Festivalul Película 5 și filmele ibero-americane

Festivalul Película, singurul festival de film și cultură ibero-americană din România, se deschide de astăzi până pe 16 septembrie atât în aer liber cât și în mediul online.

Película renunță anul acesta la secțiunea competițională și la focusul dedicat unei țari anume și își concentrează conținutul online pe platforma Cinesquare.

Aflat la a cea de-a 5-a ediție, organizatorii festivalului Película au pregătit pentru pasionați o călătorie cinematografică specială: 21 de producții din 8 țări din America Latină (Argentina, Brazilia, Bolivia, Chile, Columbia, Mexic, Peru și Uruguay), cărora li se alătură 2 titluri din Spania.

Toate filmele din selecția festivalului vor putea fi vizionate online, cu subtitrare în limba română, în perioada 9-16 septembrie 2020, pe platforma Cinesquare. Deși festivalul presupune și proiecții în aer liber în bucurești între 9 și 13 septembrie, în fiecare seară, la Cinema Elvire Popesco, acestea au fost anunțate ca fiind deja Sold out înainte de începerea festivalului.

Dar nici că mai contează… de aceasta dată… pentru că vremurile cotidiene au facilitat și încurajat evenimentele la optiunea de vizionare online, iar asta este o oportunitate atât din punct de vedere al protejării spectatorilor, dar și o deschidere către un public mai numeros.

Spun asta în ideea în care în mediul online barajele spațiale și temporale se disipă, dispare și elementul Sold out, și pe parcursul celor 8 zile de festival poți viziona atât filmele din această ediție de festival, dar și filme din edițiile alterioare de oriunde vrei din România și la orice ore îți propui. Amândouă selecțiile disponibile le poți observa și în imaginile de mai jos.

„Într-un an plin de confuzie și de frici, am ales să nu renunțăm la culoare. Fie că ne vom întâlni în aer liber sau online, vrem să nu amânăm sărbătorirea celor 5 ani de Pelicula. Poate nu e tocmai cum ne-am fi dorit, însă toate eforturile pe care le-am făcut sunt din dorința de continuitate și dintr-o pasiune mare cât o lume întreagă. La vârsta de 5 ani, dedicăm această ediție spectatorilor care ne-au fost alături în fiecare an. ¡Adelante! “ – Ileana Cecanu, creatoarea festivalului.

Relația mea cu filmele din aceste colțuri ale lumii a fost ușor timidă la început, însă am descoperit pe parcursul anilor filme de o naturalețe și o sensibilitate aparte. Am avut ocazia să descopăr la o ediție Animest de acum mulți ani istoria animației spaniole. M-a surprins și fascinat. De aceea nu aș vrea să ratez această ediție a festivalului… pentru că nu știu niciodată peste ce filme faine pot da.

Și cu această ocazie am luat la răsfoit broșura festivalului, ceea ce îți recomand și ție:

One thought on “Festivalul Película 5 și filmele ibero-americane

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.