10 filme melancolice de dragoste ce completează perfect o seară de toamnă

O colegă de blog a observat că recenzia filmului After, pe care am scris-o în urmă cu câteva luni bune, este încă în topul căutărilor, realizând astfel că există mulți fani (poate fane mai degrabă) ale filmelor de dragoste.

De aceea, vin acum cu un articol pe gustul vostru, unul care vă va umple serile monotone de noiembrie. Lista cuprinde atât filme de dragoste adolescentină noi, cât și mai vechi, similare într-o oarecare măsură cu After, ce s-au făcut remarcate la un moment dat și e păcat să nu le urmărești.

Nu am mers la nimereală, ci am ales pelicule pe care eu le-am vizionat deja și știu că merită. Cu siguranță ele te vor face să te (re)îndrăgostești și să îți amintești cu drag de prima iubire.

Poate că următoarea listă va stârni ceva conflict între generații, însă am căutat să găsim filme relevante pentru toată lumea. Vom reveni pe această temă și cu alte recomandări.

Te avertizez: pentru unele dintre filmele prezentate mai jos trebuie să îți faci un stoc de șervețele. Până la urmă, cele mai emoționante filme de dragoste sunt și cele mai reușite, nu-i așa?

 

10 filme melancolice de dragoste ce completează perfect o seară de toamnă

 1. Everything, Everything (2017)

Maddy, o fată de 18 ani, a fost ținută întreaga ei viață în casă, ca într-un glob de cristal, datorită unei boli cumplite. Zilele trec la fel una după alta, cu studiile în fața calculatorului.

Oare ce se va întâmpla cu echilibrul fetei atunci când în casa de alături apare un băiat fermecător și interesant? E Oliver eroul care o va salva din turn?

 

 1. The Last Song (2010)

Apărut în 2010, când Miley Cyrus era încă o copilă, The Last Song e mai mult decât un simplu film de dragoste. El are în prim plan reconectarea prin muzică a unei fiice cu tatăl ei. Sunt momente profunde, dar frumoase, care îți pun existența într-o altă perspectivă.

Și totuși, asta nu e tot. Povestea de iubire e mai light, însă e acolo. Aici se aprinde scânteia dintre Miley și Liam Hemsworth, cea care se va transforma într-un adevărat foc de artificii mai târziu…

 

 1. To All The Boys I’ve Loved Before (2018) 

Nu vreau să plângi chiar la toate producțiile pe care ți le propun, deci uite una care îmbină de minune dragostea adolescentină cu comedia.

Viața Larei Jean se desfășoară normal, până când cele 5 scrisori scrise (şi ascunse într-o cutie) de-a lungul timpului băieților pentru care a avut sentimente ajung în mod surprinzător în mâinile acestora…

Mai simte oare fata ceva pentru vreunul dintre băieți? I se vor da planurile atent făcute peste cap? Și cine a trimis scrisorile buclucaşe? E o poveste spumoasă, ce te va purta înapoi la inocența adolescenței. Norocul tău e că e un film de dragoste pe care îl găsești pe Netflix și are și o continuare drăguță, To all the boys: Ps. I still love you.

 

 1. The Fault in Our Stars (2014) 

Dacă vrei să te uiți în special la filme de dragoste ce chiar merită văzute, The Fault in Our Stars nu poate lipsi de pe listă.

Hazel și Augustus se întâlnesc la un grup de sprijin pentru tinerii cu cancer și, în ciuda faptului că știu că suferă de boli necruțătoare, refuză să se lase învinși, dând voie sentimentelor dintre ei să se dezvolte. Vei învăța să te bucuri de fiecare zi de parcă ar fi ultima…

 

 1. Titanic (1997)

Încep cu întrebarea: de câte ori l-ai văzut? Titanic nu se va demoda niciodată și îți dezvăluie elemente noi de fiecare dată când te uiți din nou la el.

O bătrânică de 84 de ani îi povestește cu nostalgie nepoatei ei despre prima sa dragoste, care a fost pe cât de scurtă, pe atât de intensă. Cu toate că Titanicul s-a scufundat, amintirile şi iubirea au rămas… E imposibil să nu adori filmele de dragoste vechi, clasice, ca acesta.

 

 1. Cruel Intentions (1999)

Schimbăm registrul și ne îndreptăm în sfârșit spre ceva relativ asemănător cu After: Cruel Intentions. Și aici lucrurile se pun în mișcare din cauza unui pariu, de această dată între 2 frați vitregi (mama fetei s-a căsătorit cu tatăl băiatului).

Va reuși Sebastian să se culce cu fiica virgină a noului director al școlii și să câștige o noapte în patul lui Kathryn sau tehnicile lui de seducție vor da greș și își va pierde prețioasa mașină?

E un film apărut în 1999, însă eu l-am văzut recent și pot spune cu sinceritate că încă e de impact. De ce? Pentru că, în final, karma își face efectul.

 

 1. Twilight (2008–2012)

Ți se par fascinante filmele de dragoste, dar nu reziști nici în fața unei drame captivante? Twilight este fantasy-ul care unește aceste părți… și multe altele. Nu degeaba a făcut furori în urmă cu 10 ani.

În cazul în care nu ai văzut încă filmele seriei, este vremea să o faci, iar unele dintre ele se găsesc și pe Netflix. Vei afla că viața și moartea sunt relative, iar Bella și Edward îți vor demonstra că dragostea este cea mai puternică armă.

 

 1. A Walk To Remember (2002)

Nu cred că se poate să nu fi auzit măcar de filmul de dragoste trist ce practic a dat startul pe la începutul anilor 2000 poveștilor în care vreo boală cruntă stă în calea fericirii cuplurilor tinere.

Chiar dacă nu avem mereu parte de un happy end, cel mai mult contează drumul ce duce până acolo. Iar când un bad boy e reformat, lucrurile nu pot fi decât extrem de interesante…

Eram încă o copilă atunci când m-am uitat la A Walk To Remember și am plâns îngrozitor, considerând viața nedreaptă. Cu timpul am înțeles însă că o călătorie de scurtă durată și profundă este de departe mai plină de esență ca una până la adânci bătrâneți și plană.

 

 1. Midnight Sun (2018)

Printre filmele de dragoste mai noi, din 2018, regăsim și Midnight Sun. Merge pe același tipar cu A Walk To Remember și The Fault in Our Stars, fiind vorba despre o boală incurabilă.

Are oricum farmecul lui, deoarece prezintă o poveste de iubire sub clar de lună colorată de muzică. Te va face să meditezi la ce ai făcut până acum și ce va urma, cum ți-ai dori să trăiești ca apoi să rămâi o amintire dragă în inimile celor apropiați. Și acest film este pe Netflix.

 

10. Tres Metros Sobre El Cielo (2010)

Îți plac filmele de dragoste spaniole? Sau, mai bine zis, obișnuiai să te uiți pe vremuri la telenovele?

Indiferent dacă răspunzi sau nu afirmativ la întrebările de mai sus, îți recomand cu căldură Tres Metros Sobre El Cielo. Prima iubire nu iese neapărat bine, dar te formează ca om. Când mai e implicat în ecuație și un bad boy care îți lasă gura apă, se prevede a fi un film de dragoste dramatic de senzație.

 

 1. Bonus de la Andreea! Sweet November (2001)

Keanu Reeves și Charlize Theron oferă o poveste de dragoste emoționantă care a inspirat acest articol și pe care m-am bucurat să o revăd pe Netflix. De aceea am ales să postăm articolul chiar pe 1 noiembrie. Acest articol este “our November”. Povestea este una foarte romantică, despre un om care muncește prea mult și care trebuie să învețe să se bucure de lucrurile simple din viață și am citit că este bazată pe un alt film numit Sweet November din 1968 pe care trebuie neapărat să îl văd pentru că trailerul pare destul de interesant.

 

Nu spun că acestea sunt cele mai bune sau mai frumoase filme de dragoste, dar îți garantez că sunt filme de dragoste romantice ce te vor ajuta să te relaxezi și să ignori cel puțin pe perioada vizionării problemele cotidiene.

E timpul să îți reamintești că unde dragoste nu e, nimic nu e…

Dacă îți place cum scriu și vrei să afli ce îmi mai trece prin mintea asta colorată, te invit să „mă” citești: Be Special, Be You.

2 comentarii la „10 filme melancolice de dragoste ce completează perfect o seară de toamnă

 • noiembrie 3, 2019 la 8:33 am
  Permalink

  Vine Gică contra, valul ăsta de filme romantice adolescentine în care unul e musai să fie bolnav incurabil deja devine penibil pentru că-s toate la fel și nu se mai sinchisesc să ne aducă și o poveste bună, crezând că este suficientă boala unuia dintre ei pentru a ne emoționa. În ultimii ani numai filme din astea în care ba el moare, ba ea e pe ducă, The fault in our stars, Five feet apart, Then came you, Me and Earl and the dying girl, Now is good, Everything, everything, Restless, Me before you. Și astea sunt doar de după 2010. Dar oamenii sănătoși nu se mai iubesc?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.