Crawl – distractie si dezastru dintr-o muscatura

Dacă vrei să vezi un film de tip dezastru cu tente horror, Crawl tocmai a intrat în cinematografe și este cel mai nou film al regizorului Alexandre Aja.

Acesta este cunoscut pentru genul de filme la fel de violente precum The Hills Have Eyes si Piranha 3D.

Filmul Crawl nu este o excepție de la stilul regizorului. După masacrul peștilor Piranha, Alexandre Aja ne pune față în față cu aligatori mari și înfometați. Crawl îmbină frumos suspansul unui film cu aligatori și primejdia unui film cu dezastre. Și o face bine de tot. Vizual este spectaculos, povestea este calculată bine, nu ai lalaieli sau scene tăiate aiurea. Este numai bun pentru o vizionare răcoritoare de vară.

În statul însorit, Florida, Haley Keller o înotătoare pasionată care aspiră la a ajunge profesionistă este sunată de sora ei, Beth. Un uragan de categoria 5 se îndreaptă către ei și tatăl lui Haley nu răspunde la telefon.

Știi sentimentul de nod în gât pe care îl ai atunci când iți este frică pentru cineva care îți este drag?

Lăsând la o parte orice probleme personale, Haley ia cățelușul familiei (Zăhărel) și pornește în căutarea tatălui.

Unde sunt aligatorii? Pai, stai ca nu am ajuns încă la ei!

Haley își descoperă tatăl în subsolul casei din copilărie. Aflat în încercarea de a face niște reparații complet inutile în situația uraganului care le suflă în ceafă, el se accidentează destul de urât. Inconștient și rănit, acesta se dovedește a fi dificil de mutat. Cu toate că Haley este inventivă și ar fi reușit să își salveze tatăl și să îl ducă la spital, ea are de înfruntat atât doi aligatori, cât și creșterea apei datorită precipitațiilor de la uragan. O cursă contra cronometru pentru a supraviețui devine inevitabilă.

Filmul livrează exact ce promite: dezastru, aligatori, dramă și… o doză de umor?!

Pentru mulți cinefili, Crawl va fi o oportunitate de a vedea un film ușor, fără supereroii cu care ne prea obișnuiseră studiourile în ultima vreme.

Să nu ne înțelegem greșit, Crawl nu reinventează roata dar, vizual, putem spune că aligatorii sunt realist realizați, uraganul este vizual credibil și actorii principali au o prestație reușită.

Haley este jucată de actrița Kaya Scodelario pe care am mai avut plăcerea să o vedem în Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (Carole Ann Boone), seria Maze Runner Tratament letal și The Scorch Trials (Teresa) sau Pirații din Caraibe: Razbunarea lui Salazar (Carina Smyth). Dacă până la filmul Crawl nu te-a impresionat ca actriță, considerăm că de această dată a reușit să arate că poate fi emotivă, poate fi speriată, poate fi curajoasă dar și încăpățânată.

Rolul tatălui din filmul Crawl este jucat de actorul Barry Pepper care s-a mai intersectat cu Kaya Scodelario în franciza Maze Runner. Putem spune că ne impresionează ca personaj. În Crawl, cu toate că este rănit, nu este un personaj de formă, aflat în peisaj se implică la fel cum ar proceda orice tată în salvarea fetei lui de pericolul numit aligatori.

Cred că  unul dintre motivele principale care ridică nivelul general al acestui film este modul în care este usor impredictibil. Te aștepți ca un aligator să apară din dreapta și el vine din stanga. Mori de nerăbdare să vezi cum cățelușul cel mic al familiei va fi mâncat de aligator… deja miroși predictibilitatea momentului și strângi din dinți când, de fapt, aligatorul apare din cealaltă parte, cumva îți dă ideile peste cap.

Momentele umoristice apar mulțumită personajelor secundare ușor clișeice care oferă savoare și detensionează spectatorul de la urgia viiturii și a colților. Un bun exemplu este fostul iubit din generală al lui Beth care, deși știe că aceasta este căsătorită, mutată din oraș și cu un copil, încă păstrează un dram de speranță pentru iubirea ce i-o purta.

Pe scurt, filmul oferă momente terifiante pe care le dorește orice pasionat al filmelor horror, tensiune, suspans și emoții căt este normal în împrejurările acțiunii  care se petrece.

Înainte de a pleca la mare săptămâna aceasta, răcorește-te alături de Haley și aligatorii ucigași în Crawl.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.