John Wick 3 – Parabellum – Recenzie

A treia întâlnire cu super-asasinul John Wick se lasă cu mult sânge și scene incendiare de acțiune. Proaspăt intrată în cinematografe, producția John Wick 3 – Parabellum este distribuită de Vertical Entertainment sub numele de John Wick 3: Război Total.

Aflat într-o nouă situaţie la limita imposibilului, infailibilul asasin John Wick (Keanu Reeves) se trezește excomunicat, iar viața lui costă acum 14 milioane de dolari, drept pentru care o armată de vânători de recompense neobosiți este pe urmele lui. Asta nu-l oprește din luptă, ci îl angrenează să încerce să iasă din impas. Și ce mai contează că toți care încearcă să îl omoare sunt făcuți ferfelițe. Interesante personaje îi salvează viața: o carte veche, o motociletă, doi câini arțăgoși și niste cai nărăvași.

Filmul acesta are două elemente în toată construcția sa: bătaie și amuzament. Îmi e destul de greu să înțeleg cum a fost produsă această juxtapunere. Nu vorbim despre un film cu Joker și clar nu este o parodie la filmele cu multe bătai. Cu toate acestea, asta nu oprește filmul de la a oferi publicului mici ironii la adresa altor filme de acțiune.

Recunosc, am ieșit din cinematograf destul de nedumerită cu privire la film, neînțelegând contextul sau scopul unui film atât de axat pe ideea de kill or be killed. Apoi m-am detașat, m-am gândit că un actor precum Keanu Reeves nu ar juca în al treilea film dintr-o serie dacă povestea ar fi proastă. Am vizionat și celelalte două filme și am înteles mai multe. Povestea este mai logică atunci când privești seria în ansamblu și am înțeles mai bine publicul acestor filme. Nefiind tocmai o fană înfocată a genului acesta de acțiune fără un fir epic atât de complex, am ratat cumva această franciză și nu am conștientizat până acum impactul ei asupra pasionaților de filme de acțiune.

John a omorât 128 de persoane în al doilea film și 84 în primul film. Sângele a zburat peste tot pe tot parcursul celei de-a treia conflagrații așa că ne-am putea aștepta ca numărul final să ajungă primele două filme împreună. La o numărare mai detaliată raspunsul clar este 167 de persoane(deci eram pe aproape). Mai exact: 124 au fost împușcați, 32 tăiați cu cuțite sau săbii, și restul de 11 au ajuns în această situație datorită câinilor(3), cailor(3), motocicletelor(3) sau chiar unei cărți. Ah da! Și un topor!

Cât despre amuzament: pur si simplu în film oamenii erau împușcați în situații oarecum haioase și sala exploda de râsete.

Toată povestea a început de la moartea unui cățeluș. Mă amuză terbil acest detaliu, însă mi se pare și fascinant pentru că un detaliu minor schimbă tot. Însă partea cea mai interesantă a poveștii este întreaga comunitate a asasinilor cu regulile și poveștile sale. Este un univers necunoscut pe care te tentează să îl descoși. Această organizație secretă care pare că are rădăcini lungi în istorie se dorește exploatată în poveste și sunt sigură că acest fir narativ este unul din lucrurile care te intrigă la acest film. Asta trecând desigur peste partea de luptă pură.

Keanu Reeves a lucrat foarte mult pentru a fi în formă pentru acest film și dovedește, încă o dată că este pregătit să se întoarcă și la franciza Matrix despre care se zvonește că s-ar putea continua în viitor. Dacă tot vorbim despre Matrix, filmul de față îi reunește pe Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Tiger Hu Chen și Randall Duk Kim care au lucrat împreuna și în franciza Matrix.

Keanu Reeves adoră personajul şi întregul univers generat în jurul lui. De aceea nu e de mirare că astăzi s-a anunțat data la care  John Wick 4 va intra în cinematografe:  21 mai 2021. Ce-i drept, din punctul meu de vedere, cred ca îl ador mai mult în rolul lui Ted din Aventurile extraordinare ale lui Bill și Ted care este în producție chiar în acest moment.

O surpriză interesantă este Ian McShane în rolul lui Winston, proprietarului hotelului Continental, pe care îl apreciez foarte mult drept Mr. Wednesday din serialul American Gods. Pot spune că într-un fel mi se pare că defapt este vorba fix de același personaj… și nu m-ar mira dacă ar exista vreodată vreo legătură între cele două producții.

Bun. Trecând la oile noastre, filmul abundă în scene violente, însă frumusețea lor este faptul că niciuna nu e identică cu cealaltă. Coregrafia este un punct forte al acestui film și chiar aș îndrăzni să spun că filmul acesta ar putea lejer să treacă drept spectacol de Broadway. Adrenalina încinge atmosfera filmului și mișcările minuțios realizate parcă nici nu mai sună a violență. Cadrele și decorul vin în întâmpinarea filmului oferind o experiență inedită alături de muzică și acțiune.

Este un film pentru fani? Indubitabil! Este reușit? De ce aș spune că nu din moment ce în acest weekend a ieșit câștigător în Box office, iar nota de pe IMDB nu e rea.

John Wick 3 – Parabellum este de văzut în cinematografe datorită spectaculozității mișcărilor. Este bogat în detalii și acțiune pură. Nu ai parte de timpi morți… decât de tipi morți.

We have served. We will be of service.

Articole similare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Rămâi aproape

8,139FaniÎmi place
10,017CititoriConectați-vă
3,833CititoriConectați-vă
62CititoriConectați-vă
200AbonațiAbonați-vă

Poate te vor fascina și...