Concurs Oscar 2019

Update: Câștigătorii concursului Oscar 2019 Cinefilia:

Am fost plăcut surprinși de participarea voastră la acest concurs, am întârziat puțin cu acest mesaj pentru că după o noapte albă am preferat să verificăm răspunsurile fiecăruia de două ori pentru a nu apărea erori. Dorim să îi felicităm pe toți concurenții. Rezultatele au fost foarte strânse și a fost o reală provocare să vă urmărim prognosticurile.

Suntem încântați să spunem că avem probă de baraj în cazul primei părți a concursului. Așa că ne-am decis să schimbăm puțin regulamentul.
Cu toate că plănuiam să realizăm o extragere la sorți în cazul în care sunt mai mulți câștigători cu același punctaj, am decis să oferim statuete de Oscar la ambii câștigători. Toți cei trei câștigători vor fi contactați prin e-mail.
Felicitări tuturor câștigătorilor!

Punctaj 8 din 10 corecte
Dan Constantinescu – statuetă Oscar
Mihai Adrian – statuetă Oscar

Punctaj 10 din 14 corecte
Muresan Lucian – premiu cinefil surpriză

Hai la un concurs demn de un Oscar!

Premiile Academiei Americane de Film, cunoscute de publicul larg drept Oscaruri, au ajuns la a 91-a ediție. Mai este o săptămână până când vom afla răspunsul la întrebarea: Cine a luat Oscarul? Oh! Cât de mult ne place să facem prognosticuri. Care e cel mai bun film?, Dar actor?, Dar actriță?, Dar regizor? Ohoo… este o listă lungă și suntem siguri că te bucuri la fel ca noi atunci când nimerești filmul sau actorul favorit.

De aceea am decis să premiem cele mai bune prognosticuri de la Oscaruri in 2019. Punem la bătaie o statuetă Oscar numai bună de pus pe bibliotecă lângă DVD-urile favorite… sau cărți… sau figurine… sau, daca vrei, lângă bibelouri. 🙂

Fiecare dintre voi se va transforma în juriul pentru decernarea premiilor Oscar. Am ales pentru tine 10 din cele 24 de categorii ale Oscarurilor pentru care să alegi cine crezi că va câștiga Oscarul. Cel care reuseste să ghicească cei mai mulți dintre câștigători la cele 10 categorii va câștiga și el la rândul lui un Oscar.

Suplimentar, dacă te încumeți pentru un concurs extins, avem un premiu cinefil surpriză pentru cine continua lista si bifează cei mai mulți câștigători la celelalte 14 categorii Oscar.

Orice baraj existent se va soluționa prin tragere la sorți în cazul statuetei Oscar, iar ceilalți concurenți din baraj vor primi premii cinefile surpriză.

Ce trebuie să faceți:

Să comentați în josul acestei postări care credeți că vor fi filmele care vor câștiga premiu Oscar. Poți participa la oricare dintre provocari sau la ambele. Ele se vor juriza separat.

După decernarea oficială a premiilor Oscar, vom verifica răspunsurile voastre și cel care a avut cele mai bune predicții se va putea mândri cu propria sa statuetă de Oscar.

Concursul se va sfârși în data de 24.02.2019, ora 23:59 și vor participa toate persoanele care au respectat condițiile de mai sus. Festivitatea de anunțare a Oscarurilor are loc Duminică noaptea, începând cu ora 3:00.

Oficial, câștigătorul va fi anunțat luni dimineata în comentariu la postare și va fi contactat pe adresa de e-mail validă.

Iată listele nominalizaților. Primele 10 sunt cele care intră în concursul pentru statueta Oscar, iar urmatoarele sunt pentru concursul suplimentar:

Click aici pentru nominalizarile care intră în concursul pentru statueta Oscar
1. Cel mai bun film:
 “Black Panther” ,  “BlacKkKlansman”,  “Bohemian Rhapsody”,  “The Favourite”,  “Green Book”,  “Roma”,  “A Star Is Born” si  “Vice”
2. Cel mai bun regizor:
 Alfonso Cuarón, “Roma”
 Yorgos Lanthimos, “The Favourite”
 Spike Lee, “BlacKkKlansman”
 Pawel Pawlikowski, “Cold War”
 Adam McKay, “Vice”
3. Cel mai bun actor in rol principal:
 Christian Bale, “Vice”
 Bradley Cooper, “A Star Is Born”
 Willem Dafoe, “At Eternity’s Gate”
 Rami Malek, “Bohemian Rhapsody”
 Viggo Mortensen, “Green Book”
4. Cea mai buna actrita in rol principal:
 Yalitza Aparicio, “Roma”
 Glenn Close, “The Wife”
 Olivia Colman, “The Favourite”
 Lady Gaga, “A Star Is Born”
 Melissa McCarthy, “Can You Ever Forgive Me?”
5. Cel mai bun actor in rol secundar: