Ce te așteaptă în septembrie pe Netflix, AMC și Filmcafe

A venit oficial și toamna în calendar. Vremea pare că mai ține puțin cu noi, dar nu se știe pentru cât timp… Așa că ar fi bine să fii informat cu privire la ce poți vedea pe platforma Netflix și pe alte canale dedicate filmelor în septembrie.

Oricum, seara deja se cam lasă răcoarea și tot mai bine te simți stând în fața televizorului / laptopului. E modul perfect de a încheia o zi obositoare la serviciu sau chiar o săptămână întreagă.

Totuși, înainte de a lua cu asalt lista de filme și seriale de mai jos, ține cont că nu toate filmele menționate sunt noi. De fapt, dintre variantele prezentate de noi, doar Netflix vine cu filme și seriale „proaspete”. Citește cu atenție și vei constata că și celelalte sunt însă demne de luat în seamă.

Ce te așteaptă în septembrie pe Netflix, AMC și Filmcafe

Netflix

AWAY (4 septembrie 2020)

Netflix scoate la iveală un serial complex, menit să ne pună pe gânduri. Ca oameni obișnuiți, vedem progresele tehnologice și tot ce se întâmplă ca evoluție în mod detașat. Nu conștientizăm că în spatele acestora se află persoane reale, ce fac adevărate sacrificii pentru a le înfăptui.

Astfel, printre altele, AWAY ne arată povestea unei familii în care mama este astronaut și pleacă în prima misiune pe Marte, tatăl este inginer NASA, iar fiica… are 15 ani și se confruntă cu problemele tipice vârstei. Se așteaptă a fi o dramă de proporții, în care nu vor lipsi momentele sensibile.

Julie and the Phantoms (10 septembrie 2020)

Un alt serial de care te poți bucura având un abonament Netflix este Julie and the Phantoms. Se prevede a fi un musical simpatic, tipic adolescentin.

Julie (Madison Reyes) a suferit enorm în urma morții mamei ei și timp de un an a stat departe de muzică. Schimbarea se petrece când, în studioul mamei sale apar 3 fantome drăguțe – din 1995 – ale unor muzicieni. Împreună își fac efectiv trupă și cu siguranță vor trece prin numeroase peripeții. Ce zici, ești gata să cânți și să dansezi cu fantomele?

THE DEVIL ALL THE TIME / ÎNTOTDEAUNA DIAVOLUL (16 septembrie 2020)

Având la bază romanul premiat al lui Donald Ray Pollock, ÎNTOTDEAUNA DIAVOLUL va produce furori pe micile ecrane… la propriu și la figurat. Sau poate mai degrabă fiori.

Atenția sporită dedicată filmului ne spune că va fi unul bun, cu care Netflix se va putea lăuda ca un succes al lui 2020. Nici sinopsisul nu sună deloc rău, dacă te atrage misticul și perioada imediat următoare celui de Al Doilea Război Mondial. Bineînțeles, se înfățișează o clasică luptă între cei buni și cei răi… Cine va câștiga de data asta?

RATCHED (18 septembrie 2020)

Ryan Murphy, creatorul American Horror Story, alături de Ian Brennan, și-au propus să ne fascineze cu un nou serial… plin de suspans, care se petrece în jurul unui spital de psihiatrie.

Mildred Ratched este un personaj emblematic, inspirat din Zbor deasupra unui cuib de cuci. Nimic nu este ceea ce pare a fi și putem spune astfel că Netflix (cu un cont activ, evident) te face să treci printr-o multitudine de stări sufletești.

AMC

Ultimele dorințe (2007) – 13.09.2020 la 20:00

Un film de excepție nu se învechește niciodată și își pune mai tare amprenta asupra ta cu fiecare vizionare. Acest caz se aplică de minune când ne referim la Ultimele dorințe, iar AMC știe că dă lovitura cu el în program.

Ce poate fi mai emoționant decât 2 oameni, trecuți de prima tinerețe, care realizează că viața a cam trecut pe lângă ei și nu au făcut nimic din ceea ce și-ar fi dorit cu adevărat? Din fericire, nu e prea târziu să înceapă să trăiască…

American Psycho (2000) – 05.09.2020 la 22:00

Intrăm într-o nouă categorie, cea a filmelor difuzate în premieră pe AMC România. Deci, ar trebui să profiți și să te uiți la American Psycho.

Poate că nu e un film chiar pentru oricine, dar este extrem de interesantă oportunitatea de a vedea lumea prin ochii unui criminal în serie. Ai fi surprins să afli, însă cei mai pricepuți în „domeniu” se descurcă să se comporte exact așa cum se așteaptă societatea de la un om normal. Oare ne ghidăm după valori suficient de sănătoase?

Minți Diabolice (2002) – 12.09.2020 la 19:30

AMC este programul TV pe care te poți baza ca să îți pună pe tavă thrillere fascinante și totodată complexe. Desigur, pentru ca peisajul să fie complet, nu lipsesc din ecuație nici nume cunoscute ale cinematografiei.

Cassie Mayweather (Sandra Bullock) și Sam Kennedy (Ben Chaplin) investighează moartea suspectă a unei tinere femei. Ce vor afla? Prin ce trăiri va trece Cassie în încercarea de a dezlega misterul?

Masacrul din Texas: Începuturile (2006) – 12.09.2020 – 22:00

Nu ne oprim la Minți Diabolice, ci pregătim un bol mare de popcorn, pentru că la sfârșitul lui continuăm vizionarea cu Masacrul din Texas: Începuturile.

Cine ar fi crezut că nu un accident de mașină, ci evenimentele desfășurate imediat după aceea pot fi mult mai traumatizante? Și nu, nu e vorba despre operații sau stat mult timp în spital…

Filmcafe

Asasini (1995) – 05.09.2020 la 20:00

Este un film care își merită cu prisosință locul printre filmele lunii la Filmcafe (în program). Chit că au trecut destui ani peste film, actorii săi reprezintă și acum nume iconice în industria peliculelor.

Sylvester Stallone și Antonio Banderas sunt doi asasini (doar în film) ce țintesc spre aceeași recompensă. Diferența e că unul e mult mai experimentat decât celălalt și este atras de Electra, cea pe care trebuie să o omoare. Ce va ieși până la urmă din toate acestea?

Morocănoșii (1993) – 03.09.2020 la 19:45

Era cazul să ne și amuzăm puțin cu o comedie spumoasă, nu-i așa? Și ce poate fi mai haios ca 2 bătrânei, vecini, care se iau constant unul de celălalt?

Nu o făceau tocmai gratuit, ce-i drept, fiindcă, cu foarte mulți ani în urmă, unul dintre ei i-a furat iubita celuilalt… și s-a căsătorit cu ea. Problema e că apare o nouă femeie pentru atenția căreia ei vor lupta cu înverșunare.

Dacă îți place filmul, nu te opri aici. Fix după o săptămână ai ocazia să vezi, Și mai morocănoși (19:55).

Soția călătorului în timp (2009) – 06.09.2020 la 19:40

Prezintă o poveste de dragoste cel puțin nonconformistă sau, mai degrabă, hotărârea de nezdruncinat a unei femei care iubește.

O anomalie genetică rară îl face pe Henry să călătorească înainte și înapoi în timp, fără a putea controla în vreun fel aceste „escapade”. Cu toate acestea, Clare nu renunță și face tot posibilul pentru a-și construi un viitor cu el. Vor reuși sau le este soarta potrivnică?

Lumea nouă (2005) – 13.09.2020 la 19:10

Filmul cunoscutului regizor Terrence Malick a făcut senzație, fiind nominalizat la Oscar. E clar, așadar, că nu trebuie să lipsească de pe lista filmelor de văzut… asta în cazul în care nu l-ai bifat deja măcar o dată.

Acțiunea este cu atât mai interesantă, cu cât se bazează pe o poveste reală. Indiana Pocahontas se îndrăgostește de căpitanul John Smith și trec prin aventurile inevitabile cu care se confruntă noua Americă.

Cum ți se par aceste filme și seriale? Pe care le aștepți cu sufletul la gură și pe care le-ai vizionat? Ce preferi mai mult: Netflix, AMC sau Filmcafe?

Dacă îți place cum scriu și vrei să afli ce îmi mai trece prin mintea asta colorată, te invit să „mă” citești: Be Special, Be You.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.