Doza ta zilnică de dramă + concurs aniversar

Primele evidențe scrise ale dramei vin din grecia antică din ritualurile pentru zeul Dionisis, dar dacă privim până și Biblia, cu siguranță putem considera că drama există de când este lumea. Fiecare gen de film are scopul lui, comedia este menită să te relaxeze și să te destindă, horrorul face tot posibilul pentru a te speria și a-ți ridica adrenalina. La fel, drama are scopul de a te ajuta să te descarci și să empatizezi mai usor atunci când întâlnești sutiații dramatice. Din multitudinea de actori care au jucat în drame concluzionăm cu ușurință de ce dramele scot ce este mai bun din ei, deoarece poate cel mai dificilă muncă a unui actor este nu doar să simtă drama, dar să o și transmită prin interpretare.

Probabil unul dintre primele filme realizate pentru genul dramatic este Fire Rescue Scene din 1894 care înfățișază un pompier pe o scară ajutând să coboare doi copii. Mica scenă a fost un deliciu pentru producătorii vremii deoarece pompierii erau idolatrizați în acea perioadă.

Drama este genul de film dezbătut astăzi și prezent în concursul nostru aniversar. Este al patrulea articol de concurs dintre cele 24 despre care poți citi în articolul nostru de CONCURS și unde poți descoperi toate articolele cuprinse în acest proiect.

Concursul cinefilia constă în 24 de probe care apar între 1 și 24 decembrie, și la care te poți înscrie până pe 31 decembrie, ora 23:59. Fiecare dintre cele 24 de probe are câte un premiu și reprezintă câte un gen de filme. Poți răspunde la o singură probă sau le poți urmări pe toate cele 24. Dacă nu dorești să ratezi vreun articol din concurs, abonează-te la site-ul Cinefilia sau urmărește-ne pe rețelele sociale unde vom anunța toate concursurile și premiile aferente.

Premiul pentru categoria Dramă este un DVD cu filmul Marea Călătorie / Riding alone for thousands of miles (2005) regizat de Zhang Yimou cunoscut pentru Hero și House of Flying Daggers în care au jucat Ken Takakura, Shinobu Terajima și Kiichi Nakai în rolurile principale. Un tată află că fiul său înstrăinat este grav bolnav. Cu toate că tatăl se grăbește să îi fie alături, fiul îl respinge și refuză să îl vadă. Pentru a-și recupera relația cu fiul său el pornește într-o adevărată odisee pentru a-și demonstra dragostea părintească. 

Dacă vrei să facem lucrurile mai interesante, cei care îndeplinesc 1 dintre cele 3 condiții suplimentare de concurs (răspund la toate probele, se abonează la site sau ne lasă în comentariu și o listă cu 10 filme romance – în acest caz – pe care le consideră de neratat) vor intra în extragerea Random pentru premiile suplimentare: bilete virtuale la un film la alegere pe platforma de filme online a cinematografului Happy Cinema, obiecte personalizate 007 Bond No Time To Die, Badge Airsoft și marele premiu – o experiență într-un poligon de tragere (premiu în valoare de aproximativ 400 lei). Mai multe detalii vei afla în articolul nostru dedicat Concursului Calendarul genurilor de filme unde poți avea acces către toate probele zilnice ale concursului.

Te poți înscrie la fiecare dintre cele 24 de concursuri, dar nu vom valida mai multi concurenți cu același IP sau email pe același articol. Concursul este valabil pentru persoanele de peste 18 ani aflate pe teritoriul României. Pentru regulamentul general poți consulta Regulament Concursuri Cinefilia.

La ce trebuie să răspunzi pentru a intra în concurs!

În curioasa noastră statistică, dramele a fost pe locul 5 dintre preferințele în materie de genuri de filme și dacă până acum te-am întrebat care sunt genurile tale favorite de filme, astăzi suntem curioși care este relația ta cu dramele. Care sunt acele filme la care îți ții respirația de fiecare dată? Ce amintiri interesante ai despre drame și căror filme sau actori le mulțumești pur și simplu că există? Sigur, nu îți cer să răspunzi neapărat ca la un chestionar, ci mai degrabă spune-ne ce ai pe suflet în legătură cu dramele. Dacă îți plac, de ce îți plac? Dacă nu, păi de ce nu? Care sunt mai savuroase? Cele vechi, ori cele noi? Ce stil de drame te-au captivat mai des?

Cum fiecare gen de filme poate avea și o listă a celor mai faine 10 filme din toate timpurile (din perspectiva fiecăruia), fiecare persoană care, pe lângă răspunsul la întrebare în comentariu, adaugă și o asemenea listă, intră cu aceasta în extragerea finală. Completezi cu Lista celor mai bune/faine filme din genul respectiv de filme în toate cele 24 de mini-concursuri, ai 24 șanse să câștigi premiul cel mare sau restul celorlalte premii oferite prin Random.org.

Mult succes și așteptăm cu nerăbdare comentariile tale!

5 comentarii la „Doza ta zilnică de dramă + concurs aniversar

 • decembrie 7, 2021 la 7:52 am
  Legătură permanentă

  Filmul dramă este povestea. Și cum sunt rare filmele fără o poveste, toate filmele care nu au o clasificare categorică (comedie, fantastic, muzical, etc.) poate fi socotit și dramă. De aceea sunt foarte multe și este îmi este greu să aleg cele mai bune dintre ele. Să alegi pe criteriul că un film are situții mai ”dramatice” decît altul pare absurd, că unul e mai ancorat în viața reală decât altul e insuficient, dialogurile sau jocul actorilor sunt valabile la toate categoriile de film. Și atunci, pentru mine, un film cu adevărat bun este acela în care uit de mine în momentul vizionării sau la care mă gândesc și a doua și a treia zi după ce l-am văzut. Și dacă se întîmplă în viața de zi cu zi să întîlnești momente sau situații care să te ducă cu găndul la o scenă de film..acela a fost un Film.

  1. La Strada (1954) – Federico Fellini
  2. Viridiana (1961) – Luis Buñuel
  3. The Night of the Iguana (1964) John Huston
  4. Brzezina/Pădurea de mesteceni (1970) – Andrzej Wajda
  5. Dogville (2003) – Lars Von Trier
  6. Ikiru (1952) – Akira Kurosawa
  7. Krótki film o milosci/A Short Film About Love (1988) – Krzysztof Kieslowski
  8. Ship of Fools 1965 (Stanley Kramer)
  9. Dom durakov / House of Fools (2002) – Andrei Koncialovski
  10. 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile (2007) – Cristian Mungiu

  Răspunde
 • decembrie 7, 2021 la 1:05 pm
  Legătură permanentă

  Îmi plac dramele ele sunt baza mai ales cele cu povesti bazate pe întâmplări reale.
  Am mulți actori preferati pe acest gen și ma captivează mereu o drama.
  Top 10 filme drama
  1. Schindlers list
  2. Minority report
  3. Arlington road
  4. The island
  5. The courier
  6. Black Swan
  7. American beauty
  8. Mystic river
  9. Bombshell
  10. Joker

  Răspunde
 • Pingback: Concurs! Calendarul genurilor de filme - Cinefilia

 • decembrie 30, 2021 la 6:05 pm
  Legătură permanentă

  drama. parerea mea e ca orice film e drama. apoi se adauga si alte elemente in diferite procente si de aici se face o catalogare diferita. Simona a zis o chestie buna mai sus, si mentionez pt ca si creierul meu s-a dus in aceeasi directie. parca filmele biografice ar avea cel mai mare procent de drama. pt ca e viata reala. The courier, the report, remember the titans, dangerous minds etc. filme care te pun pe ganduri si te gandesti la natura si capabilitatea umana

  Răspunde
 • decembrie 30, 2021 la 6:29 pm
  Legătură permanentă

  Cred ca de cele mai multe ori incadram la „drame” filmele care sunt greu de incadrat intr-o alta categorie sau au elemente din atat de multe genuri incat le pui eticheta „drama” si ai scapat de o grija.
  Fiind atat de multe e greu sa faci un top, asa ca, practic o sa insir 10 filme care mi-au placut si imi vin in minte: 1. Mamma Roma(Pasolini), 2. Citizen Kane, 3. 12 Angry men, 4. Chinatown, 5. Adoption(Marta Meszaros), 6. Diary for my children(tot Marta Meszaros), 7. O lacrima de fata, 8. The shop on main street(Cehoslovacia, 1965), 9. The Fifth seal(Zoltan Fabri), 10. Boyhood.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.