Ce filme ne așteaptă în cinematografe în septembrie

Dacă la începutul lunii septembrie cinematografele primeau libertatea de a se deschide și în interior, iată că deja majoritatea dintre ele ș-au organizat și au anunțat data de deschidere. Poți consulta articolul nostru cu lista cinematografelor deschise.

Odată cu deschiderea cinematografelor vine și întrebarea: Ce filme putem vedea la cinema luna aceasta?

Și dacă în primele zile au fost disponibile filme care au fost afectate de închiderea cinematografelor din luna martie, iată că începând cu data de 11 septembrie au loc și premiere cinematografice. Ne-am consutat cu mai multe cinematografe și cu programul deja anunțat online și iată despre ce filme am aflat.

Suntem conștienți de gravitatea situației cauzată de Coronavirus și considerăm acest articol pur informativ. Nu vă invităm și nici încurajăm să ieșiți din casă pentru a merge la cinematograf. Dacă totuși intenționați să ieșiți din casă pentru a vedea un film, verificați dacă cinematograful în cauză este deschis pentru a nu face un drum inutil. Cred că este redundant să o spunem și noi încă o dată, dar masca purtată corect, gelul și șervețelele antibacteriene, poate chiar mănușile și, indubitabil, spălatul des pe maini sunt elemente care trebuie luate în serios. Iar dacă vă simțiți chiar și puțin rău… nu plecați la drum.

În speranța că totul va fi bine în final, îți dorim multă sănătate, lectură și vizionare plăcută.

Pentru că unele filme au apărut în martie și distribuirea lor a fost întreruptă atunci când cinematografele s-au închis, țin să îți reamintesc că despre aceste filme am scris aici și nu vom reveni asupta lor, dar avem și recenzii la unele dintre ele.

Pentru alte liste de filme din lunile anterioare și nu numai, poți intra aici.

Filme în cinema din 11 septembrie 2020

Ne bucurăm de aceste relaxări cu partea a doua a unei povești de dragoste care a marcat o generație întreagă de adolescenți și a impresionat mulți pasionați ai genului romantic adolescentin, fiind marcat drept isterie mondială. After We Collided sau După ce ne-am certat continuă povestea lui Tessa Young (Josephine Langford) și urmările despărțirii celor doi. În timp ce Hardin deprinde niște obiceiuri proaste, Tessa primește stagiul visurilor sale la Vance Publishing Company. Triunghiul amoros este completat de colegul ei, Trevor (Dylan Sprouse), care este exact genul de tip cu care Tessa ar trebui să fie.

După ce ne-am certat este regizat de Roger Kumble, cunoscut pentru Cruel Intentions, The Sweetest Thing și Just Friends.

Premiere 18 septembrie 2020

Acasă, my love este lungmetrajul de debut al lui Radu Ciorniciuc, care a documentat, timp de patru ani, tranziția unei familii de la viața în mijlocul naturii din Delta Văcărești la adaptarea în jungla urbană a Capitalei. Filmul a fost distins, pe 20 august, în cadrul Galei de închidere a Sarajevo Film Festival, cu Human Rights Award/ Premiul pentru Drepturile Omului, acordat celui mai bun film din competiția documentarelor, care urmărește o temă universală legată de drepturile omului. „Acasă” este primul film românesc ce primește această distincție.

The New Mutants / Noii Mutanți este o perspectivă ceva mai horror asupra filmelor cu X-men pe care încă nu am apucat să o vedem pentru că lansarea acestui film s-a tot amânat de doi ani încoace. Dacă noii mutanți se vor ridica la nivelul celor două serii X-men deja încheiate rămâne de văzut.

 

 

Mult așteptatul film Tenet ajunge în final pe marile ecrane. „Tenet”, semnat de Christopher Nolan, este o poveste epică a cărei acțiune debutează în lumea spionajului internațional. Dacă nu ai auzit până acum de el trebuie să vezi trailerul acum. Iar dacă aștepți filmul acesta cu sufletul la gură, probabil ești la curent cu faptul că s-au pus la vânzare bilete în precomandă.

 

Premiere 25 septembrie 2020

Finalul lunii ni-l aduce pe Robert De Niro în War with Grandpa / Un tataie de coșmar, o comedie frumoasă de familie cu poante și pozne în războiul dintre bunic și nepot.

Babyteeth: Prima iubire este unul dintre filmele supriză de la TIFF din acest an, primind premiul publicului. Filmul spune povestea emoționantă a unei prime iubiri atât de delicată și inocente. Nu uita șervețelele când mergi la acest film.

Mulan revine pe marile ecrane într-o adaptare live action a poveștii Disney. Atunci când vei merge să vezi filmul, îți recomand să nu te gândești la varianta animată pentru a-l putea savura la valoarea lui. Ai fost atenționat, filmul nu este la fel de muzical ca animația și nici nu îl are pe dragonul Mushu dar, cu toate acestea, este o repovestire frumoasă care merită urmărită.

 

Ultimul film din această listă regizat de Tudor Cristian Jurgiu spune povestea relațiilor în care opusele se atrag exemplificat prin cele două personaje Vlad(Bogdan Nechifor) și Clara(Nicoleta Hâncu) .  Diferențele îi pot îndepărta dar îi și țin uniți. Nu știm încă din ce perioadă este inspirată povestea filmului dar, dacă comunică… Și poate mai trăiesc și azi cu siguranță noi nu îl vom rata.

Pentru două treimi de lună putem să ne considerăm norocoși că avem producții care chiar să ne atragă.

Sperăm doar că situația va continua să se relaxeze și ne vom revedea cu toți la un film bun pentru că, așa cum spune și Cinema City, 2020 nu s-a terminat.

Tu la care film ai vrea să mergi?

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.