Exclusiv: Interviu cu Barbie Ferreira despre rolul Bailey din filmul Unpregnant de pe HBO

Filmul Unpregnant/ Călătorie neplanificată, disponibil pe HBO GO, vorbește despre prietenia dintre două adolescente: Veronica (Haley Lu Richardson), o tânără în vârstă de 17 ani care află că este însărcinată și ia decizia să facă un avort, și Bailey (Barbie Ferreira), fosta ei prietenă, alături de care pornește într-o călătorie plină de peripeții către New Mexico. În cele trei zile pe care le petrec împreună, cele două tinere vor descoperi că unul dintre cele mai importante lucruri din viață este prietenia adevărată.

Am văzut filmul Unpregnant în acest weekend pentru că îmi doream să stiu mai mult decât simpla descriere a sa. Vremurile acestea sunt destul de incerte, iar lansarea unor filme direct în serviciile de streaming este poate o practică venită în avantajul cinefililor.

Unpregnant este un film adolescentin de tip road trip. Fiind comedie, este ideal pentru un weekend alături de cei dragi, mai ales că zilele ploioase au inceput să ne încurajeze să ne petrecem timpul liber în casă. Deși filmul are un subiect destul de dramatic și previzibil, avortul, povestea tinde să se depărteze de destinație și să ne bucure cu o călătorie în prietenie. În final filmul este unul în care două personaje total opuse ajung să lege o prietenie puternică și care se bucură de fiecare clipă împreună. Deși este un film destul de ușurel pentru cinefilii avizați, Unpregnant va oferi cu siguranță oricui câteva momente amuzate și o porție bună de amuzament de weekend. Cel puțin personajele par să savureze rolurile jucate și energia lor este molipsitoare. Îți recomand cu drag filmul Unpregnant/ Călătorie neplanificată pe HBO GO.

Prin intermediul HBO vom afla, dintr-un interviu în exclusivitate pentru Cinefilia, cum a fost această experiență pentru Barbie Ferreira, actrița care a interpretat rolul lui Bailey. Pentru ea, acesta este primul rol important într-un lungmetraj.

Acesta e filmul tău de debut. Ce te-a atras cel mai mult la Unpregnant?

BF: Am citit multe scenarii și am evitat ceva care părea la fel cu alte referințe, deja existente.
Cu Unpregnant am simțit o conexiune: m-a intrigat și m-a făcut curioasă, pentru că o comedie care are în centru un avort era un concept la care nu mă gândisem niciodată.
Scenariul mi s-a părut genial, iar eu sunt pentru o abordare care normalizează și sparge tabuurile sau temele considerate în general rușinoase pentru societate.
După părerea mea, combină perfect ideea unui film clasic și amuzant pentru adolescenți cu o temă mereu actuală. Cred că e foarte important să dărâmăm barierele care transformă aceste subiecte în tabuu-uri sau teme despre care oamenii se feresc să vorbească.

Ce deosebește Unpregnant de alte filme care vorbesc despre o prietenie feminină?

BF: Îmi place mult faptul că Veronica și Bailey au personalități complet diferite.
Dacă-l privești ca pe tipul acela de film despre liceeni cu care ești obișnuit, fetele astea nu s-ar înțelege niciodată, n-ar fi cele mai bune prietene, dar prietenia nu este un stereotip. Nu prea mai există acele grupuri sau găști descrise prin filme și seriale. Oamenii sunt mai deschiși unii cu alții și mai ales cu cei diferiți. Veronica alege un alt drum în viață față de Bailey, însă, chiar dacă opțiunile și viziunile lor sunt diferite, nu înseamnă că nu se iubesc sau că nu le pasă una de cealaltă. Asta arată un spectru larg al prieteniei și mai ales cât de complicată poate fi o prietenie la acea vârstă.

Ce ne poți spune despre personajul tău, Bailey?

BF: Bailey e foarte circumspectă față de tot ce i se spune, e anti-social media, tot timpul chestionează și contestă starea de fapt și orice status quo. Este, de asemenea, puțin excentrică și se poartă uneori nepotrivit, tratează totul cu mult umor, lucru pe care îl înțeleg și cu care relaționez. E o tipă specială, atentă la detalii, neînțeleasă, dar un personaj pe care îl poți îndrăgi foarte ușor.

Călătoria ei – fie că vorbim de familie sau de propria sexualitate – rezonează ușor cu mine. Iar faptul că Bailey o ajută necondiționat pe Veronica, fără să o judece, e foarte special.
Poți avea prieteni ca Veronica, cărora le e foarte greu să vorbească despre lucrurile foarte personale? Sunt prieteni adevărați cei pe care nu-i poți ruga să te ajute cu ceva care e atât de sensibil și important? Toate lucrurile astea mi se par emoționante și reale, în special pentru adolescenți. E devastator atunci când nu mai ai o relație cu o persoană la care ții foarte mult, în special în această cultură actuală a ignoranței. Cum e când simți că îți lipsește o parte din tine, mai ales atunci când ești tânăr și tot universul tău e format din prieteni și familie?

Bailey se luptă cu multe din aceste aspecte.

Bailey are un look aparte. Ai avut vreun cuvânt de spus în alegerea garderobei?

BF: O, da! A fost extrem de distractiv. Îi plac hainele confortabile, salopetele de benzinărie…
Am încercat o mulțime de haine și la un moment dat mi-am spus: „Știu de fapt ce poartă Bailey”.  Când ai 16 ani și nu ești la tine-n pat, iar când ieși în lume te simți ciudat… alegi ceva anume. Am vrut haine largi și straturi de elemente sau materiale cu modele care nu se asortează. Pentru că Bailey trebuie să iasă în evidență în aceeași măsură în care se simte ciudată sau timidă în pielea ei.

Cum te-ai pregătit pentru rolul lui Bailey?

BF: Haley Lu (Veronica) și cu mine am petrecut mult timp împreună, pentru că în mare parte, filmul e foarte dinamic.

Era important pentru noi să avem o conexiune care urma să transpară pe ecran.
Totul a venit foarte natural. Am fost emoționată la prima întâlnire, dar imediat ce am început să vorbim una cu cealaltă, lucrurile s-au legat și toată lumea din cameră ne privea fix, fiindcă nici măcar nu începusem scena. Pur și simplu vorbeam despre ce mâncasem la micul dejun și despre clătite și ne-am dat seama că ne simțim foarte bine împreună, că avem o chimie bună.

Ți-a plăcut să faci parte dintr-un duo?

BF: E distractiv să ai un prieten. Noi ne-am bazat mereu una pe cealaltă. Dacă aveam o zi foarte lungă și grea înainte de ziua de filmare, ne puteam spune că suntem obosite, la fel dacă aveam o super zi înainte, împărtășeam energia. Chiar ne-am susținut reciproc. E greu să faci un film. De fapt, nimic nu e așa de ușor cum pare. Și e o treabă foarte solicitantă din punct de vedere fizic, iar eu mă simțeam nepregătită din punctul ăsta de vedere. Acum sunt antrenată. Marvel, sunt aici pentru tine! 😊

Care a fost cea mai plăcută scenă din toate cele filmate?

BF: Scena mea preferată e cea filmată în casa familiei, pentru că a fost ca un moment de film de groază. M-am distrat copios. Apoi ar fi scena de la târg, filmată de vreo opt ori. Îmi place caruselul, însă, una e să fii în aer, să te bucuri sau să țipi, și alta e să vorbești, așa că a fost o noapte lungă, cu câteva pauze în care am zăcut pur și simplu întinsă pe jos.

Ce părere ai despre lansarea filmului și ce impact speri să aibă?

BF: Am așteptat cu mari emoții lansarea, mai ales că este primul meu rol important. Sunt copleșită de bucurie și sper ca oamenilor să le placă. Chiar dacă poate unii nu vor fi de acord cu tot ce se întâmplă acolo, sper că pot privi lucrurile și dintr-o altă perspectivă. Îmi doresc ca oamenii să se simtă bine după vizionarea acestui film.

 

Filmul Unpregnant/ Călătorie neplanificată, regizat de Rachel Lee Goldenberg, cu Haley Lu Richardson și Barbie Ferreira în rolurile principale, este disponibil pe HBO GO aici:

https://hbogo.ro/movies/unpregnant

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.