Festivalul Suflet de România 2023, o gură de aer curat îmbibată cu tradiții

„Ieşi copile cu părul bălai afară şi râde la soare, doar s-a îndreptat vremea!”, dar înainte să ieși află de la noi că pe Domeniul Regal de la Săvârșin va avea loc festivalul Suflet de România(29 și 30 aprilie), eveniment care încurajează gospodarii să se conecteze la comunitate și ajută locuitorii acestei țări să descopere micii producători locali, tradițiile și obiceiurile autentice ale satului românesc.

De ce să nu te bucuri și de vremea bună și de o selecție de filme de colecție de care să te bucuri gratuit în cinematograful amenajat în aer liber?

Filmele vor rula între orele 12:00 – 19:00 atât sâmbătă cât și duminică, accesul fiind gratuit, în limita locurilor disponibile.

Dar vremea trecea cu amăgeli, şi tot alte gânduri îmi zburau prin cap, şi alte plăceri mi se deşteptau în suflet, şi în loc de a merge la un mall mă trezii dorul de a-mi delecta papilele gustative cu gusturile bune și tradițiile satului românesc.

„Poţi opri vântul, apa şi gurile oamenilor?” Nu! Așa că ajută-ne să se ducă vestea în toate părțile că pe 29 aprilie la orele 13 ne-om aduna să vedem sau revedem Amintiri din copilărie. Tu poți da de veste cu un share la articol da vorba ajunge departe, departe de până și Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei României împreună cu Principele Radu și autorități centrale și locale au confirmat prezența la deschiderea oficială a festivalului Suflet de România, pe 29 aprilie.

Adunatu-s-au oameni buni, care pun suflet în România, care caută să-i întâlnească pe artizanii autenitici, să pătrundă în poveștile satelor românești și să continue povestea frumoasă a țării în care ne dorim să creștem și să ne dezvoltăm împreună. Și dacă tot s-au adunat ne-om uita la viețile liceenilor așa cum erau pe vremuri.

Liceenii poate fi văzut la ora 14:30, sau altfel spus, dacă ai revăzut deja Amintirile din copilărie, ajungi tamai bine după prânz la filmul cu Oana Sîrbu și Ștefan Bănică Jr. care poartă un amor secret pentru cineva…ei, cine? Păi doar nu degeaba are Bănică melodia…”Și strigă Getaaa…”. Îți pare imposibilă această teorie conspiraționistă?

A mers simplu. Anormal de simplu. Sa facem cruce si sa spunem o rugaciune. Da. După atâta siropoșeală, am luat trandafirul de pe bancă și poți porni alături de Brigada Diverse la munte și la mare, că doar vremea ne ajută. Dar până să faci planurile de vacanță, la ora 16 și 30 de minuțele poți să ai parte de o adevărată aventură.

Dar nu suntem vedete să te influențăm cum îți faci tu planurile. „Cine ne recomanda? Famila.”, și nu doar a noastră, ia de mergi tu la părinții tăi și vezi ce zic, ar revedea filmul? Adevăr grăiesc, cu sufletul la gură ar spune răspicat un mare da.

„Cu sufletul la gura v-am asteptat, sa ne intrebati spre exemplu: Ce avem noi aici?” Ce să fie? Programul de sâmbătă.

Și dacă sâmbăta o ai ocupată, stai să vezi ce a mai pregătit Cinemaratonul.

Nu cred că există adult care să nu zâmbească la auzul melodiei despre Veronica, fată bună și frumoasă care vă așteaptă duminica la ora 13:00. Dacă ești matinal și reușești să te bucuri de această bijuterie cu motanul Dănilă, „Ești superb, pe onoarea mea!”.

Dacă ești mai dezorientat decât Veronica când a pornit-o după fragi și după mure și pesemne ca s-a rătăcit, poți sta liniștit, tot prin pădure umblii, dar poți ajunge la Dumbrava minunată pe la ora 15 să te revezi cu Lizuca și cu cățelul ei, Patrocle.

„–Să mergem, Patrocle, că altfel întârziem.”

Îndată ce soarele scapătă după culme, ai un Extemporal la Dirigenție de la care nu poți fi absent. Orele 16 și 30 de minuțele sunt fixate pentru revederea cu liceenii, dar nu uita… „Să știi că asta poate să facă oricine, nu e mare scofală.” accesul fiind gratuit, în limita locurilor disponibile.

Poate fi un om mai fericit decat cel care are tot ce își dorește? Da, un film de încheiere! După atâta destrăbălare este nevoie de un adevărat erou. Ce erou? Nu o avea el superputeri, dar este un erou al snoavelor populare românești.

Păcală vine să dea o lecție de viață începând cu ora 17:30. Nici prea devreme, nici prea târziu. Și dacă tot ne-am chefuit cu atâtea filme de colecție, apăi… Hai sa tragem o petrecere ca am auzit ca asa e obiceiul pe aici pe la noi și să vedem niște filme bune că petrecerea începe în weekend și s-o termina când vrei.

Vizionare plăcută și ție, și lui și ei. Distracție plăcută la toți trei.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.