Concurs încheiat! Cea mai cea listă de Crăciun de pe Disney+!

Update! A fost un proces de departajare lung. Vă mlțumim pentru răbdare. Am citit și am tot citit. Am pus și note, am făcut și medii. Ați scris o mulțime de comentarii faine de tot! Le-am savurat și ne-au încântat! Vă mulțumim pentru ele și ne bucurăm să avem alături atât de mulți cinefili. Dorim să mulțumim încă o dată și celor de la Disney plus că ne-au fost alături în acest concurs frumos. Am avut doar 5 premii… deși în locurile fruntașe am avut mai multe comentarii și a trebuit să facem o departajare serioasă pentru ultimele două locuri. Nu mai stau la povești… hai să vedem câștigătorii. Îi vom contacta pe email pentru a stabili intrarea în posesia premiilor.

Iată rezultatele concursului nostru de final de 2022:

    

Mai sunt doar cateva zile din acest an care s-a dovedit plin de provocări, de suprize și de producții cinematografice care de care mai reușite. Suntem în plină lună a Cadourilor, iar Ziua internațională a Cinematografiei (pe 28 decembrie), atunci când vom serba și noi 4 ani de Cinefilia, este atât de aproape încât nu ne vine a crede cât de rapid trece timpul. Pentru că nu ne place să lăsăm totul pentru ultima săptămână din an, iar tradiția este importantă pentru noi, dorim să anunțăm concursul nostru anual pe care încercăm să îl facem cât mai captivant an de an pentru cinefilul din tine. Iar unul dintre purtătoarele de spirit al iernii și al Crăciunului este reprezentat de filme și seriale tematice. Cu această ocazie am pus de o listă cu preferatele noastre de pe Disney Plus și, alegând alături de noi cele mai frumoase dintre ele, poți câștiga premii oferite de Disney Plus.

Dacă anul trecut am listat Calendarul genurilor de filme, acum doi ani am mizat pe nostalgie provocându-te să completezi Oracolul Cinefilia și în primul nostru an am experimentat primele 12 luni de Cinefilia cu 12 premii cinefile,  iată ca în această iarnă avem o perspectivă idilică asupra viitorului, vedem speranța, frumusețea și magia care ne înconjoară și anunțăm provocarea anului: Cum ar arăta sărbătorile de iarnă în stilul Disney Plus? Contrar opiniei unor persoane, Disney nu este doar pentru copii, sau pentru fete. Cu francize precum Star Wars sau universul Marvel sub umbrela Disney, cu filme care intră în cinematografe cu rating +18 ani, considerăm că universul Disney este de mult deja un univers pentru întreaga familie, pentru toate vârstele și gusturile.

Care e treaba cu concursul Disney Plus, cum te înscrii și ce premii sunt?

Dorim să mulțumim cu acestă ocazie pentru premii echipei Disney Plus care ne susține în concursul de final de an. Premiile se vor oferi atât pentru cele mai interesante comentarii, cât și prin tragere la sorți pentru a oferi oricui șanse de câștig, așa cum am preferat în fiecare an.

Pentru a intra în concurs trebuie să ne lași un comentariu la această postare prin care să ne povestești într-un paragraf semnificativ (măcar două propoziții) care este filmul (sau serialul sau episodul) tău de Crăciun preferat de pe Disney Plus, ce îl face atât de special și de ce îl recomanzi tuturor. Poate fi ori unul cuprins și în lista noastră, ori unul ales de pe platforma Disney Plus. Ca să îți fie mai ușor, poți accesa categoria specială de Crăciun de pe Disney Plus sau poți pur și simplu răsfoi platforma. Ai timp până pe 31 decembrie, ora 23: 59 să te înscrii, iar noi vom anunța câștigătorii în primele zile ale lui 2023. Premiile vor fi trimise pe teritoriul României prin poștă, sau dacă ești din București, ne vom întâlni să ți le oferim. Mai multe detalii despre concursuri în Regulamentul nostru general.

Premii personalizate cu Disney Plus pentru cele mai interesante răspunsuri –
Locul 1 –  Căști personalizate + cutie de popcorn + Phone grip & stand
Locul 2 – Boxă Bluetooth personalizată + cutie de popcorn + Phone grip & stand
Locul 3 – Cană Iron Man cu efecte + cutie de popcorn + Phone grip & stand
Locul 4 – Cană Cip din Beauty and the Beast + cutie de popcorn + Phone grip & stand
Locul 5 – Cană Only Murders in the Building + Șapcă Only Murders in the Building + Phone grip & stand

Premiul cel mare, prin tragere la sorți, în care sunt incluse toate persoanele înscrise prin comentariu – Un abonament pentru 1 an la Disney Plus + Phone grip & stand.

Te așteptăm cu drag în comentarii, iar până atunci, iată lista noastră de Crăciun. Filmele și serialele sunt puse într-o ordine aleatorie și nu reprezintă un top. Fiecare dintre ele este special și ne-a încântat de-a lungul timpului cu povești faine de Crăciun.

20+ de recomandări de Crăciun pe Disney Plus

Zilele acestea ne-am infuzat cu filme de Crăciun și am creat o listă de 20 de filme, seriale, episoade speciale pe care ți le recomandăm pe Disney Plus. Sunt acelea care ne umplu zilele de Decembrie cu voie bună și spiritul Crăciunului, acelea pe care le revedem an de an și nu ne vom sătura probabil niciodată din a le urmări cu mare drag. Lista este aleatorie, nu are o ordine anume, dar promitem că fiecare este special în felul său.

Seria Home Alone
Nu puteam începe această listă fără să menționez capul de listă, cea mai urmărită serie de filme de Crăciun de la noi, în special datorită celor de la Pro TV care au ținut tradiția vie încă de la înființarea postului tv în decembrie 1995. Primele două filme din serie au spart toate recordurile datorită carismei lui Macauley Culkin în rolul lui Kevin, iar până în prezent au mai apărut încă alte patru filme în franciză. Povestea este similară pentru toate filmele, un puști plin de idei râmâne singur acasă și este „vizitat” de niște inamici care își găsesc într-un final „beleaua”. Le poți vedea zilele astea la ProTv și Antena 1 sau mai bine oricând dorești tu pe Disney +.
The Guardians of the Galaxy Holiday Special
Cine nu a văzut până acum cel puțin unul din filmele Marvel Gardienii Galaxiei a trait sub o piatră cel mai probabil. De la primele acorduri ale melodiei pe care dansează Star-Lord, am declarat că ne place echipa de supereroi proscriși care încearcă să salveze permanent Galaxia. Atunci când Star-Lord simte lipsa Crăciunului de pe Pământ, Drax si Mantis pornesc într-o misiune pentru a-i aduce cadoul perfect, pe eroul lui, Kevin Bacon care, conform legendei numită „Footloose”, învață un întreg oraș plin de personae cu bețe în fund, că dansul este cea mai tare activitate care există.
Noelle
Unul dintre primle filme postate la lansarea inițială a Disney +, Noelle a apărut pe platformă în 2019. Filmul spune povestea celor doi copii ai lui Kris Kringle. Nick trebuie să își înlocuiască tatăl iar acest lucru îi creează anxietate, iar sora lui, Noelle, reușește să salveze atât Crăciunul, cât și să își ajute fratele în cea mai complicată misiune din an. Un film fermecător pentru o platformă de streaming, iar Anna Kendrick are o interpretare adorabilă. Este un film ușurel de Crăciun, dar ne-a devenit rapid drag și poate e din cauza atmosferei de vis.
Santa's Workshop
Apărut în 1932, în cadrul seriei Silly Symphonies, acest scurtmetraj plin de savoare se pastrează după 90 de ani la fel de amuzant și creativ. Felul în care ideile prindeau contur în acele vremuri este și acum fascinant, iar atelierul lui Moș Crăciun este plin de gnomi (nu elfi), ceea ce are cumva sens… căci gnomii sunt cei mai tehnici și meșteri iscusiți. Merită să te bucuri de această animație drăgălașă ce te va introduce cu siguranță în Spiritul Crăciunului.
Seria Santa Clause
Franciza The Santa Clause conține trei filme în care Tim Allen descoperă sau redescoperă magia Crăciunului și devine Moș Crăciun. Dacă nu îți ajung cele trei filme de comedie tocmai bune de văzut seara în familie, anul acesta am primit și serialul Moș Crăciunii care ne prezintă Crăciu-versul sau, prezența mai multor Moși Crăciun simultan, Moș Crăciuni? Crăciunei? … cum vrei să le spui…de-a lungul timpului în diverse perioade istorice. Firul narativ este unul cu siguranță demn de studiat și sperăm să ne spui cum ți se pare serialul aflat în plină desfășurare. Noi suntem la zi cu el.
Pluto's Christmas Tree
Nu degeaba sunt numite Clasicele Disney. Animațiile clasice, scurtmetraje sau filme, au un stil aparte și o magie a lor la care uneori filmele actuale nu reușesc să ajungă. Pomul de Crăciun al lui Pluto este un astfel de scurtmetraj lansat în 1952 care ne bucură cu prezența lui Pluto, Mickey, Chip n’ Dale și alte mici surprize pe care nu ți le vom dezvălui. Iubesc scurtmetrajele clasice Disney și mereu zic că poate cei de la Disney se vor îndura de noi și vor permite ca la scurtmetraje să putem crea un soi de playlist pentru o vizualizare în maraton.
Seria Frozen
Hoo-hoo! Big summer blowout! Știi că atunci când vine iarna și începi să dârdâi în botoșii pufoși ai nevoie de un film cu o regină pe care nu a deranjat-o niciodată frigul. Fiecare dintre noi s-ar bucura de o îmbrățișare caldă de la Olaf și dacă spui că nu, să te creadă Sven pentru că noi nu te credem. Pe lângă filmele Disney care ne poartă în regatul Arendelle, Disney Plus ne oferă o serie de scurtmetraje dulci cu Olaf, și prietenii lui așa cum ne-au obișnuit, plini de pozne și drăgășenie. Let It Go este sigur în playlistul tău de Crăciun!
101 Dalmatians
“Look, Anita! Puppies everywhere!” și nu puteau lipsi pe Disney Plus. Cu toate că filmele cu dalmațieni nu sunt special centrate pe festivitățile de Crăciun, poveștile sunt în general calde și reușesc să te umple de speranță. Îți ajunge o zi să vezi cele două filme animate, și apoi cele live-action și recentul Cruella dar la ore târzii deja vei auzi pe lângă tine „Have pity, will you? Can’t we see the rest of the show first?” pentru că poveștile sunt completate de serialul animat „Strada 101 Dalmațieni” pe care cu siguranță va trebui să îl lași pe zilele următoare. Cu toate acestea, însă, am inclus 101 Dalmațieni în listă pentru emoționantele scene din viscol, iubirea și drăgălășenia personajelor și mai ales pentru minunea de Crăciun.
Seria Beauty and the Beast
Povestea mai veche decât timpul se regăsește în două variante pe Disney Plus, animația clasică, care rămâne în continuare o capodoperă și varianta live action în care Belle este interpretată de Emma Watson. Pe lângă cele două filme înțesate cu peisaje înzăpezite devis, avem și posibilitatea de a urmări continuarea, Beauty and the Beast: Crăciunul fermecat, un film apărut direct pe DVD în 1997.
A Christmas Carol
Povestea nemuritoare a bătrânului zgârcit vizitat de fantome în noaptea de Crăciun a avut numeroase adaptări și cumva, fiecare are farmecul său aparte. Cui nu îi place o astfel de poveste care te ridicâ și îți dă speranță? Dacă și cel mai zgârcit om se poate schimba… oricine se poate schimba. Și mai e și Jim Carrey într-o interpretare deosebită.
Mickey's Christmas Carol
Când Disney + a ajuns în sfârșit în România, în această vară, eram mai mult prinși în călătorii și primul film pe care am apucat să îl văd pe platformă a fost mediu-metrajul Mickey’s Christmas Carol, minunata ecranizare a celebrei cărți a lui Charles Dickens. Povestea clasică este prezentată în acest mediu-metraj cu personajele Disney în roluri memorabile ce scot în evidență caracterele care le-au definit. Unul dintre preferatele mele oricând
The Nightmare before Christmas
Capodopera cinematografică produsă de Tim Burton prin animația stop-motion a fost aclamată critic de la primele vizionări și o simplă privire aruncată pe trailerul ei îți spune de ce si-a creat atâția fani de-a lungul anilor. Animația spune povestea lui Jack Skellington, regele orașului Halloween, care descoperă accidental orașul Crăciun și își face un plan pentru a acapara sărbătoarea. Povestea filmului are la origine o poezie scrisă de Burton în 1982 când lucre ca animator la Walt Disney Productions. Filmul a avut premiera de a fi prima animație nominalizată la Oscar pentru categoria Cele mai bune efecte vizuale.
Miracle on 34th Street
Acesta este unul dintre filmele mele favorite de Crăciun din copilărie. Este filmul care m-a făcut să cred în Moș Crăciun și de când l-am văzut prima dată nu m-am mai îndoit niciodată de Magia Crăciunului. Chiar dacă Moș Crăciun este mai uman sau mai fantezist, acest film a creat mreu o atmosferă de vis pe care mereu o voi prețui și o voia asocia cu familia. Deși este vorba de un remake al unui clasic din 1947, versiunea din 1994, cu Mara Wilson în rol principal, ne-a rămas cel mai puternic în suflet. Iar acest film are o replică finală ce îmi va dovedi mereu că de Crăciun totul poate fi real și nimic nu mai contează… decât să crezi.
Specialele de Crăciun Simpsons
În 1989, serialul animat The Simpsons a realizat primul lor episode tematic de Craciun. Episodul a fost foarte apreciat, reușind să păstreze stilul personajelor într-o ambianță aparte care aducea o normalitate cotidiană în viețile unor familiei imaginare. După această reușită, producătorii au decis să realizeze și în următorii ani astfel de episoade ajungând deja la un număr de 20, poate chiar 21 dacă punem la socoteală și anul acesta. Chiar dacă nu ai văzut până acum părul albastru al lui Marge, inima mare a lui Homer, poznele lui Bart, cântecele lui Lisa sau inteligența ascunsă a bebelușului Maggie, suntem siguri că după două episoade vei fi captivat și vei ajunge să îndrăgești și tu stilul animației care dăinuie de atâtea generații și vei face un maraton extins cu tot serialul.
Specialele de Crăciun Glee
Serialul Glee a tratat episoadele de Crăciun ca adevărate festine de muzică și voie bună. În cele cinci sezoane ale sale, Glee ne-a oferit patru speciale de Crăciun, iar cel din sezonul 3 (Extraordinary Christmas) este unul dintre preferatele mele personale. Aduce oarecum cu WandaVision dacă te întrebi, dar, ca oricare episod Glee, este presărat din plin cu muzică, dans și sclipici.
Specialele de Crăciun How I Met Your Mother
Cumva similar cu Friends, dar complet diferit, HIMYM a centrat majoritatea poveștilor in jurul prietenilor Ted, Marshall, Lily, Robin și Barney. Pe parcursul celor 9 sezoane, s-au produs câteva episoade tematice de Crăciun. Episoadele de festive reușeau să împingă povestea mai departe și de multe ori să pătrundă mai adânc în viețile personajelor. Cu toate că acest serial este unul dintre favoritele noastre (l-am revăzut de vreo 3 ori), pentru tine nu va fi „LEGEN… așteaptă puțin pentru că trebuie să scriu… DAR, LEGENDAR” până nu te vei uita și tu la el, pentru că așa cum spune și Barney Stinson “Orice ai face în viața asta, nu este legendar dacă prietenii tăi nu sunt acolo să vadă.
Specialele de Crăciun New Girl
Cu toate că serialul New Girl a avut 7 sezoane, au fost produse doar 4 episoade de Crăciun și asta se datorează perioadei de difuzare oferită de Fox News, unele sezoane începând chiar în ianuarie. Chiar dacă toate cele 4 episoade sunt foarte frumoase, unul dintre ele iese clar în evidență ca fiind perfect. Episodul 9 din primul sezon al serialului reușește perfect să ofere momente caracteristice serialului. Episodul iese în evidență prin faptul că Jess (Zooey Deschanel), Nick (Jake Johnson), Schmidt (Max Greenfield), Winston (Lamorne Morris), Cece (Hannah Simone) și chiar și Coach (Damon Wayans Jr) demonstrează prin acțiunile lor că țin foarte mult unii la alții.
Ice Age: A Mammoth Christmas
Sid ne-a captivat de la primul film Ice Age cu atitudinea lui mereu pozitivă și dorul de aventură alături de Manny, Diego, Ellie și frații ei, Eddie și Crash. Atunci când Manny devine obsedat să subjuge natura pentru a o face potrivită pentru viitorul lui copil, intențiile lui bune se precipită de mintea copilăroasă a membrilor din haită. Alături de întreaga franciză plină de zăpadă, acest special de Crăciun îți va topi cu siguranță inima.
Richie Rich's Christmas Wish
Cu toate că efectele speciale din acest sequel sunt complet depășite, acest film aduce o continuare festivă pentru Richie Rich, cel mai bogat copil. Cu o poveste inspirată de It’s a Wonderful Life, filmul care a fost făcut pentru a ajunge direct pe DVD rămâne o comedie ușoară bună pentru când nu ai ce să vezi și vrei să te bucuri puțin de atmosfera de Crăciun. Nu este tocmai versiunea cu Macauley Culkin pe care o așteptai, însă are farmecul său de Crăciun.
Seria Die Hard
Cu toate că Bruce Willis a declarat răspicat și a clarificat odată pentru totdeauna că “Die Hard NU ESTE UN FILM DE CRĂCIUN! Die Hard este un film cu Bruce Willis!” Realitatea rămâne din perspectiva privitorilor și atâta timp cât există fani al lui Bruce Willis care păstrează tradiția de Crăciun de a se uita la filmele Die Hard, pentru ei nu există nicio declarație oficială care să schimbe asta. Și cum să nu vrei să vezi un film cu Bruce Willis plin de acțiune atunci când acesta este un actor pe care îl stimezi și vrei să tot revezi filmele lui? Eu m-am uitat acum din nou la Al cincilea element și sunt sigur că voi revedea și Greu de Ucis… poate chiar de Crăciun.
Mențiune specială venită din viitor - Specialele de Crăciun Doctor Who
Voi încheia acest articol într-o notă entuziasmată căci cel mai vechi serial SF din istorie va sărbători 60 de ani la anul și va intra tot atunci pe platforma Disney Plus pentru a putea fi văzut de cât mai multe persoane. O tradiție a noii generații a serialului a fost episodul special de Crăciun din fiecare an. Și ce episoade speciale au fost! Întotdeauna showrunnerii au încercat să facă episoade memorabile si creative, infuzate din plin cu Spiritul Crăciunului. Așteptăm cu nerăbdare ca la anul pe vremea asta să călătorim în timp și spațiu în Tardis alături de Doctor și companionii săi. 

Am mai lăsat o mulțime de filme de Căciun nemenționate de pe platformă și te invităm cu drag să le descoperi, să ne povestești despre ele și să câștigi premiile oferite în colaborare cu Disney Plus. Care sunt preferatele tale?

 

112 COMENTARII

 1. Home Alone mai ales 1 si 2 sunt preferatele familiei mele. In fiecare an, ne asezam comfortabil pe canapea, ne facem popcorn si ne uitam toti, de la mic la mare, este o traditie de Craciun deja! Desi am vazut filmele de mai multe ori, ne distram de fiecare data si radem cu gura pana la urechi, de parca l-am vedea prima data! Anul acesta vom face o vizionare speciala, cu bunicii, sa ii includem in traditia noastra de Craciun!

 2. Impreuna cu nepotelele mele, toate 4, vom vedea si revedea Frozen, 1 si 2, o sa cantam prin casa Let it go! si parca ma vad coafata de ele, precum Elsa! Pentru sufletul meu, putin Bruce Willis in tinerete, Die Hard, imi place si actorul si filmul si ma bucur oricand am ocazia sa revad!

  • Franciza The Santa Clause cserialul în care eroul principal intră fara voia lui înmagia Crăciunului și devine Moș Crăciun. El, copiii ,apoi toata familia trec prin intamplari minunate.Fascinantă serie.
   Mai iubesc filmul A Chrismas Carol pobeste minunata a unui om zgarcit care devine peste noapte cel mai generos om.Toate ecranizarile facute de-a lungul timpului au fost geniale.

   Craciun cu bucurii si filme frumoase!

  • Filmul meu preferat este de fapt o serie si anume Home Alone.
   Nu exista Craciun fara Kevin. Kevin anunta venirea sarbatorilor si ma introduce in atmosfera de sarbatoare.
   Vin fiert, covrigi, instalatia din brad in priza si peripetiile lui Kevin fac serile mai frumoase.

  • Din punctul meu de vedere, seria Home Alone reprezintă filmul familiei (film pentru toate vârstele), care trebuie vizionat în seara de Crăciun. Oferă amuzament și bună dispoziție tuturor. În special Home Alone 1 și 2, prin minunata interpretare a lui Macaulay Culkin alias Kevin. A Christmas Carol este unul din filmele mele preferate, film pe care îl vizionez cu drag în preajma sărbătorilor de iarnă. Spectaculoasă interpretare a lui Jim Carrey în rolul bătrânului ursuz și avar Scrooge, care este vizitat în noaptea de Crăciun de cele trei fantome ale trecutului, prezentului și viitorului. Fantomele îl ajută într-un final să-i reînvie bunătatea din inima sa rece.

   Vizionare plăcută și sărbători fericite tuturor!

  • Pentru mine Craciunul incepe si se incheie cu Mickey’s Christmas Carol (1983). O versiune mai obscura de care nu au auzit toti, bazata pe piesa de teatru, si nu pe cartea originala.

   Este probabil cea mai frumoasa animatie facuta de Disney inainte de renasterea filmelor lor de lung metraj. O celebrare a spiritului Craciunului cu personajele originale Disney (Mickey, Scrooge, Donald, etc).

   E un vuiet de emotii impachetat in numai 25 de minute de interpretari exceptionale, o animatie de mana excelenta, decoruri superbe si muzica orchestrala cum nu s-a mai auzit de decenii. Este singura productie care imi provoaca lacrimi anual, ori de cate ori as revedea-o.

   Daca nu ati vazut short-ul, il gasiti pe Disney Plus! Are 25 de minute. Nu veti regreta o secunda! Nu se mai fac ca pe vremuri, cum ar zice batranii.

  • Cred ca pentru majoritatea dintre noi filmul ” Singur acasa ” este emblematic!!! Nu exista Crăciun fără vizionarea acestui film. Pt mine, e tradiție vizionarea acestui film alături de parintii și frații mei în copilărie, iar acum alaturi de sot și fetitele mele. Am crescut alături de Kevin.

 3. Deși dl. Bruce neagă vehement, Die Hard este, cel puțin pentru mine, filmul preferat de Crăciun. Și orice ar zice, este fără dubii film de Crăciun. Este filmul la care mă uitam, copil fiind, cu ochii între-deschiși și am rămas impresionat dintotdeauna de grandoarea situației în sine 🙂
  Urările mele, ca să-l citez pe John McClane, „Yippee-ki-yay, motherf*cker!”

 4. Ptr mine, Home Alone este filmul esential de vizionat in perioada Craciunului. Din momentul in care aud primele acorduri din muzica genericului, intru in atmosfera sarbatorilor. In fiecare an, toata familia ne strangem in fata televizorului, si ne uitam la acest clasic, si desi il stim pe derost, radem de fiecare data la glume. Cum zice eroul de pe caseta VHS a lui Kevin, „Merry Christmas, ya filthy animal!”

 5. Singur acasă. Nu contează câți ani ai, mereu îți va trezi ceva în tine ce în cealaltă perioadă a anului este adormit și doar de Crăciun se trezește. E un fim drăguț, catchy, cu umor de calitate.

 6. PIce Age Mammoth Christmas pentru că place tuturor membrilor familiei, este și comedie dar pune și probleme serioase ca schimbările climatice. Personajele sunt bine definite, acțiunea convingătoare și preferatul meu este Diego.

 7. Miracle on 34th Street.
  Pentru că are spiritul Crăciunului și te face să crezi iar și iar în Moș Crăciun.
  Am plâns muuuult și îmi aduce o stare de fericire finalul.

 8. Seria Home Alone e cu totul speciala! Desi au trecut ani peste ea, este la fel de asteptata in fiecare an. Rasete impreuna cu prietenii de fiecare data cand Kevin iese dintr-o incurcatura si desi stim pe de rost fiecare faza a filmului, fiecare replica, vizionarea an de an a acestor filme speciale este la fel de plina de entuziasm!

  • The nightmare before Christmas este unul dintre filmele mele preferate de Crăciun. La fel și Home Alone 1&2 vor rămâne mereu filmele la care mă întorc iar și iar și care îmi aduc aminte de copilărie!

 9. Singur Acasa 1&2 , pt ca nu-i asa, Kevin e doar unul singur… 🙂
  Si daca vrem sa scapam, dar nu vrem, de acest film emblematic de Craciun, n-am putea, nu de alta, dar cand deschizi televizorul ai sanse fff mari sa-l vezi pe posturile principale in aceasta perioada.
  Si acum ca e pe Disney+, il avem la discretie 😉
  „Merry Christmas, ya filthy animal!”

 10. Pe mine m-a surprins plăcut The guardians of the galaxy: Holiday Special. Episodul surprinde ce înseamnă de fapt Crăciunul și ca sărbătoarea nu este despre cadoul în sine, ci despre familia și prietenii pe care ii ai alături. Chiar dacă face parte din universul Marvel, recomand acest episod special pentru toți abonații Disney+ care doresc sa simtă atmosfera de Crăciun din plin.

  • Pentru mine cea mai speciala poveste de Craciun este A Christmas Carol, iar filmul cu Jim Carrey este exceptional. L-am vazut in repetate randuri si abia astept sa il revad cu copiii mei.

  • Filmul meu preferat de Crăciun de pe platforma Disney Plus este Miracle on 34th street (1947) deoarece mi-a arătat că speranța, credința și ceea ce contează cu adevărat în viață sunt „intangibile”. Mai presus de orice, viața înseamnă să avem grijă unul de celălalt, să credem în ceva mai mare decât noi, să fim fericiți, să oferim iubire și să apreciem ceea ce viața are de oferit.
   Partea mea preferată din film o reprezintă transformarea tinerei Susan dintr-un copil cinic într-un copil plin de bucurie, a cărui credință este regăsită.
   Inițial am considerat că va fi doar o poveste distractivă și emoționantă despre un bătrân dulce care încearcă să răspândească fericirea, însă a devenit o poveste despre credința unui copil cu care recunosc că m-am identificat pentru că de multe ori şi eu am încetat să mai cred şi am uitat care este adevărata magie a Crăciunului. Din acest motiv recomand acest film tuturor celor care au uitat să fie copii şi se plâng că nu mai simt spiritul Sarbătorilor.
   Mi-au rămas în minte si câteva citate mai memorabile: „Oh, Crăciunul nu este doar o zi. Este o stare de spirit.” – Kris „Cred… cred…” – Susan în mașină după ce Kris a spus că nu a putut obține casa pe care și-a dorit-o. „Credința înseamnă a crede în lucruri când bunul simț îți spune să nu o faci.” – Domnule Gailey.

 11. Clasicele deja Home Alone! Nu pot concepe sarbatorile fara aventurile lui Kevin, cu atat mai mult de cand am si eu copiii mei! Este un film care ne aduce bucuria sarbatorilor in casa, multa voie buna, ne tine cu sufletul la gura desi aproape ca il stim de dinafara!
  Sarbatori Fericite!

  • Garidenii Galaxiei, pentru ca abia asteptam o aventura de la ei si au venit cu ce trebuie, un episod minunat cu tema de Craciun si plotul pentru partea a 3-a a filmului (partea cu Knowere, in special a aranjat cartile pe masa casa zic asa) .

  • Filmul meu preferat este seria Home Alone.
   Nu exista Craciun fara Kevin. Kevin anunta venirea sarbatorilor si ma introduce in atmosfera de sarbatoare. In plus in ciuda vechimei sale este actual si preferat mereu.

 12. Știu că este un serial mai recent, dar cred că Hawkeye reprezintă cu adevărat ce înseamnă Crăciunului. Serialul transmite în fiecare moment spiritul Crăciunului, fie prin decorațiunile incredibile din fundal, acțiunile personajelor, discuțiile lor sau momentele înduioșătoare dintre ele. La baza acestui serial stă familia, Clint vrea să ajungă la familia lui de sărbători, Kate găsește un fel de father figure în Clint, Maya este motivată de moartea tatălui ei, iar Eleanor face tot ce crede că este mai bine pentru familia ei. Craciunul a avut mereu la baza lui familia și Hawkeye nu este mai prejos. Pentru mine nimic nu este mai înduioșător decât un tată care face tot ce poate pentru a ajunge la familia lui de Crăciun.

 13. Toate, dar toate, sunt frumoase, vom face un maraton de filme de Craciun! Preferatele noastre raman insa Frozen, le-am vazut si revazut pentru ca ne plac mult, si desigur nu se poate sa fie Craciun fara Kevin si Singur acasa, 1 si 2. A devenit cumva „traditional” sa ne uitam in ajun la Singur acasa, cu un castron mare de floricele! Ne aduce multa buna dispozitie!

  • Cu siguranță filmul meu favorit de Crăciun este „The Nightmare Before Christmas” a lui Tim Burton. Îmi place deoarece este un film extrem de original și îndrăzneț, care îți pune imaginația la încercare prin atmosfera sumbră, personajele interesante și frumos conturate, efectele speciale deosebite, coloana sonoră minunată (mai ales melodia „This is Halloween” ). În același timp, este un amestec de elemente inteligente și fascinante, care provoacă deopotrivă amuzament, frică, emoție și uimire. Este un film care deși la prima vedere nu pare, reușește cu succes să surprindă spiritul Crăciunului într-un mod foarte creativ. De asemenea, evidențiază aspecte profunde care te fac să întelegi că este în regulă să fii diferit și că este important să acceptăm și să respectăm valorile celorlalți (îmi place foarte mult cum Tim Burton a reușit să integreze aceste lecții de viață în film). Deși, l-am văzut destul de târziu, undeva prin anul 2010, pot spune că de atunci a devenit o tradiție și îl revăd cu același entuziasm și plăcere în fiecare an. Pot spune chiar că am reușit să conving și alte persoane (care erau într-o oarecare măsură sceptice) să se uite la acest film și să le placă mult.

 14. Mie îmi place foarte mult seria Home Alone pentru ca o Vizionez anual alături de familia mea (părinții,bunicii si verișorii mei) înainte de Crăciun. De cele mai multe ori, ne strângem in Bucătărie și in timp ce pregătim mâncarea pentru masa de Crăciun (cozonacii de cele mai multe ori), ne distram alături de Kevin (verișorul meu ii poarta numele și seamănă foarte mult cu acest personaj…și la înfățișare și la năzbâtii). Ma bucur nespus de mult când petrecem timp împreuna deoarece aceste momente sunt din ce in ce mai rare ( eu am plecat la facultate intr-un alt oraș si reușesc sa ma întâlnesc cu ei la ocazii mai speciale).

  • Filmul favorit de Craciun este Love Actually pe care l-am urmarit impreuna cu mama mea pe cand era printre noi…anual de cand l-am descoperit si pana cand ea ne-a parasit. Nu ne-am plictisit de emotia din acel film, spiritul sarbatorilor, actorii buni si povestile.
   Am recomandat si vizionat acest film cu toti cei dragi din familie si prietenii apropiati 🙂

 15. Vizionarea seriei Home Alone a devenit o tradiție de familie, este combinația perfecta între comedie și atmosferă de Crăciun. O recomand tuturor pentru ca poate fi vizionata împreună cu toată familia, fiind garantat pe gustul tuturor.

  • Fara Kevin parca nu e Craciun. Home Alone 1 este cel mai potrivit film pentru a fi urmarit de intreaga familie in ziua de Craciun. E o comedie usoara care binedispune pe toata lumea indiferent de varsta. Sarbatori fericite alaturi de cei dragi

 16. Wow, am vizionat, de mai multe ori, majoritatea filmelor din lista. Recunosc ca ma întorc cu drag și entuziasm, de parca as vedea pentru prima oara, seria Frozen. Am o vârstă, aproape de 2 ori majora sunt, dar simt ca ma bucur de 2 ori mai mult ca un copil când ii vad pe Olaf și Sven. Replica preferata este din primul film artistic: some people are worth melting for.

  • Nici un Craciun fara Home Alone! Unul dintre cele mai iubite filme pe care nu cred ca este cineva care sa nu-l fi vazut macar de 2 – 3 ori
   Replicile și glumele sunt fabuloase și ma amuza de fiecare dată.
   Tradiție de Crăciun.

   • Am multe filme preferate de Crăciun dar cel care mi-a intrat cel mai mult la inima este filmul 101 dalmațieni. Acest desen este atât pentru copii cât si pentru adulți. Este un film cu suspans, cu scene amuzante si nu ai cum sa nu îl iubești mai ales dacă îti plac animale.Filmul îți da o nostalgie aparate,demna de un film de Crăciun. Ma uit mereu cu bucurie la acest desen.

 17. Filmul clasic Home Alone care este indragit atat de copii cat si de parintii din toata lumea, a devenit o traditie de Craciun al familiei noastre. O poveste fabuloasa unde ii regasim pe cei doi hoti neindemanatici, o multime de capcane ingenioase si pe curajosul Kevin nevoit sa se apere singur.

  • Filmul Home Alone ma duce cu gândul la Crăciun, sărbători. Este un film vechi, destul de cunoscut care s-a asociat cu sărbătorile având in vedere acțiunea filmului. Având in vedere ca atunci când eram mica îl priveam cu bunicii și parintii, ma face sa retrăiesc sentimentele de familie reunita privindu-l, in ciuda faptului ca unele persoane dragi, au plecat dintre noi. Atunci când începea sa se difuzeze Home Alone, știam sigur ca a venit Crăciunul. Îl face special pentru mine, atat pentru ce am relatat mai sus cat și pentru acțiunea care îl surprinde pe Kevin in diverse ipostaze. Ma bucur mult ca acum se regăsește toată seria pe Disney încât voi putea viziona de sărbători oricând îmi doresc.

 18. A christmas Carol este filmul care inseamna Craciun pentru mine. Eu si prietena mea avem un ritual in fiecare an in care revedem impreuna acest film pentru a da startul sezonului Sarbatorilor. Desigur, dupa urmeaza Home Alone, Polar Express, mai nou Klauss si incerc sa fac loc pe lista si pentru ceva cu Star Wars. Still hoping, still trying! Multa bafta tututor!

 19. Home alone 1 si 2 – am crescut cu ele si
  ma distrez de fiecare data cand le vad.
  Imi aduc aminte de cei dragi si pot intra in
  atmosfera de craciun cu zambetul pe buze.

 20. De Craciun ador sa revad cu mare bucurie seria Singur Acasa, Batman Returns si The Nightmare Before Christmas
  Favoritul rămâne capodopera lui Tim Burton animațiaThe Nightmare Before Christmas deoarece este unica prin modul cum a fost realizata cu păpuși create manual, numerele muzicale, atmosfera intunecată si spiritul Craciunului prezent!

 21. Toate filmele cu tematica de Craciun au un farmec aparte, pentru ca infatiseaza bucuria data de aceasta sarbatoare! Insa, dintre toate filmele de pe Disney+, Miracolul de pe Strada 34 e preferatul, pentru ca ma determina, an de an, sa cred in magia Craciunului, in Mos Craciun, in Iubire si Speranta! Mai mult decat atat, distributia e una de zile de mari: regretatul Richard Attenborough (il cam banuiesc, sincer, ca e Mos Craciun..), sarmantul Dylan McDermott si, nu in cele din urma, Mara Wilson, care mi-a intrat in suflet cu rolul adorabilei Matilda din filmul omonim.

 22. Cu siguranță nu doar filmul meu preferat, ci a multora – „Home alone”. Este un film (mai bine zis o serie de filme) care a devenit deja tradiție nu doar la mine în casă, ci în casa multor persoane. Scenele amuzante, pline de energie (cine poate uita ideile năstrușnice și capcanele inventive ale lui Kevin) și, în același timp, momentele încărcate de emoție și nostalgie (care îți arată ce este cu adevărat important în viață și că trebuie să ne bucurăm de fiecare moment), nu te pot lasa indiferent. Deși l-am văzut de nenumărate ori, de fiecare dată mă binedispune și, cu siguranță, reușește să aducă în casă spiritul Crăciunului. Pentru mine a devenit deja o regulă ca în fiecare an, în apropierea Crăciunului, să văd acestă serie împreună cu familia, bineînțeles sub o pătură pufoasă și cu o ciocolată caldă în mână.

  • Salutare! DesI in lista am gasit mai multe filme pe care le-as revedea oricand, nu doar in perioada sarbatorilor, A Christmas Carol ocupa locul 1 in inima mea. Ca sa nu mai spun ca iubesc filmele de animatie. Mai ales ecranizarile dupa romanele scriitorilor englezi. Personajul principal, Scrooge, este un batran uracios si avar care a uitat cum e sa fie bun cu el si cu cei din jurul sau, inclusiv cu rudele sale. Dar el nu a fost intotdeauna un om rau, ci greutatile l-au schimbat, dandu-le voie sa Il transforme intr-un om caruia nu-I pasa de nimeni si care uraste Craciunul cu tot ceea ce reprezinta el. Printr-un miracol, redat de cele trei fantome, Scrooge retraieste trecutul, isi vede prezentul si vede ce-i va rezerva viitorul daca va continua sa se comporte astfel. Primeste o a doua sansa, aceea de a schimba viitorul, devenind un om bun, inimos, darnic. Clar, A Christmas Carol este o lectie de viata, o lectie pe care multi ar trebui sa o invete!

 23. Filmul meu preferat este fără doar și poate Home Alone. Îmi amintește de copilărie, de momentele in care îl vedeam cu bunica mea de Crăciun și râdeam cu lacrimi de toate șotiile puse la cale de Kevin. Ma uit in fiecare an și nu cred ca voi opri vreodată aceasta traditie!

 24. Home Alone este de departe cel mai frumos film pentru aceasta perioada si merita un premiu. Il revad cu mare bucurie in perioada sarbatorilor de iarna cu familia. Ne amuzam de fiecare data. Pataniile lui Kevin si mutrita lui care pare nevinovata este foarte simpatica !

  • Filmul meu preferat de craciun de pe Disney plus este frozen 2. In filmul frozen se simte magia craciunului, prin muzica, prietenie, si daca ai nevoie de ajutor intodeauna este cineva langa tine.

  • GRINCH deoarece incep sa l inteleg. Si pt ca ai mei colegi mi au zis anul acest ca sunt THE GRINCH. And a special mention to Die hard. It really is an x mas movie:))

 25. Filmul meu de Craciun preferat de pe Disney Plus este „The Guardians of the Galaxy Holiday Special”. Am asteptat cu nerabdare o noua capdopera marca James Gunn, fiind un mare fan al celor 2 volume aparute pana in prezent in cinema. A fost o surpiza placuta, o poveste frumoasa de Craciun, in care majoritatea personajelor mele preferate au reaparut pe micul ecran pentru a porni intr-o noua aventura. De data asta eroii nu s-au luptat cu monstri galactici si nu au salvat DIN NOU galaxia, ci s-au reunit pentru a serba cel mai frumos moment din an, Craciunul. Recomand filmul pentru povestea calda, pentru glumele savuroase, pentru imaginile colorate, pentru frumoasa relatie creata intre personaje. We are Groot!

 26. Pentru fanii Marvel , reprezentarea speciala “ The Guardians of the Galaxy Holiday Special “ este cel mai potrivit cadou de Craciun. James Gunn si-a pus din nou amprenta asupra seriei si a facut o treaba excelenta,nu lipseste muzica si fazele comice . Va astept sa pregatiti popcornul si sa urmariti in armonie acest episod special. 🙂

 27. Pentru mine Miracol pe strada 34 (versiunea din 1994) reprezintă cel mai bun film de Crăciun – poate pentru că este printre primele pe care le-am văzut la cinema în copilărie sau poate pentru că încă de atunci am știut că aduce în față ceea ce apreciez la oameni – spiritul de a fi mai buni, curajul de a crede în miracole și magie (fie cea făcută din povești), de a se uni pentru o cauză comună care să aducă bucurie.
  Încerc în fiecare an să îl revăd alături de clasicele Home Alone (am văzut și versiunea modernă – nu m-a prins), It’s a wonderful life sau chestii noi cum ar fi shortul de la Guardians of the Galaxy – unde m-a amuzat enorm apariția lui Kevin Bacon – genial actor.
  Dar Miracolul rămâne un Miracol pentru mine 🙂

 28. Home alone este o serie nemuritoare! Ne place mult sa o vizionam si sa o revizionam in fiecare an, ne distreaza de fiecare data la fel, chiar ne-am creat o traditie sa ne uitam impreuna la aventurile lui Kevin cel buclucas! Iubim de asemenea seria Frozen!

  • Seria Singur acasa, deoarece reprezinta filmul copilariei. Le-as revedea ori de cate ori, fara sa ma plictisesc. Pur si simplu cel mai bun film de Craciun!

 29. Miracle on 34th street e preferatul, insa revad cu drag majoritatea filmelor ce au Craciunul personal principal, daca pot spune asa. Seriile Singur acasa, Die Hard, Frozen si orice film cu actiune de Craciun imi starnesc amintiri din copilarie si abia astept aceasta perioada in care ne bucuram cu totii de Nasterea Domnului nostru Isus Hristos si de timpul petrecut cu cei dragi!

 30. The Polar Express este filmul care, odata cu trecerea anilor, a luat pentru mine locul lui Home Alone 1&2. Desi putin controversat (din motive stupide) si criticat la lansare, filmul continua sa ma uimeasca, atat prin cg-ul care inca nu pare invechit cat si prin atmosfera, locatiile si persosajele – inclusiv/mai ales Mos Craciun, care reusesc sa reaprinda acea flacara stinsa din copilarie.

 31. Revăd in fiecare an cu plăcere A Christmas Carol pentru ca transmite cel mai intens spiritul sărbătorilor și mesajul filmului, pentru mine, portretizează cel mai frumos perioada Crăciunului. Nu simt ca sunt sărbătorile fără acest film, dar cu siguranța și Home Alone este in topul filmelor favorite de Crăciun.

 32. Nopți albe până la Crăciun | No sleep til Christmas
  O comedie romantica, reusita, datand din 2018. Insomnia i-a adus împreună, pe Lizzie – femeie de afaceri, si pe Billy – barman, și tot ea i-a făcut să se îndrăgostească.
  Aceştia se ciocnesc, la propriu, unul de de celălalt, într-un moment, în care, amândoi erau cu nervii întinși la maximum.

 33. Primele 2 filme din seria „Singur acasa” ma incanta in fiecare an de Craciun, si numai:) Atmosfera Sarbatorilor este surprinsa intr-un mod amuzant si totodata, real! Goana dupa cadouri si toata agitatia care duce la situatii amuzante ma face situez aceste filme pe locul 1 in topil meu personal.

  • Singur acasă – partea 1 și 2 este filmul meu preferat, al sotului și al copiilor. Nu exista Craciun fără el. Este haios, nu te plictisești niciodată sa te uiți la el și este un moment bun de a te reuni în fata TV-ului alături de familie și prieteni.

 34. Filmul meu preferat este A Christmas Carol. E pe lista mea de urmarit in fiecare an, versiunea lui Jim Carrey, dar si cele noi care mai apar. Cel de anul asta a fost chiar dragut, dar imi plac mai mult animatiile vechi.
  Cand ma uit la el simt ca vine Craciunul, imi place mult mesajul pe care il transmite, coloana sonora de poveste, efectele vizuale, Jim Carrey – ce sa mai spun, am vazut toate filmele in care a jucat. Filmul asta ma face sa ma simt recunoscatoare si sa ma bucur mai tare de sarbatori.

 35. Regizat de Charles Shyer, filmul „The Noel Diary” (2022) pictează o imagine semi-realistă a relațiilor, oferind, totodată, o poveste emoționantă de dragoste și de legături familiale. Drama este bogată, sub aspect emoțional, datorită secvențelor, scrise cu măiestrie, inclusiv, una, în care, Rachel descoperă jurnalul de Crăciun al mamei sale, în maşina lui Jake și o alta, în care, Jake îl vizitează, în cele din urmă, pe tatăl său, după absența prelungită a acestuia din viața sa.
  Cinematografia captivantă a dramei atinge toate notele potrivite, pentru a-i oferi acesteia o tentă specifică sărbătorii Crăciunului.
  Este uluitor să asişti la secvențe, precum aceea, în care, Jake și Rachel sărbătoresc Crăciunul, în locul nașterii lui Jake, sau alta, în care, protagoniştii sunt martorii zăpezii abundente.
  Rezumând, această dramă reprezintă o diversiune plăcută de la filmele de Crăciun, de tip clişeu, exagerate, care, apar, în acest moment al anului.
  Cei doi protagonişti exemplifică faptul, că pelicula de tip „romance” de Crăciun se poate abate de la convențiile genului festiv, fără a compromite chimia, în favoarea unei teme mai întunecate.

  • Salutare,

   Filmele preferate sunt cele din seria Home Alone,deoarece ma duc în spiritul sărbătorilor de Crăciun și îl recomand deoarece razi cu pofta,și uiți de necazuri.

   Filmul îmi aduce aminte de copilărie.

   Sărbători fericite tuturor!

 36. Cel mai intrigant film de Crăciun este Grinch. Uneori mibse pare ca seman asa mult cu el, mai ales când vine vorb de pregatirile pentru Crăciun! In rest , este un film destul de amuzant pe care l-am vizionat împreună cu copiii si l-au appreciate foarte mult!

 37. Filmul meu oreferat de Craciun este A Christmas Carol deoarece imi aduce aminte de prima iarna cand l-am vazut copil fiind.
  Mi s-a parut impresionanta povestea si, desi o mai citisem pe undeva pana atunci, filmul mi s-a parut deosebit.
  Mi-a placut foarte mult faptul ca la sfarsitul filmului am plecat cu o lectie de care am tinut cont mereu de-a lungul anilor. Recomand cu caldura filmul pentru oricine vrea sa petreaca un Craciun cu cei dragi.

 38. Toate filmele de Crăciun îmi plac însă anul acesta preferatul a fost Home sweet home alone. L am urmărit cu întreaga familie iar copiii au fost foarte încântați. Deja l-am văzut pentru a 2-a oara ieri și cu siguranță îl vom revedea curând.
  Crăciun fericit sa avem cu multe bucurii și împliniri!

 39. Greu de ales unul singur , totuși ajutată de fetița mea voi alege Ice Age: A Mammoth Christmas . Seria Ice Age este una specială, care dezvăluie cum a fost cândva lumea ,o lume altfel decât cea pe care o cunoaștem noi acum.
  Ne-a cucerit de la primul episod cu personajele amuzante și este perfect de văzut împreună cu toată familia.

 40. Salutare Cinefilia dar si cinefililor

  Daca este sa aleg un singur film preferat de Craciun …The Nightmare before Christmas…
  Creațiile lui Tim Burton sunt fara cuvinte.
  Acest film este Genial din toate punctele de vedere.

  Sarbatori fericite tuturor si vizionare placuta in aceasta perioada

 41. Aleg Singur acasă, este un film care că duce cu gândul la copilărie, dar totodată mă face să îmi fie dor de sărbătorile în sânul familiei, când nu îi poți avea alături, ești exact ca personajul din Singur Acasă:(

 42. Filmul Frozen 1 l-am vizionat acum câțiva ani la cinema alături de foștii mei colegi de școala ce m-a impresionat a fost povestea celor doua prințese și a reginei Elsa care trece printr-un drum al maturizării și cunoașterii .Acum la maturitate la vârsta de 20 de ani ce îmi place acum la film sunt piesele de tip musical gen Let it go ,Into the unknown din Frozen 2 si Show Yourself.

 43. Revăd cu placere, în fiecare an, Singur acasă 1 și 2. Anul acesta le vizionez împreună cu băieții mei, sunt pline de amuzament și ne introduc în atmosfera de sărbători.

 44. Seria mea preferată de Crăciun este cea cu filmele Frozen. În aceeași perioadă a fiecărui an le revăd cu plăcere alături de familia mea. După părerea mea, ceea ce face specială povestea Frozen este relația strânsă dintre cele două surori, Ana și Elsa, iar omul de zăpadă Olaf este cireașa de pe tort a filmelor animate, aducând de fiecare dată momente de umor, în diversele situații prin care trec persoajele. Totodată, și seria de scurtmetraje cu Olaf îmi place foarte mult, pentru că mereu mă fac să râd cu gura până la urechi și să îl îndrăgesc din ce în ce mai mult pe micuțul om de zăpadă naiv și hazliu. Așadar, recomand cu drag toată seria Frozen, mai ales familiilor cu copii, dornice de o doză de aventură și amuzament.

 45. Home alone 1 și 2 sunt si vor fi pentru mine sinonime cu Crăciunul. Fetita mea și prietenele ei cele mai bune au petrecut o noapte împreună gen sleep over week-endul trecut , o mini petrecere cu tematica Craciunul și m-au întrebat la ce film sa se uite, ce sa le recomand. Le- am întrebat dacă au văzut Singur acasă. A fost distracție maxima cu ambele parti!!! Este un film pe care l-au asociat de acum cu Craciunul, cu petrecerea reusita. Mulțumim!

 46. Singur acasa este preferatul meu, nu exista Craciun fara el, a devenit o traditie sa il revad si ma amuza mereu. Il recomand cu drag, este perfect pentru toate varstele.

 47. Nu pot sa zic ca am un singur film favorit de Craciun,dar pot sa zic ca majoritatea filmelor Disney ,adica animatiile vechi,mai ales cele de Craciun sunt preferatele mele.Mereu ma duc cu gandul la ceva nostalgic si imi trezeste copilul din mine.

 48. Encanto – o experienta vizuala si muzicala deosebita.
  Pustiul meu canta “we dont talk about Bruno” chiar si la un an de la prima vizionare…de atunci si pana acum a trecut de 10

  • Home Alone mi se pare cea mai reprezentativa serie , mai ales 1 și 2 pe care le am văzut de n ori da de fiecare dacă când ma uit au același farmec și toata familia rade cu Gurile pana la urechi . Da ma uit la toate deoarece sunt in fan filme / seriale de Crăciun

 49. Voi alege Frankenweenie
  Fiind o lecție despre viață,
  Despre cum să-ți iei adio,
  Când să ai sau nu speranță.
  Câteodată-n drumul vieții
  Trebuie să învățăm
  Că persoane dragi vom pierde
  Chiar dacă noi refuzăm.
  Astfel lumea-i construită
  Și oricât am vrea contrar,
  Nu putem să ne opunem,
  Totu-n viață-i temporar;
  De la flori până la ființe,
  De la tot ce-i mai mărunt,
  Chiar și soarele apune..
  Viața-i doar un amănunt…

  • Seria Home Alone. O vizionăm în fiecare an. Iar de 2 ani o vedem împreună cu fetița noastră. Cu siguranță vom revedea și filmele din seria Frozen. Fetița mea e fan Anna și Elsa. ❤️

 50. Cel mai frumos film de Craciun imi pare ca este Home Alone. L-am vazut de 100 de ori, dar parca de Craciun e cel mai bun film.

  Sărbători fericite!

  Cu respect.

  • Miracolul de pe strada 34 , este unul dintre cele mai sensibile filme de Crăciun. Magia sărbătorilor, speranța unui final de an minunat, te face sa revezi acest film minunat.

 51. Home Alone mi se pare cea mai reprezentativa serie , mai ales 1 și 2 pe care le am văzut de n ori da de fiecare dacă când ma uit au același farmec și toata familia rade cu Gurile pana la urechi . Da ma uit la toate deoarece sunt in fan filme / seriale de Crăciun

 52. Filmele mele preferate de Craciun sunt Miracle on 34th street, care te face sa crezi din nou in magia Craciunului si Home Alone 1 si 2, care te fac sa razi cu gura pana la urechi. Filmele sunt potrivite pentru toate varstele si toate gusturile.

 53. Cu siguranta Filmul Anastasia din 1997 deoarece piesa „Once Upon a December ” este memorabila!
  Coloana sonora este extraordinara, nefiind de mirare ca filmul a fost nominalizat si la Oscar pentru „soundtrack”
  Povestea este inspirata din fapte reale, implicand atat Dinastia Romanovilor cat si pe batranul si maleficul Rasputin.
  Candva, intr-un timp nu foarte indepartat traiau cei din familia Romanov, intr-o lume desprinsa ca din basme, cu palatele maiestuoase si balurile magice ale Sankt Petersburg-ului.
  Maleficul Rasputin, din dorinta de a se razbuna, starneste Revolutia care va afecta intreaga tara, ajungand pana la Palatul Regal si in urma atacului acestuia distrugand intreaga familie, iar unicele supravietuitoare ramanand Impărăteasa Marie cat și nepoata ei, Anastasia.
  Singura lor scapare fiind sa prinda ultimul tren spre Moscova, in timp ce maleficul Rasputin era pe urmele lor! Intamplarea face ca raufacatorul sa fie inghitit de Volga cea Inghetata, salvandu-le de la moarte atat pe Imparateasa Marie cat si pe nepoata sa, Anastasia.
  In urma luptei pentru supravietuire, Imparateasa reuseste sa urce in tren dar o scapa din mana pe nepoata sa.
  Astfel vreme indelungata Printesa Anastasia va fi despartita de bunica ei, dar intr-un final va reusi sa-si regaseasca bunica demult pierduta!

 54. Miracolul de pe strada 34 , este unul dintre cele mai sensibile filme de Crăciun. Magia sărbătorilor, speranța unui final de an minunat, te face sa revezi acest film minunat.

 55. Gardienii Galaxiei, un film super tare plin de acțiune și comedie. Mi-a plăcut foarte mult și varianta de Crăciun. Ce sa mai spun decât ca dabia aștept continuarea!

 56. Cu siguranta filmul preferat este Home Alone.Partea intai este senzationala.Imi aduc aminte ca eram mic si ne a dus matusa mea la cinematograf sa l vedem.Cand am plecat ca durea mandibula de atata ras.

 57. Seria Home Alone e preferata mea. De anul acesta ne uităm și împreună cu băieții, care sunt micuți, dar ai răbdare până la jumătatea unui episod.

 58. Home Alone (primele 2) pentru ca imi aduc aminte de copilarie si pentru ca e un clasic, asa cum nu prea mai vezi. Printre atatea comedii romantice sau filme de duzina, Home Alone (1 si 2) sunt o placere.

 59. Seria Home Alone este preferata mea pentru sarbatorile de Craciun. Dupa masa inbelsugata de Sarbatori, ne retragem apoi sa vizionam un film din aceadta serie.

 60. Filmul meu preferat este home alone 1, oricât m-as uita niciodată nu ma voi plictisi de el. Acest film îmi da o stare foarte buna de fiecare data și ma face sa intru in spiritul sărbătorilor.

 61. Home Alone, primele doua, ne plac foarte mult si ne face placere sa le revedem anual, eu si nepotii. Este ca o traditie la noi acasa, oricat de mari sau in varsta am fi, Kevin nu ne dezamageste si mereu parca ne surprinde!

 62. Singur acasa 1/2/3 este una dintre cele mai populare producții de Crăciun.Este filmul favorit de Crăciun a familiei, copii il adora si spun ca e foarte amuzant. ..radem împreună și ne facem amintiri frumoase.

 63. Filmul meu preferat ce mă introduce anual în atmosfera de Crăciun se leagă de o amintire foarte specială, cu mama mea, ce astăzi nu mai este printre noi. Imediat după ce am învățat să citesc, într-un an mi-a oferit cadou cartea O poveste de Crăciun scrisă de Charles Dickinson. A fost povestea care mi s-a lipit de suflet, iar în 2009 când a apărut varianta lui Jim Carrey care este în opinia mea cel mai carismatic actor și s-a mulat perfect pe rol, am continuat s-o vizionez și revizionez anual de atunci.
  Ce mi-a plăcut la film pe lângă interpretarea magistrală, a fost povestea din spatele rolului. Deși un film pentru copii, are o morală foarte puternică și nu urmează tiparul comercial al filmelor clasice de Crăciun ce induc ideea că doar cadourile și prezența lui Moș Crăciun sunt importante. Mi-a plăcut ideea transpusă, că banii nu compensează întotdeauna cu fericirea și că esența fericirii sunt oamenii pe care îi ai alături de tine și că relațiile interumane sunt cele care te țin în echilibru. Întreg procesul prin care a trecut bătrânul scorțos și arogant de la început până la final, este de asemenea un lucru ce m-a impresionat foarte mult, deoarece se subliniază ideea că și sufletele aparent reci pot fi încălzite de niște inimi calde. Conștientizarea de la finalul filmului și faptul că nu e niciodată târziu să schimbi ceva, chiar și la o vârstă înaintată m-a făcut să fie filmul meu de suflet și cu siguranță-l voi privi și eu alături de copii mei.

 64. Cu siguranță filmul care va merge întotdeauna la sufletul nostalgicilor mai în vârstă este Home Alone 1, deși s-au mai făcut atâtea producții cu copii după acest film parcă niciun nu a reușit să atingă performanța acestui actor.
  După Crăciunul sumbru din ’89, primul Crăciun ce a debutat după Revoluție a venit cu lansarea acestei pelicule ce a încălzit sufletele triste ale oamenilor obișnuiți cu Sărbători doar cenușii. Cred că acesta a fost și motivul pentru care a fost atât de popularizat și a prins atât de bine la noi. A fost un impact imens să vezi cu exactitate și fără cenzură ce grad de importanță are această Sărbătoare în altă țară.
  Pentru mine personal, dincolo de tragicul situației redate-n poveste, mereu mă vor înveseli capcanele puse de Kevin hoților și multitudinea de secvențe amuzante la care râd de fiecare dată de parcă ar fi prima dată când le văd.
  O să-l revăd întotdeauna cu același interes deoarece mă transpune-n atmosfera Sărbătorilor de iarnă. Mi-a plăcut mult cum au încercat să scoată-n evidență independența unui copil, chiar istețimea și capacitatea se a face față unei situații critice arătând că de fapt copii sunt de multe ori mai deștepți decât ne așteptăm, iar noi adulții facem de multe ori greșeala de a-i subestima.

 65. Cruella de Vile,am văzut împreună cu fiul meu de 9 ani și ne a placut f mult.El acum descoperă și seria Singur Acasă,asa ca o sa revăd aceste filme .
  Mulțumim ca existați,Disney plus!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.