Last Christmas nu este doar O nouă poveste de Crăciun

Iar acesta nu a fost un joc de cuvinte doar de dragul unui astfel de artificiu. Simți cu adevărat că vine Crăciunul atunci când auzi melodia dulce-amăruie Last Christmas a lui George Michael la radio, iar filmul Last Christmas – O nouă poveste de Crăciun ține să îți aducă aminte cele mai frumoase momente ale spiritului Crăciunului. Filmul intră în cinematografe din 15 noiembrie, la fix pentru a te introduce în atmosfera sărbătorilor de iarnă.

Știm cu toții că atunci când vorbim despre un film de Crăciun nu ne putem baza pe un scenariu excelent sau acțiune complexă care să te dea pe spate, însă Last Christmas – O nouă poveste de Crăciun are avantajul că încearcă să fie ceva complet nou și diferit față de ce vedem în peisajul cinematografic actual. Este un film altfel. Are partea de spirit a sărbătorilor, are și romantism atrăgător și mai are o porție savuroasă de elemente neașteptate.

Emma Thompson (Sense and Sensibility, Bridget Jones’s Baby) a pus cap la cap această idee de film împreună cu George Michael pe vremea cînd încă era printre noi. Last Christmas – O nouă poveste de Crăciun este regizat de Paul Feig (A Simple FavorSpyBridesmaids)

Kate (Emilia Clarke – Game of Thrones, Terminator Genisys) este o cântăreață aspirantă care lucrează ca Spiriduș într-un magazin de suveniruri de Crăciun. Viața ei nu este una stabilă și belelele se țin scai de ea. Tom (Henry Golding – A Simple Favor, Crazy Rich Asians) apare în viața ei și pare prea bun ca să fie adevărat când începe să pătrundă în adâncul sufletului ei.

Pe lângă clasicele tematici de Crăciun, filmul reușește să surprindă prin atingerea unor subiecte sensibile precum imigrația sau problemele de sănătate care lasă un gol sufletesc. Dar, uneori trebuie să lași zăpada să cadă unde vrea ea, trebuie să-ți asculți inima, și… trebuie să crezi.

Melodiile lui George Michael apar pe tot parcursul filmului și sunt țesute foarte frumos în acțiune. Apar o mulțime de melodii în premieră care nu apucaseră aparent lumina zilei. Melodia care dă și titlul filmului, Last Christmas, este folosită ca o metaforă asupra acțiunii filmului.

Emilia Clarke și Henry Golding au o chimie extraordinară și joacă impresionant împreună. Ea e pur și simplu adorabilă, iar el e mai atrăgător decât ne-am fi putut imagina. Comunicarea dintre cele două personaje trece dincolo de cea verbală, iar emoția transmisă este ceva la care nu m-am așteptat. Filmul nu este o poveste despre găsitul iubirii. Este unul despre cum să înveți să iubești, iar acest lucru îl îndeplinește din plin.

Nu toată acțiunea este centrată pe cele două personaje principale. Alături de ele gravitează o serie de personaje care învață de asemenea ce este iubirea. Momentele amuzante sunt abundente și câteva dintre ele sunt absolut memorabile. As vrea din tot sufletul să îți spun despre câteva dintre ele pentru că numai gândindu-mă la ele mă distrez, însă „no spoilers, my friend”. Bine, îți zic doar atât: decorațiuni bizare de Crăciun și glume multietnice absolut ilare. Atenție la cei mici, are și vreo două glume care nu sunt pentru urechile copiilor. Comicul de limbaj și situație este colorat și îmbinat frumos cu dramatismul filmului. La prima vedere filmul pare ușurel, însă după ce ieși din cinema vei concluziona că tot ce credeai la început este doar o idee din mai multe.

În concluzie, Last Christmas – O nouă poveste de Crăciun este un film care m-a surprins în mod pozitiv. Mi-a ridicat moralul inițiându-mă în atmosfera Crăciunului. Este un film frumos, ideal pentru cei care vor să intre în spiritul sărbătorilor pe un ton pozitiv și inspirațional. Atmosfera londoneză oferă un plus de savoare, iar luminile și decorurile de Crăciun transformă acest film în unul de neratat.

Mulțumim încă o dată distribuitorului RoImage și Grand Entertainment Cinema Băneasa pentru invitație și te invităm la film.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.