13 filme și seriale de groază de la Netflix perfecte pentru Halloween

Ceasul ticăie… E noaptea de Halloween, iar oamenii și spiritele își fac de cap împreună! Suntem pașnici cu toții, deci n-ar trebui să existe „incidente”, ci doar muuulte povești înfricoșătoare.

Cum la noi nu prea merge cu „ne dați ori nu ne dați?”, facem următorul cel mai bun lucru posibil: ne uităm la filme de groază pe Netflix! Iată câteva dintre recomandările platformei special pentru această perioadă. Nu zic „enjoy”, fiindcă nu e în ton cu tema, așa că optez pentru un Bu-Hu-Hu!

13 filme și seriale de groază de la Netflix perfecte pentru Halloween

Filme

13. Hubie Halloween

Hubie e un simplu om, cam ca și mine și tine. Bine, poate că tu nu ești o fire ce se sperie atât ușor… la mine e discutabil acest aspect.

Cert e că orașul Salem (nume predestinat, nu?) din Massachusetts va fi ținut sub control și în siguranță de către amicul nostru Hubie în cea mai înspăimântătoare noapte din an. Oare cum va reuși? Dă-i o șansă să îți arate abilitățile lui în acest film de groază și comedie subtitrat în română.

12. The Babysitter: Killer Queen

Ce poate fi mai rău decât viața de liceu? Ca niște demoni cu care ai avut treabă în trecut să fie pe urmele tale… Cel puțin asta ar spune Cole. Ești de acord cu el?

Urmărește filmul de groază online și abia apoi spune-ne părerea ta. Nu de alta, dar e posibil să empatizezi cu Cole după ce afli de ce e iadul capabil.

11. Nobody Sleeps In The Woods Tonight

Te-ai gândit vreodată cum ar fi să participi la o tabără de reabilitare, în care să înveți să trăiești fără device-urile de care suntem dependenți în totalitate?

Ei bine, câțiva adolescenți trăiesc acest fenomen într-un film de groază bun. Deși, ca să fiu sinceră, bănuiesc că viziunea ta asupra desfășurării taberei nu se potrivește cu cea a peliculei… Ce li se va întâmpla tinerilor?

10. Cadaver

Numai citind numele acestui film de groază e posibil să te treacă rău fiorii pe șira spinării. Imaginează-ți acțiunea atunci!

Avem în prim plan o familie nemâncată (în urma unui dezastru nuclear), ca să zic așa, și promisiunea unei mese în schimbul asistării la o piesă de teatru. Ce poate merge prost? Oare faptul că persoanele din public dispar rând pe rând?

9. #Alive

Un virus îngrozitor a luat cu asalt orașul în care un om ce-și petrece timpul în general de unul singur este blocat în locuință. Cum va reuși să iasă? Asta în cazul în care o va face…

#Alive este mai mult sau mai puțin un film de groază pe care îl simțim în realitate (eh, nu numai zombie atacă), motiv pentru care e cu atât mai horror. Crezi că ești pregătit să-l vezi?

8. A Babysitter’s Guide To Monster Hunting

Ai putea considera că e o nimica toată să fii bonă. Pe lângă sarcina complicată pe care o reprezintă îngrijirea copiilor, uneori te confrunți cu situații imprevizibile.

Kelly Ferguson este o simplă elevă… până ce o ia pe sus o organizație a bonelor ce se ocupă de monștrii care vin după micuții cu puteri speciale. Noaptea de Halloween se dovedește a fi plină de surprize.

7. Rebecca

Rebecca a fost unul dintre filmele de groază așteptate ale lui 2020, pe care îl găsești fără probleme subtitrat pe Netflix. Te poți convinge că nu dezamăgește!

O căsătorie nu pare ceva ieșit din comun. Totuși, mutarea în casa masivă și plină de amintiri a proaspătului soț se poate transforma într-o adevărată provocare. Fosta soție poate că n-a plecat chiar de tot…

Și acum trecem la seriale. Până la urmă, avem un weekend întreg la dispoziție în care să ne speriem din plin! Nu rata ocazia, pentru că pe Netflix cu siguranță ai din ce alege!

Seriale

6. Chilling Adventures Of Sabrina

Câteodată e binevenit un serial pentru adolescenți, fie el și puțin (mai mult) de speriat. Ne oferă o altă perspectivă în rutina vieții de adult, plus, bineînțeles, ceva sare și piper.

Sabrina este pe jumătate vrăjitoare și trece prin fel și fel de peripeții. Cum va decurge călătoria ei între lumea muritorilor obișnuiți și a Bisericii Nopții? Se va descurca de una singură sau va avea ajutoare?

5. To The Lake

Sunt la modă virusurile necruțătoare, așa că de ce să nu avem din nou de-a face cu unul? Dacă tot avem impresia că trăim într-un serial de groază pe acest subiect, hai să și vizionăm unul. Rămâne de văzut care e mai bine făcut…

De ce neajunsuri se pot lovi niște ruși care, pentru a scăpa de virus, fug din Moscova să se ascundă? Sunt ei singurii supraviețuitori? În ce direcție se îndreaptă povestea lor?

4. The Worst Witch

A sosit momentul să promovăm un serial dedicat familiei. Copiii merg mai devreme la culcare decât adulții, dar, până la momentul stingerii, se pot bucura împreună de un serial înfricoșător și relativ educativ.

Ajuns în prezent la sezonul 4 pe Netflix, The Worst Witch pune în scenă la momentul actual obstacolele la care le supune magia pe Ethel și Mildred. Vor fi micuții încântați sau de-a dreptul extaziați?

3. La Révolucion

Istoria poate fi un bun punct de plecare pentru multe scenarii de groază. Așa se face că serialul de față reinterpretează evenimentele petrecute la revoluția franceză.

Avem o boală ce nu ucide de această dată… doar instigă la omor. Tot e un pas înainte, nu-i așa? Câți oameni de rând, absolut nevinovați, vor ucide aristocrații?

2. The Haunting Of Bly Manor

Dacă ți-a plăcut The Haunting Of Hill House, vei sta fără să clipești cu ochii pe ecran și la noua producție a creatorilor săi.

Practic, antologia ce are ca sursă de inspirație poveștile lui Henry James cu fantome continuă în aceeași manieră pe care o știm și o iubim. Ce părere ai, va fi o „bântuire” de calitate?

1. Ratched

Indiferent ce ai viziona, trebuie să-ți faci timp și să nu ratezi cumva Ratched. Netflix e tare mândru de acest serial și ni-l scoate înainte cu fiecare ocazie. Are cu ce se lăuda!

Ce face asistenta noastră medicală în spatele ușilor închise ale unui spital de nebuni? Îți poți da seama de rezultatele „muncii” sale dacă ai văzut Zbor deasupra unui cuib, a căruia Ratched se vrea a fi prolog. Te avertizez că serialul îți va îngheța sângele în vene!

Ce zici de acest top al filmelor și serialelor de groază? Care titluri ți-au atras atenția? Sau ai alte apariții Netflix în program? Dacă da, care sunt, în opinia ta, cele mai bune sau tari filme de groază?

Oricum ar fi, vreau să cred că vei petrece întregul weekend de Halloween în stil mare! Nu uita că frica trebuie să fie în elementul ei…

 

Dacă îți place cum scriu și vrei să afli ce îmi mai trece prin mintea asta colorată, te invit să „mă” citești: Be Special, Be You.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.