Filmul – o pasiune si mulți prieteni

Cinefilia face un an! Când a trecut, frate?! Am să încerc să înțeleg asta în cele ce urmează. Buna, cinefililor! Sunt Dorin si recenzez filme pe canalul meu de Youtube!

Mă întrebam când a trecut un an de când copii ăștia pasionați de film, Doru si Andreea, îmi spuneau cu lumini mândre în ochi că proiectul sufletului lor se va lansa pe 28 decembrie, de ziua cinematografiei!

Îi cunoscusem întâi din vedere, apoi direct, la vizionările pentru presă ale diferiților distribuitori de film.

Aflasem de la ei că una din pasiunile ce-i adusese împreună era aceea pentru Dr. Who. Tot de la ei știu că au o colecție impresionantă de DVD-uri (peste 1300 de titluri!)

I-am cunoscut într-o perioadă în care am cunoscut, datorita filmelor, pe Emil, Angela, Vlad, Michaela sau Marcel. Care sunt numele lor de familie? Nu contează, ce știu e că suntem toți virusați iremediabil de microbul filmului.

Avem această pasiune comună, și am văzut probabil zeci sau sute de filme în aceleași săli de cinematograf pline cu alții ca noi de când ne știm!

Am văzut filme mai bune sau mai slabe, am avut parte de capodopere sau kitsch-uri, ne-am minunat împreună unde a ajuns performanța cinematografică și am discutat aprins detalii pe care doar ochi ca ai noștri, deprinși cu amănunte cinefile le puteau vedea.

Avem gusturi comune și avem păreri diferite despre filme câteodată. Ce e important e că le iubim poate cu aceeași intensitate și că ne pasă de ele.

Eu am început sa scriu recenzii în februarie 2011 si am trecut la video tot in februarie, dar 2017, cu o recenzie la Saroo/Lion, care acum îmi pare groaznică, dar pe care am să o las online pentru a-mi aminti de unde vin.

Ei au lansat acum un an Cinefilia și eu îi aștept pe „câmpul de luptă” al părerilor filmate pentru ca, hey, video = future!

Iar ei vor veni, pentru că știu că vor să facă ceva trainic din munca lor si ca au o comunitate frumoasa pe care au arătat că știu să o crească și să o informeze.

Au pasiune, au scriitură și au și cititori! Bravo lor!

Au un post pe care cred ca numai eu l-am share-uit la vreo 10 oameni (În ce ordine să vezi filmele Marvel înainte de Avengers: Endgame)!

Sunt aplicați, sunt dedicați și nu lipsesc de la niciun eveniment pe care scrie „cinema” în București și în țară!

Sunt cinefili și sunt îndrăgostiți de pasiunea lor!

Sunt Andreea și Doru și de un an sunt Cinefilia!

Bravo vouă, oameni buni! Să ne urăm de bine și peste 100 de ani!

“Eu sunt Dorin și vă mulțumesc că ați rămas până acum cu mine, la revedere!” 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.