Festival de animație japoneză IZANAGI 22-24 noiembrie 2019

Festivalul de animație japoneză IZANAGI te întâmpină în perioada 22-24 noiembrie 2019, la ARCUB, cu proiecția filmelor Paprika, Ghost in the Shell și Eve no Jikan.

Îți place animația japoneză? Atunci, acesta este momentul perfect pentru a vedea filmele pe un ecran mai mare. Ai televizor acasa de 125 cm? Nu este problemă, îți garantăm că ecranul de la ARCUB este mai mare.

Animația japoneză este apreciată de mulți cinefili pentru poveștile inspirate, momentele pline de suspans, sentimente, și acțiune cum mai vezi doar în filmele cu John Wick.

Festivalul de film japonez IZANAGI promovază cultura japoneză, focalizându-se pe fenomenul manga-anime și impactul său asupra lumii, prin proiecții de filme animate japoneze, conferințe și dezbateri adresate atât unui public pasionat, cât și unui public dornic de cunoaștere. Festivalul urmărește explorarea și înțelegerea culturii japoneze și deschiderea unor noi perspective despre film și despre alte forme de artă.

La ARCUB (Str. Lipscani nr. 84-90, București), pe durata festivalului, intrarea la proiecțiile pe care le vom menționa este liberă, în limita locurilor disponibile, pe baza unei rezervări, prin e-mail la adresa contact@izanagi.ro care să conțină numele pe care se face rezervarea, numărul de locuri și proiecțiile la care doriți să participați.

Programul festivalului:

22.11.2019, vineri, ora 19: Paprika (2006, r. Satoshi Kon)

Un laborator de cercetare creează un dispozitiv care permite accesul în visele altei persoane, cu scopul de a trata problemele psihologice. Ajuns în mâinile greșite, dispozitivul aduce haosul în lumea viselor. Oamenii afectați își pierd rațiunea și granița dintre real și imaginar dispare.

23.11.2019, sâmbătă, ora 19: Ghost in the Shell (1995, r. Mamoru Oshii) + dezbatere

Ghost in the Shell, dacă îți amintești varianta din 2017 cu Scarlett Johansson, ne duce în viitor, într-o variantă ipotetică a anului 2029 în care progresele tehnologice au ajuns la un nivel inimaginabil. Oamenii sunt conectați la rețea(nu Skynet) și folosesc componente cibernetice pentru a-și spori abilitățile. Motoko Kusanagi este un astfel de om. Întreaga ei conștiință a fost transferată într-un corp artificial, de titanium. Când un hacker perturbă echilibrul națiunilor și al rețelei, Kusanagi începe să-și chestioneze identitatea și existența.

Dacă deja ai văzut filmul, proiecția lui poate fi doar o motivație pentru a participa la dezbaterea de după film care va fi realizată de profesor doctor în studii culturale Mirela MURGESCU, din cadrul Facultății de Istorie a Universității din București, și profesor doctor Leon ZĂGREAN, cercetător în neuroștiințe și șeful catedrei de fiziologie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila. Dezbaterea va fi realizată în limba română.

24.11.2019, duminică, ora 19: Eve no Jikan (2010, r. Yasuhiro Yoshiura)

Eve no Jikan prezintă o societate în care sarcinile cotidiene sunt preluate de androizi. Singura deosebire dintre oameni și androizi este un inel electronic, afișat deasupra capului androizilor. Toată lumea îi consideră mașinării fără suflet, însă, la cafeneaua Timpul Evei, nu există discriminări și nimeni nu poate ști cine este om și cine este android. În acest loc, androzii își pot arăta sentimentele.

Tema acestei ediții a festivalului este conștiința și inteligența artificială și aste ne bucură nespus ținând cont de seceta de filme SF din cinematografe în ultimele câteva luni.

Pentru că știm că unii cinefili suspină dacă filmul nu este dublat sau subtitrat, vestea bună este că filmele prezentate au subtitrare exclusiv în limba română.  Filmele nu sunt recomandate persoanelor sub 12 ani.

Accesul în sală se face la ora 18:50. Evenimentele încep la ora 19:00. După începerea proiecției, nu se va mai permite accesul în sală.

Evenimentul este organizat de PRISMA PRODUCTION PRO, în colaborare cu Ambasada Japoniei și Centrul de Studii Româno-Japoneze Angela Hondru, cu sprijinul Tipomedia.ro și Spark România.

Un comentariu la „Festival de animație japoneză IZANAGI 22-24 noiembrie 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.