Gata cu joaca: începe Game of Thrones – ultimul sezon

După ani întregi în care ai trecut cu sufletul la gură prin întâmplări fantastice cu personajele tale preferate și o lungă așteptare ca frenezia să continue, poți respira liniștit: Game of Thrones, ultimul sezon, e aici!

Înainte de a ne arunca în vâltoarea finalului apoteotic al poveştii, hai să facem o mică recapitulare a acesteia, să ne amintim cum a intrat acest uragan plin de haos și emoție în viețile noastre.

Dacă faci parte dintre puținii oameni de pe Pământ care nu au văzut nici măcar un episod din serialul momentului, acum poți să îți dai seama ce ai pierdut și apoi să îi dai șansa de a te cuceri iremediabil. Te asigur că o va face, numai să îi dai ocazia.

Serialul Game of Thrones urmărește povestea seriei de cărți Cântec de gheață și foc, scrisă de George R. R. Martin și apărută în anul 1996. Seria a fost tradusă în limba română 11 ani mai târziu, parcă știind că după alți 4 ani (în 2011) va fi difuzat serialul de senzație.

Astfel, la data de 17 aprilie 2011 au primit americanii cu brațele deschise lumea conturată de George R. R. Martin și în următoarea zi aveam deja Game of Thrones în română. Lucrurile s-au mișcat repede și bine au făcut, pentru că ineditul serial a prins extraordinar la public.

Aventurile lui se centrează asupra Tronului de Fier și a celor 7 familii – regate, remarcându-se dintre acestea Lannister, Stark și Baratheon.

Regele ținutului Westeros, Robert Baratheon, îi face oferta de a-i deveni sfetnic lui Eddard Stark. Acesta din urmă bănuiește că cel de dinaintea lui a fost asasinat, motiv pentru care acceptă propunerea. Evident, scopul este acela de a investiga moartea suspectă. Cei din neamul Lannister vor tronul cu orice preț și fac tot ce se poate pentru a pune mâna pe el.

Dincolo de mare îi găsim pe Daenerys și Viserys Targaryen, ultimii rămași din linia lor de sânge datorită familiilor menționate mai sus. Și așa ia naștere întreaga nebunie…

Game of Thrones are personaje din belșug, cel mai cunoscut fiind prin glumele de pe internet Jon Snow. Cât despre distribuție, întâlnim în Game of Thrones actori precum Sean Bean (Eddard Stark), Nikolaj Coster-Waldau (Ser Jaime Lannister) și Emilia Clarke (Daenerys Targaryen).

Referitor la bani, Game of Thrones are încasări uriașe, luând în considerare că cel mai recent sezon a avut o audiență de peste 10 milioane de telespectatori numai în Statele Unite ale Americii. Deci, degeaba provoacă Game of Thrones păreri controversate, căci cifrele vorbesc de la sine. Succesul e răsunător.

Game of Thrones de până la sezonul 7 ne-a făcut să vrem mai mult, dar ne-a ținut în suspans 2 ani de zile. A fost un adevărat chin, însă în sfârșit putem spune că se încheie curând.

În cazul în care te întrebi despre Game of Thrones când apare, să știi că mai trebuie să ai răbdare doar o perioadă foarte scurtă de timp. Aruncă o privire asupra trailerului de mai jos și imediat sub el vei afla data magică, cea pe care ar fi bine să o treci în calendar pentru a nu-ți face alte planuri.

Ceasul ticăie, așadar, deoarece pe data de 14 aprilie – 15 în România – apare Game of Thrones – noul (şi ultimul) sezon. Nu știu sigur care e părerea ta, însă eu, ca toți ceilalți fani extaziați, număr zilele şi orele până ce serialul va fi difuzat din nou la HBO și HBO GO.

Se spune că așteptarea aceasta îndelungată merită cu prisosință, fiindcă Game of Thrones sezonul 8 se vrea a fi memorabil din toate punctele de vedere. Bătălia de la finalul serialului a fost filmată în 55 de zile, spre deosebire de cele 26 de zile cât au durat filmările pentru Battle of the Bastards din sezonul 6.

De această dată, toți eroii serialului vor lupta împreună la Winterfell, împotriva Regelui Nopții. Vom avea parte de aproximativ 90 de minute de luptă pe cinste, conform actorilor ce s-au plâns de condițiile grele în care s-au desfășurat filmările.

Cinemagia îl citează pe actorul Iain Glen, cel care interpretează rolul lui Ser Jonah Mormont, astfel: “A fost cea mai neplăcută experienţă de la filmările serialului. Un fel de test, unul îngrozitor. Ajungeam să ne culcăm abia pe la şapte dimineaţa, iar când ne trezeam eram atât de terminaţi încât nu puteam face nimic. Apoi o luam de la capăt”.

Sper că nu ai dubii legate de grandoarea ultimului sezon. Crede-mă că nu te va dezamăgi și vei fi cu totul absorbit în poveste… exact ca și până acum.

E greu să te gândești că se termină un serial care ți-a ajuns direct în inimă, dar, nu îți face griji, ai oricând posibilitatea să achiziționezi cu Game of Thrones tot felul de figurine ce reprezintă personajele mult îndrăgite.

În plus, se anunță apariția unui nou serial, unul a cărui acțiune are loc cu 1000 de ani înainte de evenimentele din epicul nostru serial cu săbii și legături scandaloase. Naomi Watts și Josh Whitehouse se numără printre actorii acestuia, iar S. J. Clarkson se va ocupa de apariția episodului pilot.

Până atunci, îți doresc seri relaxante (pe cât posibil) în fața televizorului și vizionare plăcută a Game of Thrones, ultimul sezon!

 

Dacă îți place cum scriu și vrei să afli ce îmi mai trece prin mintea asta colorată, te invit să „mă” citești: Be Special, Be You.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.