Încearcă și cu o femeie

Mă folosesc de acest slogan prăfuit pentru a sintetiza un trend interesant din cinematografia ultimilor ani. Știți acele filme care au mers bine cu bărbați? Ei bine, acum se repetă ideea… dar cu femei. Au apărut multe filme de acest gen în ultimii ani, unele mai reușite, altele mai puțin. Nu știu cât de feminist este acest trend, dar nu văd o chestie rea în a încerca să faci versiunea feminină a unui film celebru. Sunt două astfel de filme care sunt acum în cinematografe și doresc să ți le recomand pentru că, spre deosebire de alte filme din acest trend, acestea sunt chiar reușite. Ambele sunt comedii ideale pentru o seară cu fetele: What men want/Ce-și doresc bărbații și Little/Șefa a intrat la apă.

What men want / Ce-și doresc bărbații

După cum sugerează și numele, What men want este versiunea feminină a What women want din 2000 cu Mel Gibson și Helen Hunt.

Alison „Ali” Davis (Taraji P. Henson) se zbate profesional într-o lume dominată de barbați, încercând să devină ca ei. După ce află că nu a fost promovată la locul de muncă, deși merita acest lucru, ajunge printr-o conjunctură interesantă la o spiritistă numita Sister. A doua zi Ali se trezește auzind gândurile bărbaților din jurul ei. Inițial consideră acest lucru un lucru rău, dar ea realizează că-l poate folosi în avantajul ei. Pe drumul ei amețitor se arată și un Mr Perfect la orizont ceea ce transformă această comedie spumoasă într-o comedie romantică.

Little / Șefa a intrat la apă

Ei bine, Little are o poveste chiar interesantă. Numele ne amintește de filmul Big, cu Tom Hanks în rol principal și nu este o greșeală acest lucru… deși în Big se întamplă exact opusul… copilul trăiește ca adult. Marsai Martin, care joacă rolul lui Jordan Sanders de 13 ani, a devenit cea mai tânără producătoare de la Hollywood după ce a avut această idee de film, fiind inspirată de filmul Big. Eu aș asocia acest film ca fiind varianta feminină a filmului 17 again cu Zack Efron și Matthew Perry și as mai extinde ideea la filmul 13 Going on 30 cu Jennifer Garner.

Filmul ne-o prezintă pe Jordan Sanders (Regina Hall), o șefă care a exagerat cu autoritatea și a devenit condusă de obsesia ei pentru a menține controlul situației, devenind o persoană neînțelegătoare și rea. Experiența de a se întoarce la vârsta de 13 ani îi strică total planurile, însă o ajută să realizeze cât de mult exagera și cât de mult poate câștiga dacă are încredere în cei din jurul ei.

Filmele oferă ceea ce promit. Nu sunt filme pline de clișee, însă nici nu abundă de idei noi. Sunt continuări firești la acea replică pe care o spun adesea după ce vad un film care mi-a plăcut: „Oare ce film în genul acesta mai pot urmări?”

Ambele filme oferă opotunitatea personajelor de a evolua ca persoane, transformându-se în versiunea lor mai bună în urma acestor experiențe.

Puteau fi tratate mai bine? Întodeauna este loc de mai bine, însă nu imi este rușine cu aceste filme. Oferă un zâmbet larg pe față. Ne distrează, ne prezintă niște femei puternice, care au uitat că au sentimente și s-au pierdut în lupta lor pentru a răzbate în lumea bărbaților. Și totuși, în urma experienței din film ele învață cine sunt și ce le face speciale. Învață să îî accepte pe cei din jur și să se accepte pe ele însele.

Filmele au morală și cel mai frumos lucru este că te fac să ieși din cinema cu zâmbetul pe buze și bateriile încărcate la maxim.

Filmele sunt distribuite de RoImage.

2 comentarii la „Încearcă și cu o femeie

 • octombrie 7, 2020 la 7:27 am
  Legătură permanentă

  E un trend de prost gust. De ce nu idei noi cu femei in roluri principale? Daca s-ar inversa situatia, sa fie refacute filme care au avut femei in roluri principale, dar cu barbati in locul lor, ar lumea feministele foc.
  De acord ca trebuie mai multe femei in roluri principale, dar nu asta e rezolvarea. Dovada? Cele mai multe filme de genul asta au fost esecuri colosale la box office, dar si la critici.
  Asa ca hai cu filme originale.

  Răspunde
  • octombrie 7, 2020 la 11:59 am
   Legătură permanentă

   Cumva de acord. Parca niciun farmec nu mai are. Si eu tanjesc dupa filme originale.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.