The Apartment Experiment – Cum să-ți amenajezi camera ca în The Big Bang Theory

The Big Bang Theory este unul dintre cele mai de succes seriale din toate timpurile. Sunt deja 13 ani de când am pășit pentu prima dată în Apartamenul 4A unde timp de 12 ani, 279 de episoade cuprinse în 12 sezoane, am petrecut alături de Sheldon Cooper, Leonard Hofstadter și restul găștii o mulțime de aventuri pline de voie bună. Cercetătorii noștri favoriți au o relație specială cu mediul lor comun de habitat și, pe lângă lucurile lor de colecție și cele științifice, găsim alegeri interesante ale mobilei. De aceea te provoc în acest articol să îți amenajezi camera precum sufrageria din The Big Bang Theory.

Pentru cei care poate au trăit într-un univers fără tv, The Big Bang Theory, difuzat la noi pe Comedy Central și Pro X cu titlul Teoria Big Bang, este un serial de comedie produs de CBS despre un grup de cercetători și vecina lor care visează să devină actriță. Ei locuiesc la etajul 4, în apartamentul 4A al unei clădiri localizate în Pasadena, California, SUA, iar viața lor este presărată cu multe activități considerate geek din care rezultă o serie de acțiuni și reacțiuni care îi pun în situații hilare. Fiecare episod poartă un titlu cu o notă oarecum științifică ce se dovedește ulterior ca fiind o îmbinare echilibrată între comedie și știință în adevăratul sens al cuvântului. Am încercat să găsesc mobilă cât mai apropiată de cea pe care o vedem în serial entru a te ajuta să redecorezi apartamentul în stilul lui Sheldon și Leonard.

Fun Fact! Știai că, pe lângă multitudinea de reguli, contracte cu o mulțime de subpuncte și reglementări impuse de Sheldon, Apartamentul 4A are și un steag? Este atât de important pentru Sheldon încât, atunci când filmează vlogul Fun with Flags, steagul apartamentului este așezat lângă steagul american.  Ce poate nu ai observat este că acest steag are și o versiune mai mică sub forma unui magnet pe frigider. Interesant este că, de fiecare dată când se încing spiritele și există un conflict, magnetul este poviționat cu capul în jos.

Așadar. Hai să ne uităm prin sufrageria din The Big Bang Theory, ca să vedem cam ce avem de căutat online. Avem în poză câteva biblioteci pline cu cărți, o noptieră și un fișet, lămpi, tablouri, un covor, o canapea, un fotoliu, un scaun și o masuță de sticlă. Sunt lucruri oarecum obișnuite în primă fază.

Sigur… personajele din The Big Bang Theory își iubesc colecțiile de obiecte din filme, seriale și benzi desenate. Nu este vreun episod să nu observi vreun astfel de obiect de decor.

Cu toate acestea, obiectele ce țin de cultura pop nu sunt cele mai proeminente în show. Avem o mulțime de referințe, dar apartamentului lui Leonard și Sheldon nu are din fericire (sau nefericire) Daleki gigantici, ciocane nordice și alte elemente ce ar distrage atenția. În fond, cei doi colegi de apartament se întețin cu decorul ceva mai științific în mărunțișuri.

Fun Fact! Știai de ce Sheldon nu lasă pe nimeni să stea pe canapea pe locul său? Povestea începe de dinainte de a se achiziționa canapeaua, când în locul ei erau niște scaune de grădină, iar Sheldon si-a așezat scaunul în acea poziție în care acum stă locul său. Când a apărut canapeaua, cumpărată de Leonard cu 100 $ de la vecinii care se mutau, Sheldon a căutat meticulos cel mai potrivit loc și și l-a asociat pe partea stângă a canapelei. Care e logica acestui loc aflăm chiar în primul episod când Sheldon îi explică lui Penny: “Iarna, locul e destul de aproape de calorifer pentru a se păstra cald, totuşi nu atât de aproape cât să transpiri. Vara, se află chiar pe direcţia curentului produs prin deschiderea ferestrei de acolo şi de acolo. E poziţionat spre televizor într-un unghi care nu e nici drept, ca să descurajeze conversaţia, nici prea larg, ca să creeze eroarea de paralaxă. Aş putea continua, dar cred că mi-am expus punctul de vedere.” Text luat direct din subtitrarea online.

What's Life Without Whimsy — Sheldon and his spot.

 

Deși s-a mutat din apartament, Sheldon a continuat să considere acel loc de pe canapea ca fiind locul lui.

Nu știu dacă ai observat că Sheldon poartă foarte des tricouri cu supereroi DC, în special Flash. Partea amuzantă este că în serialul Flash au apărut referințe la The Big bang Theory. În poză îl putem vedea pe Cisco Ramon purtând un tricou cu faimosul loc al lui Sheldon.

Este foarte clar că elementul cel mai important din această încăpere este canapeaua și de aceea cea mai mare provocare a fost să caut canapele potrivite. Nu am neglijat nici detaliile precum pernele și covoarele. Ba chiar am găsit corpuri de iluminat potrivite, fotoliu, scaun și chiar tablă de scris. Ce-i drept, am găsit această experiență ca pe o provocare, dintr-o campanie arabă a celor de la Ikea. Ei au testat însă ideea pe alte seriale și mi s-a părut o idee interesantă să văd dacă pot găsi și eu produse e mobilier potrivite. Iată ce am găsit eu.

 

Această prezentare necesită JavaScript.

Dar hai să îți mai spun ceva…

Fun Fact! Se putea să închei fără să îți mai spun cateva lucruri interesante despre apartamentele din The Big Bang Theory.

  • Penny locuiește în apartamentul 4B, peste hol de cel al lui Sheldon și Leonard. Pe frigiderul ei nu apar poze la întâmplare ci chiar poze cu ea și colegii de platou sau cu echipa de filmare. Este un mic detaliu emoționant.
  • Deși apartamentele 4A și 4B au sonerii la ușă, nimeni nu le-a folosit. Sheldon are obiceiul de a ciocăni la ușă de trei ori strigând numele persoanei după fiecare ciocănit. Singura dată când a bătut Sheldon la ușă cu o singură lovitură a fost la ușa lui Penny în primul episod. Surprinzător, nici măcar nu i-a pus numele.
  • Scările din bloc sunt aceleși scări în cazul tuturor etajelor urcate de personaje. Pentru fiecare etaj urcat se redecorează diferit.Uneori, pe la etajul doi sau trei banda care marchează liftul defect se dezlipește iar Sheldon se oprește să o pună la loc. Despre cum a fost stricat liftul și dacă a fost vreodată reparat poți afla numai urmărind serialul.
  • Numere… că doar e un serial despre știință. Numărul de la apartamentul lui Amy este 314, care reprezintă începutul număruli PI. Wil Wheaton este cunoscut pentru aparițiile pline de umor în serial, dar și pentu rolul său din Star Trek New Generation unde locuia pe nava Enterprise, care avea identificarea NCC-1701 D. Numărul casei unde locuiește în The Big Bang Theory este, după cum ne puteam imagina, 1701.
  • Interiorul apartamentul lui Raj și al casei lui Bernadette și a lui Howard sunt filmate pe același platou. Echipa de filmare redecorează de fiecare dată pentru a schimba scena. De aceea este o raritate să vezi ambele interioare în același episod.

Acestea fiind spuse, nu-mi rămâne decât să te întreb ce părere ai despre mobila aleasă în acest experiment și cum ți se pare ideea de a avea o sufragerie inspirată dintr-un serial? Dacă aceste fun facts ți-au făcut plăcere. te rog să ne lași un comentariu și cu siguranță vom mai scrie și alte articole similare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.