Cinefilia pentru România – Luca – Over The Top

Așa cum am declarat de fiecare dată, Cinefilia susține producțiile românești care aduc un pus de valoare cinematografiei naționale.

Astăzi vrem sa îți spunem despre proiectul de scurtmetraj al lui Luca, un puști de 17 ani care în ultimii ani a visat să facă filme și se luptă cu finanțarea acestora precum mulți alți regizori români la început de drum, un exemplu de român care dorește să realizeze un film scurt, dar așa cum trebuie. Ne dorim să îl încurajăm în inițiativa sa de a crea acest nou scurtmetraj și poate, printre voi, sunt și cititori care pot da o mână de ajutor proiectului.

Pentru că de fiecare dată amprenta personală este ce dă culoare filmului, și pentru această scurtă prezentare vom da cuvântul tânărului regizor și producător:

Sunt Luca Stefan Vasile Berde, un puști de liceu de 17 ani care face filme. În ultimii 4 ani am scris, regizat, produs, montat, etc. 3 scurtmetraje care au participat și au câștigat premii la festivaluri din toata lumea.

Pe langa acestea, am editat un documentar de lungmetraj numit „Qveta: Povestea” și fac parte din echipa Dezaburit, care realizează o serie de videoclipuri de educatie civica.

Pasiunea mea pentru film a pornit de când eram mic și tata mă ducea prin culisele TNB și vedeam ce se întâmplă în spatele scenei. Asta m-a făcut să mă întreb oare ce necesită realizarea unui film și astfel am descoperit o lume care m-a fascinat profund: lumea din spatele camerei de filmat.

Am înțeles astfel ce face acel Steven Spielberg al cărui nume apare la finalul multor filme pe care le vizionam la acea vreme. Acum 4 ani, pasiunea mea pentru film s-a concretizat și am început să învăț de bunăvoință, fără niciun mentor, de pe internet.

Iată-mă 4 ani mai târziu, pregătind un nou scurtmetraj de care sunt foarte încântat și pe care urmăresc să-l filmez în Ianuarie. Este vorba despre o comedie neagră, o satiră care critică tendința adolescenților de a se lua prea în serios. Filmul urmărește povestea unei tinere de 16 ani care află că este înșelată de prieten. Felul în care reacționează aceasta este exagerat: decide să îl omoare în baia școlii. La final, este dezvăluit faptul că totul s-a petrecut doar în imaginația fetei, ea însăși concluzionând cu replica: „Of, dacă ar fi atât de simplu…”

Ideea mi-a venit în întregime când eram în duș. Rareori se întâmplă să răsară din senin un scenariu întreg în mintea mea și m-am gandit că s-ar putea să fie o idee proastă. Apoi am început să văd anumite teme sociale interesante ce ar putea fi implementate sau desprinse din aceasta poveste. Și m-am pus pe scris alături de o bună prietenă pe nume Karina. Un an și jumătate mai târziu, avem un scenariu de care suntem mulțumiți și super exaltați să-l filmăm. Filme de Wes Anderson, Edgar Wright și renumitul „Heathers” (1998) ne-au inspirat cu privire la atmosferă, temele și genul de umor prezent în film. Deși am mai lucrat până acum cu echipe de filmare și aparatură profesională, vreau să trec la un nou nivel și să facem un film impecabil din punct de vedere al realizării. Iar aici avem nevoie de ajutorul vostru.

Ne va costa 3500€ să facem acest film și de aceea am lansat o campanie de crowdfunding (finanțare) pe IndieGoGo. Aceasta se va încheia pe 16 Ianuarie.  

Puteți oricând depune bani și în acest cont:
RO35BTRL04101201S24835XX

Aș fi foarte recunoscător dacă m-ați putea ajuta contribuind cu orice sumă pentru a deveni parte din acest proiect. În funcție de sumă, fiecare contribuție vine cu diverse recompense digitale, cum ar fi afișul semnat de echipă, un set întreg de materiale din culise și chiar și titluri de producator executiv! De exemplu, cei ce contribuie cu minim 10€ vor avea numele trecute în genericul filmului și vor apărea și pe IMDB! Pentru mai multe informații, vizitati pagina noastră de IndieGoGo. Mai mult, răspândirea acestei campanii ne ajută în egală măsură. Încurajați-vă prietenii, colegii și amicii cinefili să contribuie pentru a face acest proiect posibil. Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.