Goana după un sărut, Seiya pune ochii pe Usagi

Pe 30 iulie este ziua de naștere a lui Seiya Kou un personaj îndrăgit din seria Sailor Moon pe care îl cunoaștem și drept Sailor Star Fighter. Sailor Moon este un serial al copilăriei și chiar dacă ești băiat sau fată este imposibil să nu fi auzit de el sau să nu fi văzut un episod. Este acel anime care a deschis apetitul pentru acest gen de seriale multora dintre noi și a cunoscut un mare fanbase atât în străinătate, cât și în România. Cea mai recentă comunitate din România, un fanclub Sailor Moon România este grupul de Facebook Sailor Moon România Grup Oficial.

Pentru că acest articol face parte din o serie foarte lungă de articole care analizează acest anime, îți recomandăm să urmărești întreaga colecție de articole pe tagul Sailor Moon sau să te abonezi la articolele noastre. Fiecare personaj va avea dedicat un articol special și vei avea parte de o mulțime de alte articole care dezbat universul Sailor Moon.

Mă simt obligat să îți atrag atenția de la început că unele elemente din acest articol ar putea fi considerate spoilere dacă nu ai văzut anime-ul. Voi încerca să fiu gentil, însă unele lucruri vor fi dificil de ascuns.

Seiya Kou este un personaj mai puțin cunoscut dar, nu lipsit de importanță. El apare în ultimul sezon al anime-ului din anii ’90. Cum în serie nu apar foarte mulți eroi bărbați, este lesne că dacă voiam să facem parte din jocul din fața blocului și Mascatul în frac era luat, Seya era un rol de luat în calcul. TVR-ul a difuzat și acest sezon în anii ’90 și, deși au încercat să păsteze serialul cât mai necenzurat, mici ajustări au fost necesare pentru a nu supăra publicul ieșit cu puțin timp în urmă de sub umbra „marelui urs”.

Dacă ai citit manga și ai urmărit puțin declarațiile autoarei, Naoko Takeuchi a spus că toate luptătoarele Sailor sunt femei. Prin urmare Sailor Stars sunt femei. Anime-ul a portretizat Sailor Stars ca femei, însă, atunci când erau îmbrăcați în civili, Trei Lumini erau toți băieți. La noi au fost declarați băieți, iar exprimarea în cazul Trei Lumini era confuză și ambiguă tocmai pentru a nu trezi aversiuni. Deși știu că este fată, în memoria colectivă îmi vine să mă adresez tot cu „el”, așa că articolul se va continua în aceeași adresare. Iar ca să ne distrăm puțin, iată o bandă desenată care imaginează strategia celor Trei Lumini când au ajuns pe Pământ.

Seiya Kou
 

Data nașterii: 30 iulie
Vârstă: 16
Zodie: Leu
Grupă de sânge: A
Ocupație: Elev și vedetă
Gen: Femeie (deghizată în bărbat)
Pasiuni: Culoarea roșie, rubinele, hamburgerii, educația fizică, football-ul american, Usagi Tsukino
Urăște: Literatura

 

 Seiya Kou este membrul grupului muzical Trei Lumini. Numele său este identitatea civilă a lui Sailor Star Fighter, însă ajungem și la partea asta. El este student al liceului public Juban, liceu unde studiază și Usagi, Ami, Makoto și Minako. Colegii lui de trupă sunt Yaten Kou și Taiki Kou, despre care vom afla că sunt Sailor Star Healer și Sailor Star Maker. Au venit pe Pământ de pe planeta Kinmoku în căutarea prințesei Kakyuu, echivalentul prințesei Serenity a noastre. Pentru a atrage mai ușor fetele și pentru a transmite mesajul de dincolo de muzica lor și a găsi prințesa, cele trei luptătoare s-au deghizat în băieți și sunt foarte populari prin statutul lor de vedete.

În cadrul trupei, Seiya este vocalist principal, cântă la chitară și compune versurile pieselor, însă a fost zărit bătând tobele cu agresivitate pentru că își făcea griji că prințesa nu îi va auzi oricât de populari vor fi.

Naoko Takeuchi spune despre Seiya că este o combinație între o jumătate de Mamoru și una de Haruka. Este un personaj axat pe sine și are un temperament vulcanic… ceea ce nu este suprinzător pentru o persoană din zodia Leu. Cu toate acestea, este foarte dedicat misiunii sale și prințesei pe care o caută.

În anime, Seiya are o personalitate jucăușă. El este copilăros și pus pe șotii. Are tendința de a fi arogant, cel puțin la suprafață și are în general încredere în puterile sale.

Seiya devine un jucător valoros pentru echipa de football american a liceului și este un bun atlet, depășind chiar performanțele anterioare ale lui Haruka. Se comportă copilăros și îi place să își afișeze public abilitățiile sportive.

Cu toate acestea, Seiya are momente în care este cu gândul la misiune și demonstrează cu ușurință pasiunea și devotamentul. Chiar dacă ceilalți doi coechipieri nu au fost de acord să lucreze împreună cu Sailor Moon și prietenii ei, Seiya încearcă să coopereze în paralel cu eforturile lui de a o seduce pe Usagi de care se atașează romantic.

Cu fiecare tentativă de a se apropia de ea, Usagi îi atrage atenția că ea are deja un iubit. Comparativ cu Mamoru care se intersecta accidental cu Usagi pe stradă, Seiya iese din rutină, din zona sa de confort și din drumul uzual, special pentru a se întâlni cu cea de care este atras.

Te întrebi dacă Seiya ajunge să o sărute pe Usagi, nu? Sau dacă ies împreună?

Seiya îi spune lui Usagi „odango”, exact așa cum îi spunea și Mamoru, iar acest lucru o enervează. Cei doi vor ieși o dată la un „date” la un parc de distracții. Seiya încearcă să îi transmită indirect sentimentele sale atunci când îi spune „Îmi place lumina ta”.

Din 1996 fanii Sailor Moon au dezbătut dacă Usagi ar trebui să rămână cu Mamoru sau să îl aleagă pe Seiya. Cu o personalitate mai abordabilă și cu un aspect similar cu Mamoru, părul negru și aceeași culoare a ochilor, este ușor de înțeles cum o astfel de dezbatere ar putea fi luată în considerare.

Ei bine, Seiya o și sarută pe obraz la un moment dat… și cam atât. La un moment dat realizează că iubirea lui Usagi pentru Mamoru este una specială, mai ales după ce reușește să o facă să plângă atunci când aruncă cu un trandafir roșu exact precum Mascatul în frac.

Seiya o întreabă pe Usagi dacă el nu este destul pentru a umple golul din viața ei. Îi mărturisește dragostea și, înțelegând că este o iubire unidirecțională, îi urează să se reunească în curând cu iubitul ei.

Seiya are ochii albaștrii și păr lung până la șold de culoarea penei de corb pe care îl poartă legat într-o coadă de cal joasă. Ca vocalist principal al trupei Trei Lumini, Seiya este apare des purtând un sacou roșu, formal, cu o cămașă de un albastru marinăresc pe dedesubt, o cravată lungă galbenă, pantaloni roșii, pantofi negrii. Imaginea de tip cool este completată de cerceii de argint cu formă de semilună. De multe ori, în timpul concertelor, el ține în mână un trandafir roșu.

Știai că numele „Seiya Kou” înseamnă lumina câmpului de stele?

Sailor Star Fighter
 

 

Ca Sailor Star Fighter, perspectiva aspectului se schimbă din bărbat în femeie.

Uniforma de luptă, identică cu ceilalți Starlights este un ansamblu negru din două piese, un top gen bikini și pantaloni scurți. Sailor Star Fighter poartă cizme lungi peste genunchi și mânuși lungi peste coate, o tiara aurie, curea cu mărgele și cercei cu stele aurii. Culoarea secundară a costumului este albastrul deschis. Sailor Star Fighter poartă și un chocker de culoare albastru deschis și bandane pe partea superioară a brațelor.

Cu toate că Taiki și Yaten menționează că Seiya face urât când pierde, după ce Luptătorii Sailor Starlights urmăresc confruntarea dintre Prințesa Serenity și Galaxia, în finalul episodului, după ce Galaxia a fost vindecată, Seiya dorește ca Usagi să fie fericită și îi spune lui Mamoru să o protejeze.

Relația dintre Sailor Star Fighter și Prințesa Kakyuu este destul de ambiguă. În anime, atunci când visează cu ochii deschiși la planeta sa natală, îi apare în minte imaginea prințesei sale care se suprapune cu figura lui Usagi, la fel cum Usagi a suprapus mental imaginea lui Seiya cu cea a lui Mamoru în alte episoade. Totuși, se sugerează că Seiya este fascinat de prințesa și este atras de lumina ei.

Scenele luptelor sunt fascinante. Iată ce spune Seya atunci cănd se transformă (traduceri TVR): Putere Stea Luptător, crează-mă!. După ce se termină transformarea: Sailor Lumini de stea, in scena! Atacul lui este: Stea Laser. Țin să mulțumesc celor care au purtat discuțiile pe forumul Softpedia acum mulți ani și au pus o mulțime de lucruri cap la cap cu privire la acest anime al copilăriei. Datorită lor am reușit să revăd Sailor Moon dublat în română și cu ajutorul lor s-au creat primele subtitrari în română pentru Sailor Moon.

Sunt sigur că toate fetele salivau după Seiya. Aparent un bărbat frumos, aranjat, cu cariera de vedetă și abordabil.

Multe femei caută și astăzi un astfel de bărbat. Altele l-au găsit…

Sunt o mulțime de lucruri de povestit și cu dificultate m-am abținut să nu intru în detalii și să nu ofer prea multe spoilere. Pe parcursul următorului an plănuim să analizăm fiecare personaj în câte un articol distinct, dar și să oferim analize a diferite fenomene sau abordări din universul Sailor Moon.

Îți recomandăm să urmărești întreaga colecție de articole pe tagul Sailor Moon sau să te abonezi la articolele noastre.

Proiectul în care ne-am înhămat este unul destul de mare și poate chiar puțin îndrăzneț. Nu ne dorim să scriem informațiile ca pe wikipedia, ci să oferim o abordare cât mai personală, documentată temeinic, adaptată la experienta noastră ca fani ai seriei difuzate în România.

De aceea, dacă îți place să scrii și te tentează să ne dai o mână de ajutor cu vreun articol, dă-ne de veste. Nu-ți face griji dacă te temi că nu te pricepi atât de bine la scris pentru că suntem alături de tine.

Dacă ai întrebări despre serie sau idei de subiecte de abordat mai pe larg, lasă-ne mesajul tău în comentarii. Noi avem o listă de subiecte, însă în funcție de mesajele cititorilor putem grăbi apariția unui articol și vom ține cont de sugestiile tale.

Care este momentul tău favorit cu Seiya/Sailor Star Fighter?

One thought on “Goana după un sărut, Seiya pune ochii pe Usagi

  • ianuarie 13, 2021 la 9:45 pm
    Legătură permanentă

    Cel mai mult mi-a plăcut de Sailor Saturn. Nu știu de ce mă regăsesc în Sailor Saturn.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.