Îngerii lui Charlie 2019 – o nouă viziune, un nou feminism

„Îngerii lui Charlie” – „Charlie’s Angels” se întorc în cinema în această săptămână și promit un film de acțiune exploziv. După succesul fulminant al seriei tv din anii ’70 și adaptarea cinematografică din 2000 care le-a avut pe Cameron Diaz, Drew Barrymore și Lucy Liu în rolurile principale și pe Bill Murray în rolul lui Bosley, noua reinterpretare le aduce pe Kristen Stewart (“Twilight”), Naomi Scott (“Aladdin”) și Ella Balinska (“Hunted”) în rolurile noii generații de Îngeri.

Noul „Îngerii lui Charlie” – „Charlie’s Angels” se actualizează și pare să se alinieze cu reboot-ul Men In Black din acest an și al doilea Kingsman: The Golden Circle din 2017 ca și direcție. Ce au aceste trei filme în comun va trebui să descoperi în cinematograf.

Filmul reușește să atragă prin culoare și stilul modern și feminin al său, iar scenele de acțiune pura țin pasul cu noile tendințe în materie de Action Movies din ultima perioadă. Scenariul este mediu, nu mă dă pe spate în vreun fel, dar nici nu îl urăsc. Sunt însă întristată de unele replici seci și de interpretarea pe alocuri slabă a îngerilor.

„Îngerii lui Charlie” – „Charlie’s Angels” este regizat de Elizabeth Banks, care a scris și scenariul, după o poveste de Evan Spiliotopoulos și David Auburn. Tot ea este și Bosley în acest film. După cum ne arată trailerul. Așa că… Puterea Feminină este la cote maxime.

Filmul este gândit ca o continuare directă a serialului cu același titlu, regizat de Ivan Goff și Ben Roberts și a filmelor „Charlie’s Angels” (2000) și „Charlie’s Angels: Full Throttle” (2003). De fapt, acest element este unul care mi-a plăcut. Au reușit să integreze foarte frumos referințe directe la predecesoare lor. Aparent nu au luat în calcul serialul făcut în 2011, care a fost anulat după numai 4 episoade, dar la un astfel de bagaj, cred că este mai bine că au preferat să uite acest reboot.

Cine este Charlie în Îngerii lui Charlie 2019?

Crezi că Patrick Stewart îl interpretează pe Charlie, nu? Dacă în trailer Elizabeth Banks se prezintă ca fiind Bosley probabil că ai putea crede că în acest film îl vom întâlni în sfârșit pe Charlie. Dar nu! Patrick Stewart este cea mai interesantă surpriză a filmului, iar rolul său este interpretat exemplar. Cât despre Charlie, ultimul after credit al filmului ne arată că o continuare a acestui film este iminentă. Poare ar fi interesant să aflăm răspunsul la această curiozitate care a măcinat cinefilii în ultimii 43 de ani.

Îngerii lui Charlie serial 1976-1981 vs. Îngerii lui Charlie 2000 vs Îngerii lui Charlie 2019

Am crescut în anii ’90 cu serialul „Îngerii lui Charlie” – „Charlie’s Angels” care rula la TV. A fost unul dintre serialele de acțiune pe care le urmăream cu mare interes alături de „Echipa de șoc” – „A-Team” și „MacGyver”. Serialele din acea perioadă aveau ceva aparte pe lângă stilul lor de anii ’70-’80. Îmi plăcea foarte mult felul în care îmbinau acțiunea cu aventura și comedia, lucru pe care îl tot păstrează și astăzi. Poate și de aceea toate aceste trei serii s-au bucurat de reboot-uri în filme și seriale. Dintre aceste serii, Îngerii lui Charlie s-a bucurat până acum de cea mai multă atențe și după cele 5 sezoane originale și 110 episoade a reintrat în atenția publicului cu mai multe noi interpretări.

Reinterpretările celorlalte serii despe care vorbeam mai sus nu au reușit să cucerească publicul precum au reușit să o facă în anii lor de glorie, iar în cazul Ingerilor lui Charlie lucrurile nu merg mult prea departe. Filmele din 2000 și 2003 au avut succes datorită actrițelor aflate pe val, însă au avut parte de un scenariu slabuț.

Nu sunt sigură că noul „Charlie’s Angels” va cuceri inimile tuturor spectatorilor, însă filmul vine cu efecte bune, și un plot-twist fascinant. Din acest motiv recomand Îngerii lui Charlie 2019 care are și el actori de marcă. E ceva diferit, poate luat prea la mișto față de ce așteptări aveam eu, însă cred că vor fi cei mai dezamăgiți fanii serialului.

Spun asta pentru că serialul mi s-a părut întotdeauna cumva mai așezat, mai serios și mai inteligent. Filmul acesta, dar și cele din anii 2000 mi se pare că transformă femeia într-o armă a seducției mai mult decât o făcea serialul.

Soundtrack-ul este variat și atrăgător, hainele arată bine și mă bucură că în garderobă putem zări și elemente din filmele vechi. Acțiunea este acțiune, misterul este mister și distracția… este la locul ei.

Și iată că ajung la partea care m-a enervat cel mai mult. Îmi pare rău, dar trebuie să o spun. Kristen Stewart e o actriță slabă, iar în acest film a jucat un soi Miley Cyrus (care întâmplător interpretează și melodii în film) în perioada ei de rebeliune de gust indoielnic. Apoi o avem pe Naomi Scott  care a jucat binișor (chiar ok aș putea spune), asta dacă nu aveam senzația că la fiecare final de frază va izbucni într-o nouă rundă agonizantă a melodiei Speechless din “Aladdin”. Și ajungem la Ella Balinska care surprinzător… nu m-a dezamăgit. A jucat cât pentru toate trei și se vede că este relativ nouă în industria cinematografică pentru că și-a luat rolul cel mai în serios.

Încă din trailer am fost întrigată de cât de mult accent s-a pus pe calitățiile fiecărui Înger. Dacă în abordările anterioare am observat că fetele își împart specializările cumva mai generic, diferențele între ele sunt ceva mai vizibile în acest film. După ce am văzut povestea completă, însă, am înțeles care e treaba cu această împărțire și „back story”.

Femei puternice și independente și azi, și în anii ’70

„Îngerii lui Charlie” – „Charlie’s Angels” a fost întotdeauna un film cu și despre femei puternice. Această nouă tendință a filmelor în care femeile par deja disperate să atragă atenția ca lumea este a lor mă cam scoate din sărite. Vremurile s-au schimbat. Și Îngerii lui Charlie au evoluat. Nu este ceva rău în asta și chiar aplaud inițiativa de a crea o nouă abordare a poveștii care nici după 43 de ani nu ne-a elucidat misterul: Cine este Charlie?

Iată cele două trailere „Îngerii lui Charlie”. Filmul intră vineri în cinema și îl recomand pentru toți cei pasionați de filme de acțiune.

 

One thought on “Îngerii lui Charlie 2019 – o nouă viziune, un nou feminism

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.