Ediția a 8-a a Super festival de filme si artă făcute de adolescenți!

Atunci când adolescenții se implică în industria cinematografică suntem de părere că viitorul sună bine. Tineretul se implică în realizarea de filme? Super! Ediția a 8-a Super, festivalul de filme și artă făcute de adolescenți va avea loc în București din 31 august 2020 până pe 6 septembrie și va fi însoțit, pe lângă filme, de concerte, spectacole de teatru, o expoziție și lectură de poezie.

Respectând distanțarea socială, tineretul dorește o reconectare a cinefililor prin recreerea comunității Super este un festival pentru adolescenți care fac film, literatură și arte plastice, muzică și teatru și își continuă misiunea de a încuraja culturalizarea de la vârste fragede începută anul acesta în mai multe orașe importante ale țării.

Un lucru interesant despre acest proiect este faptul că se străduiesc să mențină o tradiție prin care încurajează ținerii cinefili să propună un proiect de film care poate căștiga o bursă cu ajutorul căreia vor face filmul, iar la următorul festival îl vor prezenta publicului. Este un punct de început, o sansă reală pentru tinerii în prag de drum. Anul acesta au pus la bătaie, cu ajutorul celor de la British Council Romania, 200 de euro unei super-idei de film, iar mai multe detalii despre Super Pitch, dar și despre festival în sine găsești pe site-ul Super.

Festivalul se va desfășura în aer liber conform următorului program:

Super8 | Deschiderea Festivalului: Concert și proiecție

Luni, 31 august: de la ora 18:30, la Spațiul M60, începe Super8 cu un concert cu artiști adolescenți și prima proiecție de filme în competiție (calupul Cocktail Nonalcoolic).

Super8 | Teatru: Douăzeci de Acting Up & Proiecție

Marți, 1 septembrie: de la 18:30, la Mercato Kultur, Super8 continuă cu un spectacol de teatru (Douăzeci de Acting Up) și a doua proiecție de filme în competiție (calupurile Distanța dintre mine și noi și Creație/Artă).Anul acesta Super a ajuns în 18 orașe, și anume: Bacău, Botoșani, Brașov, Buzău, Chișinău, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Drochia, Focșani, Iași, Oradea, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Târgoviște, Târgu-Jiu, și Vaslui.

Super8 | Film + poezie = ?

Miercuri, 2 septembrie: de la 18:30 la Rezidența BRD Scena9, Super8 continuă cu o lectură de poezie și o proiecție de videopoeme.

Super8 | Exterior: Expoziție și Proiecție

Joi, 3 septembrie: de la 18:00, la Spațiul M60, continuă Super8 cu Expoziția Super 2020: Exterior și cu încă o proiecție de filme în competiție (calupul Inside/Outside).

Super8 | Proiecție: Politicized Existence

Vineri, 4 septembrie: de la 20:00 la Cinema Muzeul Țăranului are loc proiecția filmelor de competiție din calupurile Te provoc să mă înțelegi și Politicised Existence.

Super8 | Proiecție: Între Patru Pereți și Workshop Friends

Sâmbătă, 5 septembrie: de la 20:00, la Spațiul M60,  Super8 continuă cu proiecția a două calupuri non-competiționale: Între Patru Pereți și Workshop Friends, urmate de un Q&A cu regizorii.

Super8 | Gala de închidere și Proiecție

Duminică, 6 septembrie: de la 19:30, la Spațiul M60, Super8 se termină cu gala de închidere și proiecția a două calupuri non-competiționale: Atelierele Super și Festival Friends, urmate de un Q&A cu regizorii.

Accesul la evenimente se face gratuit, exclusiv pe bază de rezervare făcută online, cu excepția evenimentului de joi, de la Cinema Muzeul Țăranului, unde va fi necesară achiziționarea biletului. Pentru că numărul biletelor și rezervărilor este limitat de situația actuală, organizatorii au decis că o parte din evenimente vor fi difuzate live pe pagina de facebook a evenimentului devenind disponibile astfel unui public mai larg. Aici poți face rezervări și cumpăra bilete.

Evenimentele vor respecta normele sanitare și regulile de distanțare socială. Accesul se va face exclusiv cu măști de protecție (disponibile și de vânzare), care vor fi purtate pe toată durata evenimentului. Tuturor participanților li se va lua temperatura la intrare și nu va fi permis accesul persoanelor cu simptome de răceală sau probleme respiratorii. Locurile la proiecție vor fi așezate special pentru a respecta distanțarea socială.

 

 

2 comentarii la „Ediția a 8-a a Super festival de filme si artă făcute de adolescenți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.