Filme pe care să le urmărești de Blue Monday pe Netflix

Azi este celebra zi numită de cercetători „Blue Monday”. Câteva studii științifice au concluzionat că a treia zi de luni din Ianuarie este cea mai deprimantă și tristă zi din an. Absenteismul la locurile de muncă este ceva mai crescut în această zi, iar în această perioadă vacanțele din perioada sărbătorilor sunt deja amintiri îndepărtate. Psihologii au luat în calcul mai mulți factori, inclusiv faptul că toți oamenii urăsc ziua de luni în general. Această stare ar putea fi amplificată și de scăderea temperaturilor şi de o reducere a luminozităţii în această perioadă.

Dar chiar și așa, mulți aleg să încerce exact contrarul acestei zile și să fie cât mai veseli, sfidând astfel trendul.

Am ales pentru această ocazie câteva filme care merg bine cu aceasta idee de combatere a „Blue Monday”. Și unde pui că aceste filme le găsești pe Netflix, deci la un click distantă poți să vezi aceste filme online subtitrate, pe TV. Așadar, Stop being blue! și hai să ne destindem cu câteva filme care îți vor readuce zâmbetul pe buze.

 

Matilda
 

Te-ai gândi că poate ești puțin cam mare ca să vezi un film precum Matilda, însă magia filmului cuprinde pe oricine la orice vârstă. Avem în față un film despre o fetiță foarte inteligentă și deosebită care face parte dintr-o familie defectă. Matilda este mereu plăcut de urmărit pentru că reușește să celebreze magia interioară a fiecăruia dintre noi și ne binedispune.

Bad Boys II
 

Will Smith și Martin Lawrence au făcut o echipă explozivă în seria Bad Boys. Deşi ne întristează că Netflix a pus la dispoziție doar a doua parte a seriei, filmul este unul care te face cu siguranță să uiți de monotonie. Unde pui că noul film, Bad Boys for life, tocmai a intrat în cinema dupa 17 ani de la al doilea şi 25 de ani de la primul, așa că nu strică să te pregăteşti să intri în spiritul Bad Boys pentru că Mike Lowrey și Marcus Burnett se întorc cu aceeași energie cu care ne-a cucerit în primele două.

Ghostbusters
 

Ghostbusters este o altă serie care ne-a binedispus de-a lungul anilor şi ne-a ajutat să scăpăm de momentele monotone. Ne-a încurajat mereu să vedem dicolo de aparențe şi ne distrează cu fiecare ocazie. Şi această serie va avea o continuare în curând, una pe care realizatorii promit că o vom îndrăgi precum primele două. O rețetă care se păstrează fresh din 1984 până astăzi… clar te va distra.

13 Going On 30
 

Jennifer Garner interpretează rolul unei puştoaice care visează să devină adult… şi dorința i se îndeplineşte. Însă problemele de adult apar şi ele şi numai ideile ludice o vor scoate din bucluc. Comedia aceasta romantică este atât de adorabilă încât o revedem cu drag de cel puțin 2  ori pe an. Ne binedispune şi ne reaminteşte să gandim mereu lucrurile mai simplist. 

Dirty Dancing
 

Acesta este filmul meu de melacolie. Îl urmăresc aproape mereu când sunt tristă și apoi mă simt mai bine. Cred că l-am văzut deja de cel puțin 100 de ori. Am plâns, am râs, m-am îndrăgostit de Patrick Swayze. Selecția muzicală este amețitoare şi te face instant să dansezi oriunde şi oricând.

Now I’ve had the time of my life
No, I never felt like this before
Yes I swear it’s the truth
And I owe it all to you

Mamma Mia
 

Muzica celor de la ABBA este molipsitoare. Poate şi acesta este un motiv pentru care Mamma Mia este un film foarte îndrăgit. Actorii oferă o poveste deosebită şi bine închegată muzical. Un singur lucru l-aș adăuga: al doilea film e mai bine să îl vizionezi în altă zi, una cu soare.

Letters to Juliet
 

Ce faci când vrei să îți iei gândul de la ceva? Vezi un film care te motivează. Amanda Seyfried joacă în acest film rolul unei tinere care dă peste o provocare interesantă care îi solicită atenția. Încă de când am văzut prima dată acest film m-a cucerit și m-a făcut să visez cu ochii deschiși la o poveste plină de energie și romantism.

To All the Boys I’ve Loved Before
 

Sigur, nu este primul film de tipul „relație falsă” pe care îl întâlnim în ultimii ani, iar filmele cu adolescenți nu mai sunt de multă vreme  atractive în mod special pentru mine, însă am dat peste multe recomandări ale acestui film și am dorit să văd ce e cu el. L-am văzut chiar azi pe Netflix și am fost surprinsă plăcut de To All the Boys I’ve Loved Before. Dincolo de comedia romantică clasică, am fost încântată să descopăr felul în care eroina noastră își gestionează emoțiile și acest model mi-a deschis o nouă viziune a zilei de față. Am avut o zi excelentă și acest film mi-a ridicat moralul.

Stardust
 

O poveste fermecătoare și magică bazată pe romanul realizat de Neil Gaiman. Pulbere de stele ne poartă de cealaltă parte a Zidului, unde iarba este mai verde, magia este reală, vrăjitoarele sunt ființe comune și destinul își așteaptă eroii.

3 Idiots
 

Dacă acest film nu te scoate din tristețe atunci nu știu ce. Vei avea parte de 3 ore de film indian din noua generație de la Bollywood, una în care elementul central nu mai sunt dansurile colorate, ci acțiunea și scenariul bine conturate. 3 idiots este o comedie care te ține cu sufletul la gură și te motivează să iți dorești să evoluezi. O analiză a noilor filme indiene poți citi aici.

 

Care este favoritul tău? Ce filme ai mai adăuga în această listă?

One thought on “Filme pe care să le urmărești de Blue Monday pe Netflix

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.