Dragoste cu sare și piper – HBO

Fiecare dintre noi a auzit de Tinder, Badoo, Sentimente.ro și multe multe alte site-uri de dating. Cum ar fi o astfel de aplicație care potrivește partenerii în funcție de aspectele culinare? Ia gândește-te: aplicația te ajută să îți găsești jumătatea în funcție de gusturile tale din domeniul gastronomiei. Yummy, pentru mine sună delicios, nu degeaba se spune că dragostea trece prin stomac. HBO España a adoptat această idee și a spus o poveste despre doi oameni care au ieșit compatibili în urma utilizării aplicației care potrivește cuplurile în funcție de preferințele papilelor gustative. Iată, așadar, povestea prin care au pornit împreună în drumul spre cunoaștere.

Foodie Love sau Dragoste cu sare și piper este primul serial regizat de Isabel Coixet, laureată cu premiul Goya.

Isabel este cea mai prolifică regizoare contemporană spaniolă cu 12 filme de lungmetraj și multe seriale și reclame realizate de la începutul carierei sale din 1984. Interesant este că ea a încercat între 2013 și 2016 blogging-ul culinar, experiență care a inspirat-o cu siguranță în conceperea miniseriei  Foodie Love. Serialul este prezent pe HBO Go și cuprinde 8 episoade cu o durată de aproximativ 35 de minute. Dragoste cu sare și piper este un serial pe care îl poți digera într-un weekend sau chiar într-o singură zi din această perioadă de izolare.

Povestea

În poveste sunt doar două personaje principale. El și Ea. Atât. Mai apar și anumite personaje secundare sau episodice, care își încleștează și ele poveștile, însă firul principal al acțiunii sunt întâlnirile dintre cei doi. Totul a pornit de la un mesaj de potrivire al aplicației, iar de acolo cei doi încearcă să își descopere atât punctele comune, cât și ceea ce au diferit între ei. În această aventură, ca orice altă poveste de dragoste, fiecare vine cu bagajul său, iar trecutul îi bântuie.

În fiecare episod are loc o întâlnire dintre cei doi, fie față în față, fie cu ajutorul videocall-ului. Întâlnirile lor gravitează în jurul domeniului culinar, unde fiecare încearcă să se descopere prin intermediul ramenului, jamonului sau alte delicatese sofisticate. De-a lungul procesului de cunoaștere a persoanei din față, fiecare încearcă să se regăsească pe sine și întâmpină o provocare specifică începuturilor de relație: reținerea pe care o ai din cauza întâlnirilor anterioare.

Acest lucru se poate observa pe perioada întregii povești. Fiecare își face griji în privința părerii pe care și-o formează persoana din față, iar această neliniște este ilustrată într-un mod foarte jucăuș de către scenarist și regizor. Se folosesc fie de monologul interior pe care îl au personajele, fie apelează la SMS-urile din capul nostru (nu vă spun mai multe, trebuie să vedeți serialul pentru a afla la ce mă refer exact). Cu alte cuvinte, serialul demonstrează provocarea care ne întâmpină negreșit la primele întâlniri: Ceea ce arătăm VS Ceea ce simțim; insecuritățile pe care încercăm să le ascundem, pentru a nu dăuna primei impresii.

Muzica de la intro oferă, încă de la început, nota jucăușă pe care seria nu și-o pierde absolut deloc. Serialul reușește să împletească seriozitatea cu partea ludică, acel copil interior din noi, pe care vrem să i-l arătăm persoanei dragi. Astfel, „miniseria” oferă o altă lecție din viața de cuplu, de a fi noi înșine.

Concluzia…

… ți-l recomand. Dacă dorești să redescoperi micile plăceri ale îndrăgostelii, ale începutului de relație, precum și provocările care vin și ne încearcă la păstrarea ei, te invit să urmărești serialul. Pe lângă această poveste frumoasă, serialul îți oferă sfaturi despre cea mai bună mâncare din fiecare locușor, în special despre cea mai bună înghețață din Roma, iar imaginile pot satisface sufletul oricărui călător care trebuie să stea izolat în această perioadă. Încă nu sunt vești dacă această serie va avea vreun sezon 2, dar sperăm să auzim noutăți în acest sens curând.

Apropo, dacă știi cumva o aplicație de genul acesta, nu te sfii să îmi împărtășești în comentarii. Împreună cu părerea ta despre serial, desigur 🙂

PS: dacă ți-a plăcut serialul realizat de Isabel Coixet, poți încerca și filmul Elisa & Marcela realizat în 2019. Filmul, o dramă a unei iubiri interzise într-o perioadă a Spaniei în care deschiderea sexuală era departe de zilele noastre, poate fi văzut pe Netflix.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.