Iarna vine cu baloane roșii! Horror + concurs aniversar

Iarna vine cu pași rapizi. Afară se întunecă din ce în ce mai devreme. Parcă ieri erai afară la ora 18 și era luminat ca pe stadion. Vin ploi, burniță și în curând ninsori se aștern peste tot prin țară. Frigul te cuprinde. Ai fost afară doar 5 minute, dar frigul te-a pătruns de parcă ai stat ore întregi în tricou și pantaloni scurți. Dintr-un colț întunecat se aud sunete ciudate. Un balon roșu se ridică încet din acel colț și se ridică deasupra blocului pe lângă balcoanele luminate. Am mai scris despre modul subtil în care claunul Pennywise își făcea simțită prezența, dar acest articol nu este despre el, acest articol este despre încă un gen de filme. Despre acest gen de film vreau să îți vorbesc astăzi, horrorul, prietenul nostru cel vechi prezent de la primele coșmaruri ale copilăriei.

Nu știu dacă ai observat până acum, dar aproape la fiecare gen de film am încercat să îți oferim și primul film realizat din genul respectiv.

Pentru filmele Horror, a fost filmul din 1896 Le Manoir du Diable / The House of the Devil regizat de Georges Méliès care se axează pe o apariție a lui Mephisto într-un stil Dracula.

 

Filmele horror au în general ca subiect o apariție sau o intervenție a unei forțe malefice, eveniment sau personaj din viața de zi cu zi. Printre elementele horror se enumeră stafii, vampiri, vârcolaci, vrăjitoare, culte, magie neagră, demoni, posesie demonică, satanism și diavolul, monștrii, mumii, extratereștrii, zombie, distopii sau lumi apocaliptice, copii cu probleme, tortura, canibalism, forțe ale naturii, clauni malefici, psihopați și criminali în serie.

Filmele horror reușesc să te sperie și să te la nivel subconștient să te detensioneze din problemele, grijile și gândurile care îți fac viața mai grea.

Horrorul este genul de film dezbătut astăzi și prezent în concursul nostru aniversar. Este al șaptelea articol de concurs dintre cele 24 despre care poți citi în articolul nostru de CONCURS și unde poți descoperi toate articolele cuprinse în acest proiect.

Concursul cinefilia constă în 24 de probe care apar între 1 și 24 decembrie, și la care te poți înscrie până pe 31 decembrie, ora 23:59. Fiecare dintre cele 24 de probe are câte un premiu și reprezintă câte un gen de filme. Poți răspunde la o singură probă sau le poți urmări pe toate cele 24. Dacă nu dorești să ratezi vreun articol din concurs, abonează-te la site-ul Cinefilia sau urmărește-ne pe rețelele sociale unde vom anunța toate concursurile și premiile aferente.

Premiul pentru categoria Horror este o pereche de căști originale in-ear personalizate special pentru filmul horror IT cu care vei putea asculta sunete ambientale (cum ar fi scârțâituri de uși, troncănit de ferestre, pași pe parchet sau mieunatul unei pisici) în timpul nopții.

Dacă vrei să facem lucrurile mai interesante, cei care îndeplinesc 1 dintre cele 3 condiții suplimentare de concurs (răspund la toate probele, se abonează la site sau ne lasă în comentariu și o listă cu 10 filme horror – în acest caz – pe care le consideră de neratat) vor intra în extragerea Random pentru premiile suplimentare: bilete virtuale la un film la alegere pe platforma de filme online a cinematografului Happy Cinema, obiecte personalizate 007 Bond No Time To Die, Badge Airsoft și marele premiu – o experiență într-un poligon de tragere (premiu în valoare de aproximativ 400 lei). Mai multe detalii vei afla în articolul nostru dedicat Concursului Calendarul genurilor de filme unde poți avea acces către toate probele zilnice ale concursului.

Te poți înscrie la fiecare dintre cele 24 de concursuri, dar nu vom valida mai multi concurenți cu același IP sau email pe același articol. Concursul este valabil pentru persoanele de peste 18 ani aflate pe teritoriul României. Pentru regulamentul general poți consulta Regulament Concursuri Cinefilia.

La ce trebuie să răspunzi pentru a intra în concurs!

În curioasa noastră statistică, filmele horror au fost pe locul 7 dintre preferințele în materie de genuri de filme și dacă până acum te-am întrebat care sunt genurile tale favorite de filme, astăzi suntem curioși care este relația ta cu filmele horror. Care sunt acele filme la care îți ții respirația de fiecare dată? Ce amintiri interesante ai despre filmele horror și căror filme sau actori le mulțumești pur și simplu că există? Sigur, nu îți cer să răspunzi neapărat ca la un chestionar, ci mai degrabă spune-ne ce ai pe suflet în legătură cu filmele horror. Dacă îți plac, de ce îți plac? Dacă nu, păi de ce nu? Care sunt mai savuroase? Cele vechi, ori cele noi? Ce stil de filme horror te-a captivat cel mai des? Vampiri, vârcolaci, bestii inimaginabile sau simpla latură umană?

Cum fiecare gen de filme poate avea și o listă a celor mai faine 10 filme din toate timpurile (din perspectiva fiecăruia), fiecare persoană care, pe lângă răspunsul la întrebare în comentariu, adaugă și o asemenea listă, intră cu aceasta în extragerea finală. Completezi cu Lista celor mai bune/faine filme din genul respectiv de filme în toate cele 24 de mini-concursuri, ai 24 șanse să câștigi premiul cel mare sau restul celorlalte premii oferite prin Random.org.

Mult succes și așteptăm cu nerăbdare comentariile tale!

6 comentarii la „Iarna vine cu baloane roșii! Horror + concurs aniversar

 • decembrie 8, 2021 la 1:28 pm
  Legătură permanentă

  Nu sunt fana gen filme horror dar de curiozitate m am uitat la câteva destul de atent sa îmi fac o idee.
  Sunt destul de „scarry” cele vechi cât și noi asa ca topul meu de 10 filme horror ar fi:
  1. The birds
  2. Dracula
  3. It
  4. Carrie
  5. The shining
  6. Hereditary
  7. Rosemarys baby
  8. The ring
  9. Alien
  10. Insidious

  Răspunde
 • Pingback: Concurs! Calendarul genurilor de filme - Cinefilia

 • decembrie 9, 2021 la 10:45 pm
  Legătură permanentă

  Nu aleg să văd un film horror doar ca să simt frica, de dragul scenelor de groază sau ca să văd ce monștri a mai generat imaginația scenariștilor. De regulă filmele horror care au doar acest scopuri nu cred că au mare valoare și nici nu-ți rămân în memorie, ba uneori ating ridicolul. Iar cele care mizează pe valurile de sânge și se deosebesc între ele doar prin sculele care le generează chiar le evit. Totuși sunt destule filme din categoria horror care m-au impresionat ân primul rând prin personajele memorabile și prin originalitate. Dintre ele am ales următoasrele:

  1.The Birds (1963) – Alfred Hitchcock
  2.The Exorcist (1973) – William Friedkin
  3.Funny Games (1997) – Michael Haneke
  4.The Shining (1980) – Stanley Kubrick
  5.The Silence of the Lambs (1991) – Jonathan Demme
  6.Rosemary’s Baby (1968) – Roman Polanski
  7.Psycho (1960) – Alfred Hitchcock
  8.What Ever Happened to Baby Jane? (1962) – Robert Aldrich
  9.Alien (1979) – Ridley Scott
  10.Carrie (1976) – Brian De Palma

  Răspunde
 • decembrie 29, 2021 la 11:17 am
  Legătură permanentă

  Filmele horror, un gen de filme ce nu plac tuturora. Pot sa spun că sunt fan filme horror, prima emisiune horror ce m-am atras a fost „fenomene stranii”, pe Discovery. Eram mai mic și mă uitam cu bunica, dar într-o seară pe ea a luat-o somnul așa că m-am uitat singur. Îmi aduc aminte și acum o scenă în care am sărit din pat cu tot cu plapuma de frica, am schimbat instant și am luat o mica pauză de la acest gen. Acum însă pot spune că îmi plac, însă sunt fanul filmelor horror cu spirite, entități etc. Nu mă atrag filmele cu zombie. Un top 10 nu știu dacă pot face, dar o sa incerc:

  1. Insidious
  2. Sinister
  3. The Conjuring
  4. The Grudge
  5. Paranormal activity
  6. Grave Encounters
  7. Get out
  8. Hereditary
  9. Rec
  10. The boy

  Răspunde
 • decembrie 29, 2021 la 11:54 am
  Legătură permanentă

  Când eram mică, obișnuiam să stau trează noaptea, după ce pe mama o lua somnul, pentru a mă uita la filme horror la TV. După ce terminam filmul, o luam la fugă spre baie, aprinzând toate luminile din casă, de frică să nu mă urmărească cineva. Crescând, m-am uitat la tot mai puține filme de acest gen. Acum pot spune că nu mă atrag în mod special, prefer să mă uit la altceva. Însă cu gașca potrivită de prieteni, pot viziona un film horror fără să-mi sară inima din piept de frică. Un top 10 al acestor „minunate” filme, după părerea mea, ar fi:
  1. IT
  2. The grudge
  3. The ring
  4. Anabelle
  5. The Conjuring
  6. Chucky
  7. Sinister
  8. Hereditary
  9. Final Destination
  10. Carrie

  Răspunde
 • decembrie 31, 2021 la 2:17 am
  Legătură permanentă

  horror ! oh my love ! unul din lucrurile care m-a unit de sotul meu. incepand ca o gluma cliseica de copii de liceu, cu vazut horror sa ma tina in brate ca mi-e frica s-a transformat f rpd in analiza si descoperirea gandirii comune :)) stiu e ciudat. dar asta a fost. am vazut cu placere Saw, the ring, hostel, vacancy, wrong turn, cabin in the woods, the hills have eyes si multe altele mai cunoscute sau mai putin cunoscute. sute de filme horror 🙂 am vazut multe pe tiparul „tineri prosti in vacanta”, multe de tortura si chin, multe cu supranatural. filmele horror te tin alert si acaparat. si de obicei au mai multa actiune ca o drama -mister-psihologic

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.