Filme despre lumea presei – Ediția sweet

Este 3 mai și pentru mulți astăzi se sărbătorește Ziua Mondială a Libertății Presei. Așa cum îți povesteam mai demult despre iubirea mea, radioul, și cum m-au influențat filmele care descriu lumea radoului, azi îți propun o listă cu filme despre jurnalism. Aceste filme sunt plasate în lumea presei și abordează diverse aspecte, probleme sau felii de viață din lumea jurnaliștilor.

Zilele acestea stăm încă în casă, iar starea noastră generală este deja monotonă, așa că am decis să aleg pentru tine acele filme ceva mai vesele din lumea presei. Am ales comedii în special de această dată, însă vom veni și cu o listă de filme ceva mai serioase despre jurnaliști. Astăzi însă, cred că tot ce avem nevoie este să ne mai amuzăm puțin, să ne mai destresăm.

Așadar, iată 10 comedii care abordează subiectul Jurnalism.

Almost Famous (2000)

Adolescentul William Miller reușește să îi convingă pe cei de la revista Rolling Stone că este un jurnalist muzical cu experiență și este trimis în turneu pentru a realiza un material despre o trupă rock. Drumul inițiatic pe care pornește este unul presărat în mod clasic cu “sex, drugs & rock`n roll”, dar cel mai important este că el va învăța la final ce înseamnă să fie un jurnalist muzical și care este realitatea de dincolo de scenă. Almost Famous este o declarație de dragoste față de muzica rock. Muzica este cea care sudează acest film, iar interesant este că însuși regizorul a scris o parte dintre melodii împreună cu soția sa în luna de miere, cu 15 ani înainte să se gândească la acest film. Almost Famous este bazat vag pe experiența scriitorului și regizorului Cameron Crowe.

 

Morning Glory (2010)

Deși titlul acestui film îi duce pe mulți cu gândul la cu totul altceva, Morning Glory este un film despre o emisiune tv de tip matinal. Becky este o tânără producătoare în căutarea unei șanse de a-și dovedi profesionalismul. I se dă pe mână emisiunea “Daybreak”, un show matinal local aflat pe ultimul loc ca audiență. Cea mai mare provocare este să reușească să readucă emisiunea la liman și să reusească acest lucru cu ajutorul unui prezentator veteran, interpretat de Harrison Ford, care considera că a lucra la un matinal este sub demnitatea lui. Filmul reusește să te înveselească și îți oferă  parte din lumea interesantă a emisiunilor de tip matinal.

Never Been Kissed (1999)

Drew Barrymore interpretează un rol excepțional al unei jurnaliste aflate sub acoperire într-un liceu. O felie de viață scrisă dintr-o perspectivă complet diferită ți se va părea cu siguranță interesantă.

Bruce Almighty (2003)

Un prezentator tv primește oportunitatea de a fi Dumnezeu pentru o zi. Jim Carrey este pe val în acest film și comedia este la ea acasă. Deși se depărtează puțin de etica jurnalistică, filmul are un concept interesant și va fi distractiv. Unde pui ca există și o continuare, Evan Almighty.

Down With Love (2003)

O poveste  fascinanta despre feminism dar făcută într-un mod ceva mai puțin ostentativ precum se practică în zilele noastre. Filmul are acel vibe al anilor `60 care este cu totul palpitant. O carte irezistibilă și articole absolut savuroase… intrigă cu final neasteptat… o să fie distractiv.

Superman (1978)

Toate filmele cu Superman sunt faine, însă acesta este cel care îl scoate pe Clark Kent cel mai în relief ca jurnalist. Iar Lois Lane are o interpretare interesantă prin care arată felul în care presa are puterea de a contura imaginea unei persoane.

The Devil Wears Prada (2006)

Unul dintre cele mai celebre filme despre modă și publicații, Diavolul se îmbracă de la Prada le are în rlurile principale pe Anne Hathaway și Meryl Streep care ne oferă o interpretare de zile mari. Deși are tendința de a părea că prmovează superficialitatea din lumea modei, filmul este de fapt o declarație pentru integritate în fața succesului.

Anchorman: The Legend of Ron Burgundy (2004)

Will Ferrell este ridicol, ca de obicei, și în acest film, însă estetica anilor ’70 are farmecul ei și distracia este la ea acasă. O continuare la fel de comedică a apărut în 2013.

Spider-Man (2002)

Alt supererou care are legatura cu presa este Spider-Man. Și unde pui că prbabil cel mai cunoscut editor este mai mult ca sigur J. Jonah Jameson. Tobey Maguire este de departe cel mai apreciat Peter Parker, iar seria care a debutat în 2002 este una reușită. Iar J. Jonah Jameson a reapărut în peisaj cu un scandal de proporții în Spiderman: Far from Home din 2019… deci ne aștepăm la orice.

Confessions of a Shopaholic (2009)

Unul dintre comediile mele favorite cu jurnaliști. Știu… pare ușor ieșit din context, însă filmul nu mi se pare departe de The devil wears Prada, iar The girl with the green scarf este un simbol.

Acestea sunt 10 filme de comedie care implică lumea jurnaliștilor. Cu următoarea ocazie vom aprofunda subiectul analizând liste ale unor filme ceva mai serioase pe această temă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.