15 curiozități din (sau legate de) filmele de Crăciun

Toată luna s-a simțit spiritul sărbătorilor în aer și devine din ce în ce mai puternic… pentru că vin, sărbătorile vin! E sezonul acela în care stai cu șosete călduroase în picioare, cana de ceai sau ciocolată caldă în mână și ochii la filme de Crăciun.

Cu siguranță ai văzut, așadar, o mulțime de liste cu filme de Crăciun sau de sărbători în general. Poate le-ai și vizionat pe majoritatea. De aceea, n-ar fi prea original să venim cu încă una la tine, nu?

Vrem să ieșim din tiparele clasice, așa că… îți aducem ceva mai neobișnuit. Crezi că știi absolut totul despre topurile filmelor de Crăciun? Noi îți spunem cu certitudine că nu. Citește întregul articol și vei fi surprins!

15 curiozități din (sau legate de) filmele de Crăciun

1. It’s a Wonderful Life a fost filmat vara

Asta explică foarte bine de ce actorul Jimmy Stewart chiar transpiră abundent în unele scene. În plus, filmările au fost efectiv oprite într-o zi din cauza căldurii excesive.

2. Christmas Vacation își menționează sursa de inspirație

Când Clark rămâne blocat în pod și se uită peste filme vechi de familie, descoperă unul numit Christmas ’59. Ei bine, este vorba despre o scurtă poveste cu același nume, care și stă la baza filmului.

3. Will Ferrell a fost „traumatizat” de dulciuri în Elf

Actorul a suferit pe tot parcursul filmărilor de dureri de cap provocate de consumul constant de dulciuri. El pur și simplu a vomitat prima dată când au filmat scena în care Buddy mănâncă spaghete cu topping dulce.

4. Macaulay Culkin s-a implicat total în filmul Home Alone

Cel mai cunoscut film de comedie de Crăciun în România, Home Alone, s-a bucurat de totala atenție a protagonistului, care și-a desenat singur harta pentru instalarea capcanelor.

5. Fiecare minut din The Nightmare Before Christmas valorează minim o săptămână

Practic, pentru fiecare minut din film s-a muncit în jur de o săptămână, iar întreaga peliculă a durat 3 ani pentru a fi făcută.

6. Jim Carrey a făcut antrenamente de rezistență la tortură pentru How The Grinch Stole Christmas

Pentru a face față cu brio celor 8 ore și jumătate pe zi la machiajul tipic lui Grinch, Carrey a făcut antrenamente de rezistență la tortură cu CIA. El se simțea de parcă ar fi fost îngropat de viu. Nu-i ușor să fii malefic!

7. Donald Trump s-a impus pentru a apărea în Home Alone 2: Lost in New York

Fostul Președinte al Statelor Unite ale Americii nu le dădea voie să filmeze în Hotel Plaza dacă numele său nu era menționat.

8. Tim Allen a fost Moșul „de-adevăratelea” în The Santa Clause 2

Unii dintre copiii care jucau rolul elfilor credeau că Allen este cu adevărat Moș Crăciun, motiv pentru care a trebuit să rămână în permanență în rol în preajma lor.

9. The Muppet Christmas Carol trebuia să fie o parodie după A Christmas Carol

Filmul a fost văzut inițial ca o parodie, având-o pe Miss Piggy ca una dintre fantome. Aproximativ 95% din acțiune vine direct din povestea lui Dickens.

10. O întreagă poveste din Love Actually a fost scoasă

Deși face parte fără doar și poate din topul filmelor de Crăciun romantice, obligatoriu de vizionat în vacanță, puține persoane știu că a fost eliminată din schemă o poveste emoționantă. Era o poveste de dragoste LGBT între directoarea școlii și o femeie aflată în stadiu terminal de cancer.

11. Scenele paradei din Miracle on 34th Street au fost filmate într-o singură zi

Filmul nu s-a bazat pe efecte speciale, ci pe parada de Ziua Recunoștinței din New York. De aceea, au avut la dispoziție o singură dimineață pentru a obține toate scenele necesare acestui film de familie iconic.

12. Site-ul folosit la schimbul de case în The Holiday este cât se poate de real

Pentru noi, românii, poate părea de-a dreptul SF, dar acest lucru se întâmplă în afară… Ba chiar este exemplificat în acest film de dragoste. Ce zici, facem și noi un schimb de locuințe?

13. The Grandhotel Pupp din Last Holiday chiar există

The Grandhotel Pupp este un hotel cu acte în regulă, renumit, din Republica Cehă. Locația a apărut anterior și în Casino Royale.

14. Mama lui Margaret O’Brien a făcut-o să plângă pe bune în Meet Me in St. Louis

Margaret a avut probleme să intre în pielea personajului când era vorba de tristețe, iar mama ei a luat atitudine. Aceasta i-a spus fără menajamente fiicei ei că June Allyson se pricepe mai bine la plâns decât ea.

15. Murray a fost rănit la propriu în Scrooged

Fantoma Crăciunului Viitor, Carol Kane, l-a mușcat atât de tare pe actor de buză, încât i-a făcut o rană ce a pus stop filmărilor timp de câteva zile.

Cum ți se par lucrurile pe care tocmai le-ai citit? Câte dintre ele le știai? Ce ai mai adăuga în lista noastră?

Îți dorim sărbători de poveste alături de cei dragi și multe filme noi și vechi bune de văzut împreună!

Dacă îți place cum scriu și vrei să afli ce îmi mai trece prin mintea asta colorată, te invit să „mă” citești: Be Special, Be You.

PS: dacă tot ai ajuns pe la noi, te invităm să completezi Oracolul Cinefilia.ro!
Și nu oricum, avem un concurs pentru toți cinefilii care ne citesc. Ne-am propus să o facem lată, așa că vom oferi peste 50 de premii cinefile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.