Instant Family / Familie de-a gata 2019

Filmele de familie sunt întotdeauna binevenite atunci când dorești să te relaxezi alături de cei dragi. Poți petrece clipe frumoase la cinematograf alături de familie, iar zilele monotone de acasa se pot transforma în amintiri memorabile cu cei dragi. De aceea Familie de-a gata este rețeta potrivită pentru o ieșire în familie la cinematograf.

Familie de-a gata este un film aflat la granița dintre comedie și dramă în regia lui Sean Anders cunoscut pentru filme similare (Familie de-a gata 2017, seria Tata în razboi cu tata, Șefi de coșmar 2 -2012, Băiatu’ tatii
2008, Sex Drive 2005, Never Been Thawed).

Spun că este un film la care poți merge cu întreaga familie pentru că vă veți regăsi cel puțin în câteva momente în personajele create.

Familie de-a gata spune povestea cuplului Pete (Mark Wahlberg) şi Ellie (Rose Byrne) care se decid să devină asistenți parentali și să adopte un copil pentru a întregi familia.

Așa cum vine vorba românească, “Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg”.

Cei doi tineri părinți devin ajutori parentali și ajung să se înhame la mai mult decât au dorit. Ei iau în grijă o adolescentă și cei doi frați ai ei mai mici: Lizzy (Isabela Moner, care are cel mai frumos conturat personaj din tot filmul), Juan (Gustavo Quiroz) și Lita (Julianna Gamiz).

Pelicula prezintă trăirile zilnice a unei familii. Problemele mondene de care se lovesc proaspeții părinți (inspirate dintr-o poveste reală) îndreaptă stilul filmului mai mult către dramă dar, nu într-un mod deranjant.

Lizzy este o adolescentă trecută prin multe dificultăți care a trebuit să crească pentru a avea grijă de Juan și Lita. Ea este caracterizată într-un mod delicios și de care nu poți să nu simți compasiune și întelegere.

“Familie de-a gata” atinge câteva puncte sensibile sociale:

  • Percepția persoanelor asupra familiilor care adoptă copii
  • Percepția copiilor care au fost plimbați din casă în casă
  • Percepția proaspeților părinți față de creșterea unui copil și brutalitatea realității care te lovește când te regăsești în postura de a fi părinte (mai ales în situația unor copii adoptati, deci deja mari).

Filmul pare a fi gândit să amuze dar, cu toate acestea, încearcă să trateze și aspectele mai puțin amuzante ale “meseriei” de părinte.  Fii fără grijă, scenariul oferă suficiente situaţii trăsnite şi accidente hilare gata să-i facă pe părinţi să-şi aducă aminte de păţaniile din propria familie.

Familie de-a gata mai poate fi văzut în cinematografe cel puțin până joi seară.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.