Daniel Brùhl în căutarea aprecierii

Daniel Brùhl, pe numele său complet Daniel César Martín Brühl González Domingo este unul dintre actorii pe care îi tot recunoști în filme, deși nu-i asociezi imediat cu un nume, poate și pentru că este destul de lung.

Eu sunt Luciana și scriu de câțiva ani, atunci când îmi permite timpul, pe alucianna.ro. Sunt pasionată de teatru, filme și cărți. După cum o să vă dați seama sunt mare fană a lui Lin Manuel Miranda. Și pentru că nu prea există articole în română despre el, eu v-am povestit de ce îl admir aici. Astăzi vreau să vă spun despre un alt actor drag mie.

Actorul s-a născut pe 16 iunie 1978, în Barcelona, fiu al unei profesoare spaniole (ceea ce explică probabil numele său kilometric) și al unui regizor de televiziune neamț. Originea sa pare să îi fi adus un talent aparte la limbi străine, Daniel dovedindu-se unul dintre „cei mai poligloți” actori pe care i-am admirat vreodată pe micile și marile ecrane. El vorbește foarte fluent germană și spaniolă (limbile materne), catalană, rusă, franceză, engleză și portugheză.

Talentul lui Daniel Brùhl este cel mai bine pus în evidență în drame, adesea în cele istorice. Rolul său din Good bye, Lenin a fost foarte bine primit de critici iar prestația sa în Rush a fost admirată de însuși Nikki Lauda, pilotul al cărui rol l-a jucat. Tot el a fost Zemo în Captain America: Civil War. Poate fi văzut și alături de Luke Evans și Dakota Fanning în serialul Alienistul.

Însă cel mai bun rol al său rămâne cel din Joyeux Nöel, unde l-a jucat pe locotenentul Horstmayer. Inspirat dintr-o poveste adevărată, filmul redă un adevărat miracol, petrecut în primul Război Mondial, când de Crăciun, scoțienii, nemții și francezii au decis să lase deoparte armele și să fraternizeze.

Un alt rol demn de menționat este cel din The Zookeper’s Wife unde joacă un antagonist mult mai prezent decât în romanul omonim. Prezență din care spectatorul are numai de câștigat, pentru că Brühl redă superb mentalitatea și violența naziștilor, fără a abuza de forță sau scene șocante.

Pe scurt, un actor puțin subestimat, pe care sper să îl mai văd cât de curând pe ecrane, căci cu siguranță are ce arăta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.