Interviu exclusiv Pip Torrens (Lord Massen) – The Nevers, acum pe HBO Go

Luna aceasta a debutat un nou serial pe HBO Go, The Nervers, o îmbinare fascinantă între poveștile X-Men și Sherlock Holmes. Stilul steampunk al serialului m-a atras din prima clipă, iar după vizionarea primelor două episoade, m-a cucerit și sunt nerabdătoare să îl urmăresc pe al treilea, ce apare luni și, desigur, următoarele. Primul sezon este împațit în două părți, primele 6 episoade sunt difuzate în această perioadă, iar cea de-a doua parte (ultimele șase episoade) vor fi prezentate la o dată ce va fi anunțată ulterior.

Povestea este plasată în august, 1896. Londra victoriană e zguduită de un eveniment supranatural care conferă anumitor persoane, majoritatea femei, abilități supranaturale, unele fermecătoare, altele tulburătoare. Indiferent de specificul acestor puteri, toți cei care le dețin sunt în mare pericol. Misiunea de a proteja și adăposti toți acești oameni speciali cade în sarcina misterioasei văduve luptătoare Amalia True (Laura Donnelly) și a genialei tinere inventatoare Penance Adair (Ann Skelly). Pentru a reuși, acestea trebuie să înfrunte forțele răului, hotărâte să le anihileze specia.

Cei de la HBO ne-au oferit oportunitatea de a afla câte ceva despre unul dintre actorii din acest serial și personajul pe care îl interpretează. Citește în continuare interviul în exclusivitate cu Pip Torrens (“The Crown”) care îl interpretează pe Lord Gilbert Massen, un oficial de rang înalt al guvernului, care conduce cruciada împotriva eroinelor noastre.

La finalul articolului poți urmări si trailerul serialului.

Î: Descrie-ți personajul din The Nevers

PT: Îl joc pe lordul Gilbert Mason, un soldat de carieră devenit industriaș și nobil în Marea Britanie. Este membrul fondator sau cel puțin președintele grupului misterios numit The Illuminati, format din soldați, oameni de stat și industrialiști care controlează puterea politică, din sediul lor central din Londra.

Massen este tulburat de incidentele sau cazurile legate de femei în particular și de oameni neprivilegiați în general, care au parte de puteri noi, devenind Cei Atinși după evenimente care au avut loc cu trei ani în urmă. E decis să pună capăt acestui fenomen, pe care el îl vede ca fiind periculos pentru societate – și de fapt pentru patriarhat – prin mijloacele militare cu care este deja familiarizat. Însă, nu este doar un politician bidimensional sau cineva care vrea să-i manipuleze pe oameni. Are, așa cum au majoritatea personajelor din The Nevers, altceva în interior care explică de ce se comportă așa cum o face. Pe măsură ce povestea se desfășoară, aflăm că se petrec mai multe în mintea lui decât putem vedea cu ochiul liber.

Î: Ce te-a atras la acest proiect?

PT: Așa cum obișnuiau să zică în Star Trek, e viața, Jim, dar nu așa cum o știm. Pentru Lordul Massen ce se întâmplă este un război, dar nu într-o formă pe care a trăit-o până acum. Bucuria stă în a vedea acest om produs de imperiu dându-și seama că mijloacele convenționale nu vor fi de ajuns și că seria de evenimente este, cum spune el, ceva „care afectează legile realității”, ca să nu mai zicem de ordinea naturală a lucrurilor. Așa că acest lucru a fost de ajuns pentru mine ca să mă implic.

Î: Ce anume crezi că va atrage un public modern la un show de fantasy istoric cu elemente supranaturale?

PT: Modificările și disonanța dintre epoca convențională și faptul că aproape imediat te gândești „Stai puțin, aceasta e o situație universală; stai puțin… lucrul ăsta îmi aduce aminte de niște politicieni pe care tocmai i-am văzut la televizor; sau ăsta e absolut lucrul despre care vorbim acum cu fiicele și surorile și soțiile și mamele noastre”. Și iar, nu e o păcăleală, vorbim de o scriitură superbă și o planificare atentă a poveștii.

Î: The Nevers începe cu multe întrebări fără răspuns. Când ai acceptat rolul, avea totul sens pentru tine?

PT: Niciodată, niciodată! Mantra mea în acest proiect și în general este „Nu prea știu ce știu”. Nu știu ce știe Massen; nu știu cât de multe știe. Știu că e în conflict cu el însuși, dar nu știm. Până la urmă cine știe absolut totul? La începutul serialului, Laura Donnelly mi-a spus că poți alege să știi tot sau poți alege să nu; vrei răspunsul lung sau pe cel scurt? Ea spunea mereu că alegea răspunsul lung de la Joss [Whedon]. Cred că ea are cheile regatului – dacă există chei și există un regat! Dar nu știm ce formă va avea… cel puțin eu nu știu, cu siguranță.

Î: Ai avut parte de destule informații despre personajul tău pentru a înțelege ce-și dorește și de ce se comportă așa cum o face?

PT: Ce e atât de incitant la The Nevers este că totul se întâmplă în acest format și de aceea suntem dependenți de aceste drame în format voluminos. Cu toții, în timpul statului acasă, am mâncat pe pâine aceste seriale. La un moment dat începi să te întrebi: „oare cât știau acești actori uimitori în timpul primului sezon sau celui de-al doilea despre ce vor face în sezonul al treilea sau al patrulea?”, pentru că aproape toți protagoniștii trec prin transformări uimitoare. Și avem nevoie ca ei să facă acest lucru – avem nevoie să simțim că am fost alături de ei în călătorie. Așa că îmi place cât de imprevizibil este totul. Numai că atunci când ești actor ai nevoie să te ții de ceva. Eu sau lordul Massen știu un fapt important despre viața mea care îl propulsează în acest mod foarte sever, draconic. Și asta e de ajuns pentru mine ca să lucrez. Cred că iei lucrurile de bază – cum se spune despre documentare: citești foarte mult și apoi arunci totul pe fereastră, până la urmă. Orice rămâne cu tine este ce aveai nevoie de la început, dar trebuie să citești toate acele lucruri pentru a descoperi ce trebuie să păstrezi. Așa că, chiar dacă de multe ori te simți ca un diletant atunci când faci documentarea, mereu te ajută într-un fel. Chiar dacă rămâi cu o singură propoziție dintr-o carte enormă, pe care o scrii pe scenariu și te uiți la ea în fiecare zi.

Î: Care au fost cele mai memorabile momente de la filmări?

PT: Nu am mers la niciuna dintre acele petreceri drăguțe de la țară. Am fost în mare parte a timpului la Lancaster House [în Londra] și din păcate tot aveam flashback-uri de când lucram la The Crown. Nu ar trebui să spun asta, dar în unele cazuri stăteam în fix același loc în care primeam niște vești foarte proaste legate de Ducele de Windsor sau ceva de genul. Ceea ce pot spune este că nivelul de abilitate tehnică este atât de uimitoare încât ai putea să te uiți la toate episoadele din The Crown și toate secvențele din The Nevers la Lancaster House, care folosesc un spațiu identic în moduri foarte diferite și să nu-ți dai seama că e aceeași locație. E o mărturie pentru creativitatea cu care sunt făcute aceste seriale.

Î: Cum a fost să filmezi la un serial de asemenea amploare în timpul pandemiei?

PT: Pentru că am avut o pauză lungă între filmări, a fost ca una dintre dietele acelea de post, unde nu mănânci timp de 16 ore și apoi îți apreciezi ovăzul când îl mănânci în sfârșit, la prânz. A fost asemănător, dar mult mai intens. De asemenea, formatul show-ului înseamnă că există atât de multe grupuri – cel puțin trei tabere distincte, dacă le pot spune așa, de oameni care au propriile agende, până la urmă nu putem fi siguri care sunt acelea, și la final converg. Deci există relativ puține momente în care vezi pe toată lumea și acelea mi se par zile minunate. Am avut o zi înainte de lockdown în care ne-am reunit cu toții la Greenwich pentru o scenă. Și a fost grozav doar să petrecem timp împreună și să vedem cine e acolo și cu ce se ocupă și să ne dăm seama că părțile filmate de ei merg bine. Simți o împunsătură de gelozie – mereu mă plâng că într-un serial aproape integral condus de femei, eu mă găsesc de obicei într-o cameră plină de fum cu o grămadă de alți bărbați în vârstă care complotează într-un fel misogin. Dar știi că până la urmă totul se va lega. E grozav să ne fi putut întoarce după o pauză ca aceea. Au reușit să o facă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.