Globurile de Aur 2020 – Câștigători

Globurile de Aur 2020 reprezintă prima decernare de premii cinefile din an și cea care dă startul și tonul următoarelor premii importante din industrie.

Cele mai multe nominalizări a avut Marriage Story cu șase astfel de mențiuni. Apoi, cu cinci nominalizări avem: The Irishman și Once Upon a Time in Hollywood, iar cu 4 nominalizări Joker și The Two Popes. Trei nominalizări au primit: 1917, Knives Out, Parasite și Rocketman

Marii câștigătorii ai serii sunt: Once Upon a Time in Hollywood cu trei premii, iar 1917, Joker și Rocketman au câștigat câte 2 premii.

La capitolul seriale TV, Chernobyl, The Crown și Unbelievable s-au bucurat de câte patru nominalizări, iar Succession, Fleabag și Chernobyl au reușit fiecare să câștige 2 premii.

Netflix și HBO sunt rețelele care au avut cele mai multe filme nominalizate la Globurile de Aur 2020, 17 și, respectiv, 15 producții.

Tom Hanks și Ellen DeGeneres au primit cele două premii de onoare pentru contribuția în lumea filmului (premiul Cecil B. DeMille) și resprectiv cea în lumea shobizz-ului (premiul Carol Burnett)

Gala Globurilor de Aur a avut loc azi-noapte în Beverly Hills, California. Iată câștigătorii de la Globurile de Aur 2020:

Cel mai bun film - Dramă:
 “The Irishman”
 “Joker”
 “Marriage Story”
 “The Two Popes”
 “1917”
Cel mai bun film - Comedie sau Musical:
 “Once Upon a Time in Hollywood”
  “Dolemite Is My Name”
  “Jojo Rabbit”
  “Knives Out”
  “Rocketman”
Cel mai bun actor în rol principal - Dramă:
  Christian Bale, “Ford v Ferrari”
  Antonio Banderas, “Pain and Glory”
  Adam Driver, “Marriage Story”
 Joaquin Phoenix, “Joker”
  Jonathan Pryce, “The Two Popes”
Cea mai bună actriță în rol principal- Dramă:
  Cynthia Erivo, “Harriet”
  Scarlett Johansson, “Marriage Story”
 Renée Zellweger, “Judy”
  Saoirse Ronan, “Little Women”
  Charlize Theron, “Bombshell”
Cel mai bun actor în rol principal - Comedie sau Musical:
  Daniel Craig, “Knives Out”