Ia-ți papornița, prazul și hai la Caravana filmului românesc în Pitești

– Domnule Patraulea, am vrea să schimbăm două vorbe!

– Poftiți, poftiți!

– Tovarășul Maior, am descoperit că piteștenii vor avea parte de trei zile cinefile aranjate cu un program dedicat unor mari și îndrăgiți actori, care au realizat roluri memorabile în celebre filme de comedie clasică.

– Invitați și colegi, aceste filme nu se aseamănă producțiilor contemporane!

Cu siguranță cei care nu au cum să ajungă între 10 și 12 septembrie la Grădina din Vară din Pitești își spun: “Căpșună, hai că nu-i a bună!”.

Norocoșii vor putea să urmărească pentru prima dată sau să își amintească cu nostalgie celebra partidă de pescuit, cu Toma Caragiu, Octavian Cotescu şi Marin Moraru din filmul Operaţiunea Monstrul (regia Manole Marcus).

Ilarul trio de mărunţi infractori: Gogu Steriade (Dem Rădulescu), Trandafir (Puiu Călinescu) şi Patraulea (Jean Constantin) din celebra serie BD – Brigada Diverse va fi prezentă pe marile ecrane și decât să plănuiești ceva ce poate fi un eșec, mai bine îți scoți partenera la film.

Doar nu dorești să îți servească replica “Gogule dacă îmi strici și seara asta nu mai dai ochii cu mine!”

Programul proiecțiilor începe joi, 10 septembrie, de la ora 20.00, cu filmul „Nea Mărin miliardar” regizat de Sergiu Nicolaescu, după un scenariu scris de Vintilă Corbul, Eugen Burada şi Amza Pellea. Potrivit unui unui clasament realizat, în 2006, de către Uniunea Autorilor și Realizatorilor de film din România, „Nea Mărin miliardar” se află pe primul loc în topul celor mai vizionate filme românești din toate timpurile. Alături de Amza Pellea, mai pot fi văzuți Draga Olteanu Matei, Jean Constantin, Ştefan Mihăilescu Brăila, Sebastian Papaiani și Stela Popescu.

Vineri, 11 septembrie, de la ora 20.00, pot fi urmărite aventurile personajelor interpretate de Toma Caragiu, Dem Rădulescu, Puiu Călinescu, Jean Constantin, Sebastian Papaiani în „Brigada Diverse în alertă” (regia: Mircea Drăgan).

Programul se încheie sâmbătă 12 septembrie, tot de la ora 20.00, cu filmul „Operațiunea Monstrul”, avându-i ca protagoniști pe Toma Caragiu, Octavian Cotescu, Marin Moraru și Ovidiu Schumacher.

Organizatorii „Caravanei filmului românesc”, vă asteaptă cu frumoase filme româneşti şi cu intrarea liberă, rugându-vă să respectați măsurile impuse pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2!

Noi, care cunoaștem filmele, suntem siguri că vă veți delecta enorm, mult mai mult decât necesar pentru modestele necesități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.