Filmele și ciocolata: dragoste la prima vedere? + concurs – Încheiat

Încă #stămacasă, dar parcă e din ce în ce mai greu. Căutăm metode să ne ocupăm timpul și de multe ori eșuăm lamentabil. Oricum, se știe că avem o mulțime de filme bune de văzut, cu care nu putem da niciodată greș.

Eu sunt o mare iubitoare de dulciuri și am făcut tot posibilul să îmi unesc cele două mari pasiuni – filmele și ciocolata. Chiar dacă opțiunea noastră ar fi să mâncăm cioco în timp ce vizionăm o super peliculă (știu că și tu te gândeai la asta!), producătorii ne spun că se poate și altfel.

Unde pui că pofta de dulce ne-a dat târcoale și mai tare încât punem de un concurs dulce. Am găsit în tolba noastă un dvd nou-nouț (sigilat) cu filmul Le Chocolat – Ciocolată cu dragoste pe care îl punem la concurs.  În finalul articolului îți spunem despre regulament și cum poți intra în concurs.

Update! În urma extragerii castigatoarea concursului Câștigă un DVD cu filmul Chocolat – Ciocolată cu dragoste este Nicoară Diana. O vom contacta prin email în vederea intrării în posesia premiului.

Așadar, există filme ce au legătură cu ciocolata. Mai jos ți-am pregătit o serie cu cele mai bune și cunoscute filme din această categorie. Hai să vedem dacă titlul este singurul aliat de nădejde al ciocolatei sau și acțiunea îl urmează.

9 filme cu / despre ciocolată, ce te vor unge pe suflet

1. Willy Wonka and the Chocolate Factory

Apărut în anul 1973, filmul Willy Wonka and the Chocolate Factory este o adaptare a romanului lui Roald Dahl și un clasic atunci când ne gândim la ispita dulce. Nu e tocmai un reprezentant de top al filmelor de comedie, dar are momentele sale.

Charlie, un copil sărman, câștigă un bilet norocos ce îi oferă oportunitatea să viziteze fabrica de ciocolată împreună cu alți câțiva copii. Oare ce va descoperi acolo și prin ce peripeții va trece?

2. The Chocolate War

The Chocolate War (1988) este și el un film bazat pe o carte. Deși este vorba despre o poveste ce se petrece între liceeni, tematica nu este una atât de roz ca și în filmul anterior.

Elevul cel nou la o școală catolică strictă este hărțuit de o bandă formată din colegi să vândă ciocolată… Sună tipic și nu prea. Cert e că își merită numele: se declanșează războiul ciocolatei!

Îți dau numai o mică temă de gândire: ce se întâmplă când băiatul decide să se răzvrătească?

3. The Dark Side of Chocolate

Avem aici un film documentar interesant și nu chiar antic, fiind lansat în anul 2010.

În cazul în care titlul, The Dark Side of Chocolate, ți se pare misterios și te atrage ca un magnet, trebuie să te previn. Subiectul documentarului este unul delicat… Jurnaliștii Miki Mistrati și Robin Romano investighează cum industria ciocolatei din întreaga lume este finanțată de traficul cu copii.

4. Le Chocolat

Având la bază romanul lui Joanne Harris, Le Chocolat (2000) urmărește viața unei experte ciocolatiere. Aceasta, alături de fiica ei, o ia de la zero și deschide un magazin de ciocolată într-un mic sat francez.

Ciocolata este un punct central în acest film, unind personajele, creând dependențe și multe altele. Merită vizionat, deoarece la vremea lui a fost nominalizat pentru 5 mari premii cinefile și printre actorii săi remarcabili se numără nimeni altul decât Johnny Depp.

5. Charlie and the Chocolate Factory

Charlie and the Chocolate Factory nu este altceva decât o readaptare din 2005 pentru Willy Wonka and the Chocolate Factory.

Totuși, nu fii prea dezamăgit, căci se văd diferențele (și îmbunătățirile). Charlie și Fabrica de Ciocolată este filmul care prin efectele sale speciale fascinează noua generație. Așa că, nu ezita să îl folosești ca as din mânecă dacă ai nevoie de filme de copii reușite. Iar Johnny Depp dovedește clar cât de fan ciocolată este.

6. Like Water for Chocolate

Mexican la origine, Like Water for Chocolate (1992) are în prim plan cartea lui Laura Esqivuel ce dezvoltă iubirea imposibilă.

Tita este îndrăgostită de bărbatul ce, pentru a-i rămâne aproape, urmează să se căsătorească cu sora ei mai mare. Ce poate fi mai rău de atât? Îți spun eu: să le pregătească tortul de nuntă…

Ai în față o peliculă sentimentală, care pune în valoare sacrificiul din dragoste.

7. Milton Hershey: The Chocolate King

Milton Hershey a fost pentru ciocolată echivalentul lui Ford pentru mașini. Astfel, dacă ești un împătimit al delicatesei (mă declar vinovată!), ar fi mare păcat să nu arunci o privire asupra biografiei lui.

Cu toate că este un documentar vechi – 1995 – și poate cam lasă de dorit calitatea, vei fi garantat fermecat de povestea regelui ciocolatei.

8. Ciocolată cu alune

Să bată tobele: în continuare vorbim despre filme românești! Ciocolată cu alune nu este tocmai nou, apărând în plină glorie comunistă, mai exact anul 1978. După cum probabil bănuiești, este o dramă ce are legătură cu dăruirea unei ciocolate…

C.A.P.-urile sunt în competiție și un tânăr inginer este pus să aleagă între ele. Pentru a afla cum decurg lucrurile, nu va trebui să intri pe YouTube și să dai o raită printre filmele lui ca să îl găsești, am făcut-o eu pentru tine.

9. KANDY – ciocolată de lux cu gust de femeie

Tot în sfera filmelor românești online întâlnim și KANDY – ciocolată de lux cu gust de femeie. De data aceasta, avem parte de un film de scurt metraj relativ recent, dorind să facă senzație din 2014.

Sincer, eu nu am auzit de el până acum, dar trebuie să recunosc că mă uit foarte rar la TV. Oricum, pare o peliculă drăguță și se orientează spre viața de familie și trăirile unei femei ce jonglează cu casa, serviciul, prietenii și propriul suflet.

Deci, ți-ai completat lista filmelor pe care să le urmărești perioada aceasta online? Care te tentează cel mai mult? Unele au ceva vechime, însă încă sunt la modă între filmele online urmărite în 2020.

Tu alegi dacă faci maraton sau savurezi fiecare apariție în tihnă. Eu îți recomand doar să nu faci excese, pentru că ciocolata îngrașă… în orice formă ar fi ea!

….Și acum concursul cu multă ciocolată!

 

Câștigă un DVD cu filmul Chocolat - Ciocolată cu dragoste
 

Despre acest film am povestit mai sus și este unul dintre cele mai romantice filme. Ciocolata, afrodisiacul numărul 1, își joacă rolul bine în acest film romantic.

Pentru a participa la acest concurs trebuie să lași un comentariu în josul articolului cu o sugestie de subiect cinefil pe care să o abordăm în articolele viitoare. Poate este un gen de filme pe care ți-ai dori să le descoperi, sau poate ești curios ce părere avem despre vreun film anume. Poate ești interesat de liste, precum aceasta, dar pe altă tematică cinefilă, sau poate vrei să aprofundăm vreun film.

Vom căuta să abordăm pe cât posibil toate propunerile primite, însă numai o persoană va câștiga DVD-ul. Filmul este subtitrat în limba română.

Opțional, dacă dorești să citești articolele noastre viitoare, poți bifa căsuța Anunță-mă prin e-mail despre articolele noi. Atenție abonarea trebuie confirmată din email, deci verifică inbox-ul sau spam-ul. Vom folosi abonarea ca șansă suplimentară de intrare în concurs, întrucât în momentul în care abonarea este confirmată prin email noi primim o notificare și putem verifica o listă cu abonații.

Concursul se va sfârși în data de 31.05.2020, ora 23:59, se va organiza o tragere la sorți la care vor participa toate persoanele care au comentat în această postare de concurs.

Extragerea va fi anunțată pe Cinefilia.ro luni dimineață și vom trimite un email câștigătorului pentru a stabili intrarea în posesia DVD-ului.

Dispoziții generale

1. Organizatorul concursului este Cinefilia.ro.
2. Concursul se desfasoară exclusiv pe www.cinefilia.ro pentru participanți de peste 18 ani aflați pe teritoriul României.
3. Participarea la aceast concurs implică acceptarea și cunoașterea integrală, expresă și neechivocă a prezentului Regulament.
4. Pentru a fi considerați eligibili, participanții la concurs trebuie să aibă un cont de email valid care să fie asociat unei persoane reale prin care îl putem contacta dacă este câștigător.
5. Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica sau schimba prezentul regulament. În cazul în care regulamentul va suferi modificări, acest lucru va fi anunțat pe canalul oficial de comunicare, respectiv în cadrul postării acestui concurs.
6. Organizatorul are dreptul să facă publice comentariile pe care le consideră de interes pe pagina de Facebook Cinefilia, cât și în alte medii online.
7 . Nu stocăm sau folosim datele oferite decât în scopul concursului și acordării premiilor. Mai multe se pot citi și în Politica de Confidențialitate și Politica privind Fișierele de tip Cookie.

 

Dacă îți place cum scriu și vrei să afli ce îmi mai trece prin mintea asta colorată, te invit să „mă” citești: Be Special, Be You.

17 COMENTARII

  1. Mi-ai făcut o poftă de ciocolată…
    Frumoasă selecția ta. Cred că am văzut Le Chocolat, dar nu-mi aduc aminte de Jonny Deep.
    O selecție de filme cu destinații turistice ai? Sunt în căutare de „evadări” virtuale, până se dă liber la alea reale.

  2. la un asa subiect, obligatoriu trebuia sa apara filmul lui Gutierez Alea: Capsuni si ciocolata.

    Legat de noi teme, eu as incerca ori o selectie de productii post-apocaliptice/pandemii devastatoare ori, daca nu, pentru cei mai slabi psihic, filme foarte relaxante gen filme cu actiunea pe plaje exotice. Dar e doar o propunere.

    Si as mai dori sa vad discutii despre filme mai de autor, cu adevarat artistice dar care sa nu apartina monstrilor sacri. Ceva in genul recomandarii de la ciocolata sau un Saragossa Manuscript a lui Has ori, de ce nu, Leolo a lui Lauzon, ultima mea descoperire cu adevarat mare.
    La cat mai multe filme bune va doresc tuturor in aceasta perioada de stat acasa si holbat la televizor.

    • Multumim de sugestii. Am incercat sa evit pandemiile/postapocalipsele… desi imi plac filmele de acest tip. M-am gandit ca parca toata lumea se gandeste fix la ele. Noi incercam sa facem pe dos…. sa indulcim treaba… 🙂

    • Salut. As sugera un clasament all-time al filmelor istorice care ți (vi) s-au lipit de suflet. Sau al adaptarilor cinematografice după Stephen King (fiind cel mai ecranizat scriitor).
      Mă topesc după ciocolată :), nu atât de mult după vreun film care să o includă ca și subiect. Oricum sunt câteva pe care nu le-am văzut încă și aceasta e unul din scopurile oricărui top.
      Numai bine!

  3. Daca ar fi sa merg tot pe transa pandemiei, as spune ca iesirile in natura sunt cele mai vizate. Eu, sunt un pescar mai amator, asa ca mi-ar place sa aud vesti si despre ”Operatiunea Monstrul” (film care mi-a marcat oarecum obsesia pentru hobby) sau orice ar insemna o ecranizare cu si despre pescuit…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.