un detectiv afemeiat (2019)

Nicky Larson este un detectiv mai ciudățel. În acest film el trebuie să recupereze parfumul lui Cupidon, o esență atât de puternică încât poate îndrăgosti pe oricine. Bazat pe un anime celebru în Franța, filmul este unul în stilul pur comedic franțuzesc și folosește toate armele de amuzament posibile. Este un film pe care l-aș revedea oricând și aș râde la fel de mult. Am scris despre Un detectiv afemeiat la lansarea în cinema și ți-l recomand cu mare drag.

After / După ce ne-am întâlnit (2019)

Ecranizarea primului volum din seria After scrisă de Anna Todd a pornit o isterie mondială a fanilor adolescenți. Da, este vorba despre o poveste de dragoste adolescentină (primul an de facultate), presărată cu suișuri și coborâșuri, așa cum numai prima iubire poate fi. Genul este așadar stabilit: romance și dramă. Iată recenzia After / După ce ne-am întâlnit, iar mult-așteptata continuare, After – După ce ne-am certat, a deschis cinematografele în această toamnă.

Cărturan (2019)

Am văzut Cărturan în această vară, la Tiff. Am rămas impresionată de conturarea poveștii și felul în care și-a tras esența din tradițiile românești. Deși subiectul este unul relativ trist, filmul privește cu mult curaj spre viitor. Mi-a plăcut mult cum a fost interpretat și cum a fost filmat și montat. Sunt multe de povestit și voi reveni cu siguranță cu un articol mai larg despre filmul Cărturan.

Cu drag, Van Gogh – Loving Vincent (2017)

Loving Vincen este un film animat de lungmetraj care a fost realizat în mod surprinzător prin tehnica picturii. Spun surprinzător pentru că este dificil să faci un scurtmetraj pictat, dar păi un ditamai lungmetrajul. Loving Vincent insumează 56.800 de picturi în ulei, 12 pentru fiecare secundă de peliculă. Picturile, ilustrate de o echipă de 100 de artiști, evocă stilul unic al lui Van Gogh prin referire la 120 dintre lucrările sale. „Cu drag, Vincent” sunt cuvintele care încheie toate cele peste 800 de scrisori pe care Vincent van Gogh le-a trimis fratelui său Theo. Filmul spune povestea lui Vincent Van Gogh în acet mod inedit, chiar prin ochii săi. Este ceva de neratat.

Durere și glorie – Dolor y gloria (2019)

Am văzut acest film în această toamnă la festivalul Película, întrucât îl ratasem la lansare. A fost interesant să îi urmăresc pe Antonio Banderas și Penélope Cruz într-un film în limba lor natală și pot să spun că filmul m-a cucerit. Am pris curaj și am mai văzut apoi câteva filme regizate de Pedro Almodóvar și recunosc faptul că am devenit pasionată de stilul general al regizorului. Filmul de față este unul despre condiția unui regizor, motiv care mă atrage la un film și genul de poveste care mă face curioasă. Întotdeauna am vrut să aflu ce anume îl face pe un regizor să facă un film, să intru în mintea lui. Și asta poți afla în Durere și glorie – Dolor y gloria.

Norm de la Polul Nord: O aventură urieșească (dub) (2019)

Desen animat destinat cinefililor juniori de până în vărsta școlară. De aceea este și dublat filmul. Povestea nu este una foarte complexă, iar filmul este frumos animat pentru cei mici. Îi va captiva cu siguranță. Am scris și noi despre Norm de la Polul Nord acum un an când a apărut.

Crulic – Drumul spre dincolo (2011)

Regizorul Anca Damian a debutat în animație cu acest AniDoc, adică documentar animat, o specie tot mai populară și răspândită. Filmul spune povestea lui Claudiu Crulic, un cetățean român arestat la Cracovia pentru un presupus furt. Crulic este închis, în ciuda faptului că probele dovedesc că el se afla în alt oraș în momentul jafului. Abandonat de autoritățile române și fără apărare, Claudiu intră în greva foamei și moare în detenție. Filmul documentează un fapt real petrecut în Polonia, în anul 2008. Filmul a deschis Festivalul Animest în 2011.

Muntele Magic (2015)

Anca Damian a realizat în 2015 un al doilea AniDoc numit Muntele Magic. Sub forma unui documentar dramă animat, filmul investighează aventurile lui Adam Jacek Winkler (alias Adam Khan), un polonez refugiat politic la Paris, cățărător pe munte și fotograf, care a luptat în Afganistan cu mujahedinii împotriva sovieticilor în 1980. Este o poveste fascinantă realizată cu diverse metode animate și pe care îți recomand să o vizionezi. Eu l-am văzut în deschiderea Animest din 2015.

Călătoria fantastică a Maronei (2019)

Cel mai noi lungmetraj de animație românesc a avut lansarea în 2019 tot la Animest și este semnat tot de Anca Damian care a trecut de la documentare la o poveste dedicată celor mici. Este un film fascinant despre o cățelușă foarte specială, Marona, care are năsucul în formă de inimă și îi cucerește pe toți. Am fost extrem de emoționată când am văzut acest film și ți-l recomand cu mare căldură. Subiectul este unul destul de sensibil pentru cei mici, dar cu siguranță îi va ajuta să treacă peste pierderea vreunui animăluț iubit. Mai multe detalii poți citi în recenzia: Călătoria fantastică a Maronei – un alt fel de a spune Te iubesc.

Păsări Călătoare (2019)

Acțiunea din Păsări Călătoare / Birds of Passage este bazată pe fapte reale și se petrece între anii 1960 și 1980, în Regiunea Guajira din nordul Columbiei, la granița cu Venezuela. Tribul Wayuu este organizat în jurul familiei, iar familia se ghidează după tradiții, vise și semne. Rapayet și clanul din care face parte sunt printre primii stăpâni ai traficului de marijuana. Atrași de bani și de putere, ei își abandonează ritualurile și credințele, închinându-se unor noi zei: lăcomia și crima. Se nasc primele carteluri de droguri, iar societatea este condusă după alte reguli. Și acest film l-am văzut în această toamnă la festivalul Película, întrucât îl ratasem la lansare.

Maria, Regina României (2019)

Toată lumea a vorbit în ultimul an despre acest film istoric. Atenția la detalii și jocul actoricesc de excepție au plasat filmul Maria, Regina României între favoritele pasionaților filmelor de epocă și a primit o mulțime de distincții cinematografice. Un film cât o istorie, o poveste bazată pe fapte reale ce are în prim plan figura marcantă a Reginei Maria. Regăsim o Românie devastată de Primul Război Mondial. Măcinată de boală, ținută captivă foametei și deznădejdei, soarta politică a țării este extrem de controversată.
În primăvara anului 1919, Regina Maria pleacă la Conferința de Pace de la Paris să-i înfrunte pe cei mai puternici lideri ai lumii și să lupte pentru o Românie Mare.

Calmul dinaintea furtunii (2019)

Matthew McConaughey și Anne Hathaway fac din nou echipă după Interstellar în acest thriller dramatic ieșit din comun. Totul pare cumva firesc până la un moment dat când realizezi că nimic nu e ce pare a fi.

A-nnebunit bunica! (2019)

O comedie franțuzească care te va scoate cu siguranță din starea monotonă de stat în casă. Mamaie e pusă pe distracție, iar nepoții îi schimbă planurile de vacanță.

Extrem de pervers, șocant de violent și diabolic (2019)

Cu acest film m-a convins că Zack Efron s-a maturizat și a devenit un actor de luat în considerare. Extremely WickedShockingly Evil, and VileExtrem de pervers, șocant de violent și diabolic este un thriller cumva biopic (eu aș spune o felie de viață chiar) asupra unei perioade negre din istoria Americii, procesul unuia dintre cei mai notorii criminali în serie, Ted Bundy. Nu te îngrijora, filmul nu este violent sau explicit peste măsură, însă este foarte frumos construit din punct de vedere artistic si actoricesc. În plus, vei avea parte și de o prezență surpriză pentru un film relativ serios. Mai multe poți afla din articolul nostru despre filmul cu Ted Bundy.

Povești de groază de spus pe întuneric (2019)

Fanii filmelor horror vor fi încântați de acest film care a intrat în cinema în vara anului trecut. Într-un mic orășel, fiica unei familii înstărite a dispărut misterios cu mulți ani în urmă. Casa familiei e acum o ruină, iar legendele care circulă în oraș despre monștrii care ar bântui proprietatea îi fascinează pe adolescenții locului, care decid să riște și să vadă cu ochii lor dacă aceștia sunt reali, sau doar o invenție. În casă dau peste o carte ce a aparținut fetei dispărute, un fel de jurnal cu monștri care acum încep să prindă viață și să terorizeze fiecare adolescent din grup.

Dacă vrei să mai aflii ce alte filme mai poți vedea pe platformă, poți să consulți întregul catalog pe play.happycinema.ro sau să ne spui despre un film văzut de tine așteptăm cu drag comentariul tău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.