Dacă nu poți, ai aventură în film + concurs aniversar

Poate nu ai întotdeauna timpul necesar, poate nu ai întotdeauna energie sau poate pur și simplu nu iți permiți acum să pleci, dar dacă nu poți, ai aventură în film. La fel cum o biblotecară îți poate spune că a făcut înconjurul lumii și că a fost peste tot și într-o mulțime de aventuri, și noi, cinefilii ne alăturăm unei aventuri de fiecare dată când vedem un film.

Fie că de la vârste fragede pornim într-o aventură prin Regatul de Gheață alături de Ana și Elsa sau deschidem ușa dulapului pentru a păși în Narnia, cel mai important este că ne păstrăm mintea deschisă pentru a percepe aceste lumi imaginare sau …reale dacă pornim în aventuri alături de Lawrence din Arabia sau chiar pe Everest.

În general, în filmele de aventură contează foarte mult locația care în general este într-o zonă foarte îndepărtată, în ținuturi rar vizitate, continente pierdute sau alte locații exotice. Unele filme cu aventură se bazează pe un personaj cunoscut real sau fictiv și reproduc contextul istoric în care aventura are loc. În general personajul trebuie să pornească într-o călătorie, să participe la o luptă, o rebeliune, piraterie, salvarea sau crearea unui imperiu sau regat. Principalul început este plecarea de acasă sau dintr-un loc comfortabil pentru a îndeplini obiectivul.

Nu știu dacă ai observat până acum, dar aproape la fiecare gen de film am încercat să îți oferim și primul film realizat din genul respectiv.

Pentru filmele de aventură, printre primele, a fost filmul din 1895 L’Arrivée d’un Train à la Ciotat realizat de Auguste și Louis Lumière cu un tren intrând într-o gară. Fiind la începutul cinematografiei și datorită filmării, la primele vizionări, a dat publicului impresia că trenul garează chiar în sala în care filmul era proiectat.

Fantezia se îmbină superb cu aventura și asta este evident prin multitudinea de lumi imaginare create special pentru a-ți oferi o lume în care să scapi de grijile tale. Uite doar câteva din lumile în care te-ai putea retrage până la pensie: universul Star Trek (viitorul în care banii nu mai există și toți scăpăm de griji), Oricare din lumile fictive din Star Wars, Grecia antică (de la Jason și Argonauții, Hercule și Xena până la luptele din filmul 300 sau Clash of the Titans), Arendelle (franciza Frozen), Arrakis (Dune), Asgard (franciza Thor), Berk (franciza Cum să îți dresezi dragonul), Pământul (în filme distopice cum ar fi Mad Max, Waterworld, etc.), Fantasia (The never ending story), insula Nublar (franciza Jurassic Park), Kripton (franciza Superman), Gallifrey (serialul Doctor Who), Middle Earth (franciza Stăpânul Inelelor), Narnia (Cronicile din Narnia, cu acces ușor din dulap), Neverland (lumea lui Peter Pan unde rămâi veșnic tânăr), OASIS (Ready Player One), Jumanji sau lumea vrăjitorească a lui Harry Potter. Lista poate continua la nesfârșit, dar sunt sigur că ai prins ideea și vei profita de lista de recomandări creată mai sus.

Filmul de aventură este genul dezbătut astăzi și prezent în concursul nostru aniversar. Este al unsprezecelea articol de concurs dintre cele 24 despre care poți citi în articolul nostru de CONCURS și unde poți descoperi toate articolele cuprinse în acest proiect.

Concursul cinefilia constă în 24 de probe care apar între 1 și 24 decembrie, și la care te poți înscrie până pe 31 decembrie, ora 23:59. Fiecare dintre cele 24 de probe are câte un premiu și reprezintă câte un gen de filme. Poți răspunde la o singură probă sau le poți urmări pe toate cele 24. Dacă nu dorești să ratezi vreun articol din concurs, abonează-te la site-ul Cinefilia sau urmărește-ne pe rețelele sociale unde vom anunța toate concursurile și premiile aferente.

Premiul pentru categoria Filme de aventură este un DVD cu filmul Ready Player One (2018) regizat de Steven Spielberg în care a creat lumea OASIS, un univers digital în care fiecare om și-a găsit oportunitatea de a se reinventa și de a se redescoperi prin socializare și joc.

Odată cu decesul creatorului OASIS, Halliday, în joc a fost lansată o provocare: cel care găsește primul cele 3 chei folosind indiciile lăsate în urmă, va câștiga acțiunile lui în firma care controlează cel mai influent joc al planetei.

Dacă vrei să facem lucrurile mai interesante, cei care îndeplinesc 1 dintre cele 3 condiții suplimentare de concurs (răspund la toate probele, se abonează la site sau ne lasă în comentariu și o listă cu 10 filme de aventură – în acest caz – pe care le consideră de neratat) vor intra în extragerea Random pentru premiile suplimentare: bilete virtuale la un film la alegere pe platforma de filme online a cinematografului Happy Cinema, obiecte personalizate 007 Bond No Time To Die, Badge Airsoft și marele premiu – o experiență într-un poligon de tragere (premiu în valoare de aproximativ 400 lei). Mai multe detalii vei afla în articolul nostru dedicat Concursului Calendarul genurilor de filme unde poți avea acces către toate probele zilnice ale concursului.

Te poți înscrie la fiecare dintre cele 24 de concursuri, dar nu vom valida mai multi concurenți cu același IP sau email pe același articol. Concursul este valabil pentru persoanele de peste 18 ani aflate pe teritoriul României. Pentru regulamentul general poți consulta Regulament Concursuri Cinefilia.

La ce trebuie să răspunzi pentru a intra în concurs!

În curioasa noastră statistică, filmele de aventură au fost pe locul 11 dintre preferințele în materie de genuri de filme și dacă până acum te-am întrebat care sunt genurile tale favorite de filme, astăzi suntem curioși care este relația ta cu filmele de aventură. Care sunt acele filme la care îți ții respirația de fiecare dată? Ce amintiri interesante ai despre filmele de aventură și căror filme sau actori le mulțumești pur și simplu că există? Sigur, nu îți cer să răspunzi neapărat ca la un chestionar, ci mai degrabă spune-ne ce ai pe suflet în legătură cu filmele de aventură. Dacă îți plac, de ce îți plac? Dacă nu, păi de ce nu? Care sunt mai savuroase? Cele vechi, ori cele noi? Ce stil de filme de aventură te-a captivat cel mai des? În care lume imaginară sau reală ai plăcerea de a evada și, de ce nu, ce ai face acolo în acel univers fictiv?

Cum fiecare gen de filme poate avea și o listă a celor mai faine 10 filme din toate timpurile (din perspectiva fiecăruia), fiecare persoană care, pe lângă răspunsul la întrebare în comentariu, adaugă și o asemenea listă, intră cu aceasta în extragerea finală. Completezi cu Lista celor mai bune/faine filme din genul respectiv de filme în toate cele 24 de mini-concursuri, ai 24 șanse să câștigi premiul cel mare sau restul celorlalte premii oferite prin Random.org.

Mult succes și așteptăm cu nerăbdare comentariile tale!

Articole similare

2 COMENTARII

 1. Filmul de aventuri pur ar fi, cred, greu de găsit. Practic, filmele de aventuri sunt combinații sau au elemente din mai multe genuri: dacă apar împușcături și explozii sunt de acțiune sau westernuri, dacă se desfășoară în locuri neidentificabile pe Terra, devin fantezii sau S.F.-uri, iar acolo unde frecvența aventurilor se măsoară pe minut e domeniul desenelor animate. Totuși ecranizarea fidelă a unui roman de călătorii a lui Jules Verne cred că se apropie destul de mult de genul aventură. Sunt destule filme care au în nume cuvîntul ”Aventurile lui..” și cam toate au aceeași rețetă(de succes): un erou care are un obiectiv pe care îl va atinge la final și pentru care își asumă orice risc. Să nu includem aici capodopera lui Michelangelo Antonioni – L’Avventura (1960).
  În top am pus și două filme românești, capete în două serii de succes în România anilor 70, reluate pe televiziuni până azi.

  1.The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001) – Peter Jackson
  2.Jurassic Park (1993) – Steven Spielberg
  3.Hugo (2011) – Martin Scorsese
  4.The Great Escape (1963) – John Sturges
  5.The Hobbit: An Unexpected Journey (2012) – Peter Jackson
  6.Romancing the Stone (1984) – Robert Zemeckis
  7.Around the World in 80 Days (1956) – Michael Anderson
  8.Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark (1981) – Steven Spielberg
  9.Profetul, aurul și ardelenii (1978) – Dan Pița
  10.Haiducii (1966) – Dinu Cocea

 2. Filmele cu aventuri îmi plac mult foarte animate, povesti cu eroi care lupta pentru dreptate.
  Sunt preferatele mele de la filmele copilăriei cu Jules Verne pana la cele de astăzi cu eroi.

  Top 10 filme aventuri:
  1. The hobbit
  2. Mad Max the fury road
  3. The Revenant
  4. Maleficient
  5. Pirates of Caribbean
  6. Peter Pan
  7. Ice Road
  8. Inception
  9. Free Guy
  10. Mulan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rămâi aproape

6,854FaniÎmi place
10,678CititoriConectați-vă
100CititoriConectați-vă
4,000CititoriConectați-vă
62CititoriConectați-vă
90AbonațiAbonați-vă

Poate te vor fascina și...